Odp: Moja 514
jamir12 nie denerwuj się niech każdy liczy sobie koszty tak jak mu jest wygodnie są to jego i tylko jego pieniądze ja wyraziłem swoją opinie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » Moja 514
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jamir12 nie denerwuj się niech każdy liczy sobie koszty tak jak mu jest wygodnie są to jego i tylko jego pieniądze ja wyraziłem swoją opinie
Tomala z nerwami mam ok ale osobiście znam kilu takich co mają mniej ode mnie a mają kombajn i każdy płacze że się nie opłaca jak mówię że muszę kupic swój ale jak mu każę sprzedac skoro się nie opłaca to każdy twierdzi że nie dokłada nic tylko robi a w swzonie potrafią całe noce siedziec i likowac te złomy żeby rano wyjechac tak więc wszystko się opłaca nawet jak masz sam dla siebie bo wiadomo jak się robi u siebie a jak na usłudze.
Witam masz racje że narzekamy ale jest to nasza narodowa wada a w szczególności starszych rolników .Narzekają na wszystko urodzi się źle nie urodzi się źle ja tego też
nie rozumiem .Wiem jacy są usługodawcy i jak koszą. Dlatego kupiłem sobie przystawkę do kukurydzy bo jak zobaczyłem jak kosi lexsion usługowo to głowa boli
Sam widzisz na własnym przykładzie że jak coś można zrobic samemu lepiej to się opłaca nawet na niewielki areał a przy okazji jakiegoś grosza się też utłucze na tym.
Tomala takie bajki to ty sobie dzieciom opowiadaj że nie opłaca się mieć swojego kombajnu bo to aż nie takie koszty utrzymania wielkie ja ma 10ha pola i mam swój . A przelicznik jest taki jak kombajnista bierze np 250zł na godzinę to rozłożenie kosztów jest następujące 50zł na paliwo i dejmy na to 50 zł na inne wydatki jakieś tam a reszta zostaje w kieszeni czyli za dnówkę przy dobrym dniu ma 1500zł na czysto albo i więcej wiem to po sobie bo kosze zarobkowo i w żniwa mam prawdziwe żniwa w portwelu a jak coś padnie to niema aż takich wielkich kosztów . Czyli ja mam 10ha jak bym nie miał swojego kombajnu dał bym za koszenie 2500zł a tak to robię sobie za 500zł albo i mniej
Tak owszem jeżeli kosisz zarobkowo to się z tobą zgodzę. ale jeżeli użytkujesz tylko na10ha to ekonomicznie się nie opłaca (i tylko ekonomicznie)bo rolnik jest zadowolony że jest niezależny .
Tak owszem jeżeli kosisz zarobkowo to się z tobą zgodzę. ale jeżeli użytkujesz tylko na10ha to ekonomicznie się nie opłaca (i tylko ekonomicznie)bo rolnik jest zadowolony że jest niezależny .
No ale myślisz że tylko tak z kombajnem jest?? To na to wychodzi że ci mniejsi nie powinni mieć ciągników bo się nie opłaca.
Swoje jest zawsze swoje nieważne czy nasz 5 czy 50 ha, nikogo nie trzeba się prosić a koszty utrzymania są na pewno mniejsze niż koszt najmu
wszystko się zgadza ale technika idzie do przodu za chwilę na bizona będą patrzeć jak teraz na vistulę
Bizona już można kupic w cenie złomu, u nas już nawet na złomowisku spotkałem ale nadal jest za drogi w porównaniu z innymi lepszymi maszynami.
co wiem gdzie jest bizon Z 56 za 6 tys ,,, kupa nowych części ...
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » Moja 514
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo