281

Odp: Agregaty Uprawowo Siewne

aktywny bierny??? do jakiego ciągnika???
P.S witaj w klubie też mi przyznali

Rolnik z powołania:-)

282

To Unia sypnęła groszem- ja też dostałem decyzje na tak big_smile

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

283

szajba napisał/a:

witam sprawa ma sie tak ze otrzymałem "młodego rolnika" musze kupic agregat uprawowo siewny co mi polecacie??co powiecie o zestawach unii grudziądz??

Sądzę że to odpowiednia cena co do jakości. Ja mam biernego z wałem croskilla i jade w skibę i każdą glinę opanuje . Jak kiedyś patrzyłem to teraz mój zestaw kosztuje ponad 50 tys.

284

chciałbym zestaw zeby  był czynny  3m do traktora 1204 czyli 120kM prosze o radę

posiadacz jedynego fortschritta w wiosce                                                                                                                     gg    3152125

285

szajba napisał/a:

chciałbym zestaw zeby  był czynny  3m do traktora 1204 czyli 120kM prosze o radę

A do jakiej ceny?

286

Posiadacie ciągniki coś około 120koni więc pomyślcie o vaderstad rapid. Kosmiczna cena ale i technologia kosmiczna.Jak narazie nikt lepszego siewnika nie wymyślił. spróbujcie połączyć młodego rolnika z jakąś modernizacją i może się uda .Powodzenia i mądrze wydajcie te pieniądze .Taka okazja zdarza się raz w życiu.

287

maksx napisał/a:

Posiadacie ciągniki coś około 120koni więc pomyślcie o vaderstad rapid. Kosmiczna cena ale i technologia kosmiczna.Jak narazie nikt lepszego siewnika nie wymyślił. spróbujcie połączyć młodego rolnika z jakąś modernizacją i może się uda .Powodzenia i mądrze wydajcie te pieniądze .Taka okazja zdarza się raz w życiu.

Z tego co wiem to vaderstad rapid jest bierny a nie aktywny. Z aktywnych polecam Amazone KG 303.

288

max kosmiczne to ty masz pomysły jak nie posypie to po niczym nie nakosi a jak posypie dobrze to i po poznaniaku namłó ci tyle ze mu zostanie

289

323 ,można nawet z płachty siać i gałęzią zabronować...

290 Ostatnio edytowany przez damian9871 (2011-01-05 12:40:44)

ale to już było ... smile

291

na to mam 75tys narazie się nie spiesze z tym po sezonie moze będzie taniej macie ktos moze jakies ofert maszyn??

posiadacz jedynego fortschritta w wiosce                                                                                                                     gg    3152125

292 Ostatnio edytowany przez damian9871 (2011-01-05 18:47:33)

jak nowy to trochę ci braknie na np. amazone (brona wirowa + siewnik talerzowy nabudowany ok. 80tys netto) ale na famarola wystarczy

293

Ciekawostka ,ruski seed hawk http://www.youtube.com/watch?v=uK9K6CO5sXg

294

Fajny sprzęt ale pszenica nie za bogata lol
Widziałem cos podobnego na australijskich filmach
http://www.youtube.com/watch?v=anqGtsl2 … _embedded#
http://www.youtube.com/watch?v=aKuFNuqw … re=related

Rolnik z powołania:-)

295

Dziwny typ siania dość szeroko te rządki stoją . Oni chyba sieją co drugą redlice.

296 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2011-02-20 23:18:11)

nie porównujmy klimatu Australii do Polski i naszej pszenicy do ich. Ale sprzęt to mają  boooogaty... Pierwszy raz widzę by kombajn ciągnął prasę.
ile tys. ha widać na filmie???? :hmmm:
Przyczepa do zbierania słomy jest po prostu ***

297

tak jak pisał Damian9871 ok 80 netto zależnie od wyposażenia... w amazone drogo trzeba dać za komputer amalog+...

298

blazej1694 napisał/a:

Dziwny typ siania dość szeroko te rządki stoją . Oni chyba sieją co drugą redlice.

Jak się dobrze przyjrzysz, to zobaczysz, że jest siew paswowy, tzn. rozstaw między redlicami nie jest stały. Ja mam to w swoim siewniku. Między redlicami jest rozstawa 14 - 9 - 14 - 9 cm itd.
Na filmie dobrze to widać w momencie kiedy dwa kombajny ładują zboże na przyczepę przeładowczą..

299

blazej1694 napisał/a:

Seed hawk sieją co 25 cm .Jest to z jednej strony strata 15%plonu ,a z drugiej strony zysk na paliwie na czasie i paru innych sprawach.

300

http://moto.allegro.pl/agregat-uprawowo … 85810.html od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem tego agregatu , 500 kilometrów w obie mańki Starem i sprzęcik stoi na podwórku , jakby ktoś chciał to sprzedam siewnik ten ze zdjęcia.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."