Odp: pochopny zakup
Myślę że nie
Przypomnij mi jaki masz areał ?
Ciągnik potrzebny Ci koniecznie na ten rok ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » pochopny zakup
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Myślę że nie
Przypomnij mi jaki masz areał ?
Ciągnik potrzebny Ci koniecznie na ten rok ?
nie koniecznie nie chce kupować na siłe ja mam 4,5 ha u ojca 12 no i od sąsiada chce wziąć 5 takim forszem zrobię porządnie w polu wszystko co trzeba czyli orka agregaty głębosz no i chodzi o czas którego brakuje (pewnie wszystkim) no i ja niechce przerabiać nic jak jest w oryginale tak ma być poprostu pisałem na post kolegi który pytał o przeróbkę
Więc myślę że poczekaj a wyrwiesz na spokojnie jakiegoś żyjącego 303
Taki areał to ursusem c 360 3p spokojnie obrabiałem jak jeszcze chodziłem do szkoły ale rozumiem ze inni nie maja czasu
Mój dalszy sąsiad obrabia 30 hektarów jedną 60 a kosi vistulą i też sobie radzi
A ja na 25 ha z czego 19 swojego mam 4 ciągniki i momentami brakuje jeszcze jednego...
ja na 27 ha mam 4 ciągniki z czego C 360 stoi bo to ciągnik bo ciągnik ... reszta robi w polu cięzką roboteczasami za ciężką
Jak już mówimy o ilości ha i maszynasz które to obrabiają to ja mam 5ha swojego 5 ojcowizny i 0,5ha dzierżawy i tęsknię za jeszcze dwoma traktorami i wymianą forsza na coś mocniejszego i bardziej przyjaznego dla operatora, no ale może ja jestem wybitnie leniwy i patrzę żeby całą robotę odwalały maszyny a nie ja.
Wszyscy jesteśmy skazani na większe i wydajniejsze bo inaczej numer domu zmienimy na kabinę w ciągniku.
i to jest fajne tak pracować całymi dniami nie ma czasu na myślenie o głupotach
Buahaha. Jeśli chcesz, spędzaj resztę życie w traktorze, ja dziękuje.
Pajej jeśli ktoś ma poukładane w głowie to o głupotach nie myśli bo szkoda sobie tym głowy zawracac a szybciej zrobiona robota to dłuższy odpoczynek i dalej większy zapał do następnej pracy no ale jak byś chciał robic jeszcze koniem w polu to mogę Ci sprezentowac kilka maszyn i zgłosic odpowiednim władzom że zwierzę męczysz.
Poczekaj jak będziesz miał dzieci. Jak w pewnym momencie przestaną Cię rozpoznawać, to zastanów się nad tym, co napisał Janmir...
http://moto.allegro.pl/otomoto-fortschr … 44279.html
a co sądzicie o tym ciągniczku facet twierdzi że stał trzy lata nie używany a wcześniej ze trzy razy zaorał 5 ha pola
A może kolega dario miałby nie daleko żeby go oglądnąć ?
Marcin do Kalet nie jest tak daleko a wygląda nawet przyzwoicie i trzeba by się sprężyc oglądac bo czasem może szybko klienta znaleśc tylko te opony na przodzie jakieś dziwne ma.
Marcin zdzwonimy się w sobotę bo na dzień dzisiejszy to mam niedzielę wolną ale jest dopiero środa więc wszystko może się wydarzyc ale raczej tak.
No to Marcin niedziela może byc z tym że mamy jeszcze małego pomocnika ze sobą.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup Fortschritta » pochopny zakup
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo