Odp: Agregat Podorywkowy
W naszym regionie przywiązujemy na agregat podorywkowy ciagniky 50KM na 1m.
Na brony talerzowe ciagniky 50KM na 2m.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Agregaty » Agregat Podorywkowy
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W naszym regionie przywiązujemy na agregat podorywkowy ciagniky 50KM na 1m.
Na brony talerzowe ciagniky 50KM na 2m.
czyli mówicie żeby lepiej kupić grubera z łapami sercowymi niż gęsie stopy? i max szerokość to 2,6 czy jeszcze mniejszy?
Ja Ci nie mówię co jest lepiej. Ja Ci mówię co ja mam i jak robię. Docelowo planuję na zewnątrz założyć gęsiostopy Koeckerlig i jak to mówią dziewczyny Forsz "będzie miał po kokardkę".
Ja bym kupił 3m zerokości. Można łatwo do przyłączenia siewnik.
Jeśli czujesz, że masz niska prędkości jazdy, tak zrob doładowania silnika :smiley:
Lepiej jest to spróbować. Dla was są najczęściej równych poli i lekkiej gliny.
Dla nas są wzgórze i ciężkie gliny. Mam doładowania silnika i 3m agregat podorywkowy i jeżdżę z prędkością z 2/2 do 3/1 w zależności od głębokości roboczej. Tylne koła mam z E516.
Większa prędkość, tym lepiej. Musisz znaleźć optymalnego agregatu dla swoje pola.
polum nagraj ty jakis filmik i pokaż ta swoją maszynerie ! bo nie tylko ja jestę tego ciekawy
Przyłączamy się do wojtasa poulm i nagraj filmiki z twoim potworem w roli głównej.
Ja też chętnie zobaczę jak 3 metrowy ścierniskowy robi porządną robotę. W 303 II/2 to niecałe6 niech u ciebie 7 km/h. I/3 to niecałe 8 niech u ciebie 9 no to już lepiej. Tylko jeszcze pytanie jak wygląda pole po robocie? Czy ziemia jest obrócona czy tylko podrapana jak plecy po upojnej nocy?
jak się za wolno jedzie to efekt jest jak by kota za ogon po polu ciągnął
Na pewno, jak będzie możliwość, tak zrobim film.
Agregat podorywkowy mam własnej produkcji, ma 15 lemiesz 25cm, dwóch serii kruszenia walce i dodatkowy siewnik na musztarda,rzepaku, jetelina etc.
Kiedy jest dobrze mokro i może mają prędkość III/1, tak jestem bardzo zadowolony z pracy.
Dla nas są wzgórze i ciężkie gliny, pro agregat podorywkowy nie bardzo dobry.
Przyszły rok będę pracować z brony talerzowe BDT a agregat podorywkowy będę używał tylko na siew międzyplon do podorywky.
polum przetłumaczyło ci gorczyca -musztarda,
Dzięki,również mnie to było dziwne.
http://allegro.pl/agregat-podorywkowy-s … 73903.html http://allegro.pl/agregat-scierniskowy- … 85397.html ktory lepszy ma moze ktos takie maszyny mam duzo kamieni wiadomo do tego drugiego czeba dolozyc ale czy warto czy w tym pierwszym nie polamia sie zeby
rolmako sobie odpuść
a ja bym ci polecil rolmako tylko doluz na zabezpieczenie sprezynowe znajomy takowy posiada nawet raz mi pozyczyl spisywal sie elegancko. umnie agromaszu nie chwala ramy pekaja a te talezowe to w ogóle juz nie wypal zamiast guma tlumic nierownosci i odbijac na kamieniach to krzywia sie mocowania przyklad z mojej okolicy.
chodzi mi o to jakie zabezpieczenia czy te zeby sprezynowe wytrzymaja bo jest tanszy od zabezpieczen takich sprezynowych czy rezorowych
Ten wywijas ładnie sprężynuje, niczym się nie różni od sprężyny lub resora, sam nie mam ale sąsiad ma
Ja pożyczyłem kiedyś silo volfa z tymi wywijasami od znajomego .złamałem jedną słupicę tą sprężynową odkupiłem nie oryginał tylko hiszpański zamiennik koszt 500zł z kurierem,grubość kwadratu 45mm. więc nie polecam ,bo strach tym robić czy następne 500zł nie połamie się.
Mamy Czeskiego Farmeta na sprężynie piękna sprawa jak sobie wspomne zabezpieczenia na kołki to było nie porozumienie kilogram śrub na jeden wyjazd jak było twardo kamień wielkości 4 cm na glinie potrafił zerwać kołek.
ja mam zabezpieczenia na śrubę fi10 i nie narzekam a kamieni nie brak ...
ja mam zabezpieczenia na śrubę fi10 i nie narzekam a kamieni nie brak ...
Ja mam tak samo to czasami jak wyjeżdżam na cały dzień to zmienię jedną góra dwie śruby a kamieni dosyć sporo.
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Agregaty » Agregat Podorywkowy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo