Odp: sprzęgło cięzko chodzi
witam mam problem ze sprzęgłem w moim zt 323 nie mam wspomagania sprzegla
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » sprzęgło cięzko chodzi
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam mam problem ze sprzęgłem w moim zt 323 nie mam wspomagania sprzegla
przeczytaleś ten wątek od początku czy ode razu zadajesz pytanie?
Znowu coś nie tak . Czym dłużej robię w polu tym mniej wspomagania mam . W zaworze nic nie było . Zgaszę ,postoi trochę i wspomaganie wraca . Ktoś myślał aby te sprzęgło mechaniczne zrobić ?
rozwierć troszkę kryzę przy wspomaganiu sprzęgła ,miałem to samo a teraz ręką wciskam
Jano szukałem tego twojego postu może pół godziny.... zapomniałem kto i kiedy to napisał mógłbyś dokładniej napisać co gdzie trzeba rozwiercić? Chodzi ci o króciec. przy pompce sprzęgła?
zasilanie wspomagania tam jest w rurce kryza na poczatek sprawdź czy otwór nie jest zatkany
no właśnie ten otwór prawa strona przy pompie hamulcowej
U mnie jest tak że jak na wolniejszych obrotach silnika wcisnę hamulec to sprzęgło ciężko jest wcisnąć. Myślę że to wina już słabawej pompy. Dodatkowo czasem zapowietrza mi się układ ale nie mogę znaleźć przyczyny.
Dławik na pompce już rozwiercałem .
morze poszedł uszczelniacz na hamulcu skrzyni i ciśnienie spada jak mi to odpisał w którymś z postów PiotrK
A propo Jano ruszyłeś temat tego hamulca skrzyni... Czy normalne jest że na zgaszonym silniku jak wcisnę sprzęgło to zamiast przysuwać się do wałka to odsuwa? Miałem zdjęty kiedyś dekiel od skrzyni i zauważyłem ale później juz nie zapalałem zapomniałem, o nim bo mi się spieszyło.
ja na zgaszonym nic nie wcisnę nawet hamulca to chyba dobrze - nie wiem ??
Tzn ja też nie wcisnę lekko ale jakoś całym ciężarem nogi się da.
a czy ktoś zakładał sprzęgło od jelcza?
Jamir12 ma pneumatyczne . Wciśnie na zgaszonym i będzie działać . Ja już bez wspomagania orałem obrotką , nie polecam takich przeżyć . Jak potem w MTZ -cie bym sprzęgło przez podłogę przecisną
A propo Jano ruszyłeś temat tego hamulca skrzyni... Czy normalne jest że na zgaszonym silniku jak wcisnę sprzęgło to zamiast przysuwać się do wałka to odsuwa? Miałem zdjęty kiedyś dekiel od skrzyni i zauważyłem ale później juz nie zapalałem zapomniałem, o nim bo mi się spieszyło.
Jeśli układ hamulca skrzyni biegów masz szczelny i w momencie wyłączenia silnika trzymałeś nogę na sprzęgle i zdjąłeś ją w odpowiednim momencie, to tak właśnie powinno być.
ja na zgaszonym nic nie wcisnę nawet hamulca to chyba dobrze - nie wiem ??
Wcisnąć powinieneś, tylko ciężko bo wtedy nie masz wspomagania - tak jak Grzegorz.
Ktoś kiedyś pisał że rozwiercał dławik (ten z siateczką metalową) co znajduje się w zaworze od wspomagania pedałów.U siebie rozwierciłem 1mm i jest odczuwalna poprawa.
w którym miejscu są te dziurki co trzeba je przeczyścić aby sprzęgło lżej działało ?
powiedzcie mi na przykładzie tego zdj imageshack.us/photo/my-images/534/zawr.jpg/
sprężyna nr 1 wchodzi w tulejkę (po lewej ) tam jest sitko
dzięki przeczyściłem i zapomniałem odpisać .Efekt kolosalny
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » sprzęgło cięzko chodzi
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo