Odp: E-512 Reaktywacja
14K
Mam pytanie jak uszczelniłeś kabine pod deską rozdzielczą bo ja mam problem z uszelnieniem w miejscu gdzie chodzi ten łańcuch od regulacji prędkości młocarni gąbke mi wyrywa a tam najwięcej brudu leci
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » E-512 Reaktywacja
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
14K
Mam pytanie jak uszczelniłeś kabine pod deską rozdzielczą bo ja mam problem z uszelnieniem w miejscu gdzie chodzi ten łańcuch od regulacji prędkości młocarni gąbke mi wyrywa a tam najwięcej brudu leci
tam gdzie chodzi łańcuch mam wyciętę takie E z gumy w ten sposób, że łańcuch nie obciera a jest wystarczająco uszczelniony. Jesli chodzi o resztę otworów to zwykła gąbka poupychana tam gdzie to tylko mozliwe. Jeśli nie chcesz kurzu w kabinie to zastosuj ''podwójne dno'' kabiny tak jakw moim przypadku. Koszt niewielki a efekt bardzo na plus. Polecam kazdemu taką modernizację.
Niestety w tym sezonie brakło funduszy na klimatyzację... może w następnym się pojawi Na ten sezon zamontowałem kamerę cofania, która jest baaaardzo przydatna w pojazdach o takich gabarytach jak kombajny Teraz bez problemu zobacze czy za mną jedzie jakiś samochód i próbuje mnie wyprzedzać, czy podczas cofania nie ma za mną ludzi czy innych przeszkód mogąc wyrządzić krzywde forszajowi. Mała rzecz a cieszy! A teraz zdjęcia:
tak się prezentuje z bliska
trochę dalej
z tyłu
i coś z cyklu ''pokaż mi wnętrze kabiny a powiem Ci kim jesteś'' na marginesie nie pojmuje ludzi mających burdel w kabinie i jeżdżących z otwartymi drzwiami :uuuu::nooo:
ile dałeś za tą kamerę cofania? ten wentylator jest jako pomocniczy czy nie działa ci ten oryginalny?
oryginalna działa rewelacyjnie Ten mały jest pomocniczy bo w upały bywało naprawdę gorąco. Kamery zobacz na alledrogo bo już nie pamiętam ile zapłaciłem.. chyba coś 200-300zł
też planuje zamontować dodatkowy wentylator bo oryginalny dmucha po szybie albo nad głową
Pytanie od czego jest ta dźwignia pod kierownicą ? tam gdzie taśma wisi
to rozdzielacz hamulca jak 40-stka miała na lewe lub prawe koło albo na oba
Dokładnie tak jak kolega wyżej napisał, to rozdzielacz hamulca i lepiej nic tam nie dotykać Słyszałem, że mogą byc problemy jak zaczniemy tą dźwignią majstrować.
Moja jest ucięta bo mam inny fotel i wcale jej ruszyć nie można to nie będę jej tykał
14K kamerę masz na kablu czy bezprzewodowo
hehe bizon zawsze w tyle ;d
Do kabiny pociągłem przewód 12V z akumulatorów i do kabiny idą dwa przewody od kamery (obraz i zasilanie) Wszystkie przewody ładnie osłonięte w peszlach żeby miało to ręce i nogi Myślę, że kamerka się spisze na 6
Czas na trochę nowych fotek ze żniw
Na początek kamerka:
Czasami to bardzo przydatny bajer Kto nie ma niech żałuje
I na zakończenie żniw kilka fotek poczciwego Bizonka w ''akcji''
na takiej maszynie prosto po szkole zarobiłem pierwszą wypłatę ,za którą kupiłem motocykl,miło bizonka wspominam....
Przed żniwami 2016 przyszedł czas na małe zmiany....Długo oczekiwałem tego bajeru jakim jest klimatyzacja. Na dniach nabijanie i próba działania.
Oczywiście klimatyzacja będzie odpowiednio obudowana i osłonięta od kurzu - zastosuje filtry na obudowie klimatyzacji. Na zdjęciach jest wersja testowa czekająca na nabicie gazem.
A jak myślisz ją obudować?
A jak myślisz ją obudować?
Myśle, że najprostsze rozwiązania są najlepsze - po prostu obuduje ją blachą i uspawam do niej dodatkowy stelaż. Od góry zamontuje filtr kabinowy i odpowiednio go osłonie od deszczu. Nic innego nie przyszło mi do głowy.
Przed żniwami 2016 przyszedł czas na małe zmiany....Długo oczekiwałem tego bajeru jakim jest klimatyzacja. Na dniach nabijanie i próba działania.
http://zapodajfoto.pl/images/2016/07/18 … 183737.jpg
http://zapodajfoto.pl/images/2016/07/18 … 194027.jpgOczywiście klimatyzacja będzie odpowiednio obudowana i osłonięta od kurzu - zastosuje filtry na obudowie klimatyzacji. Na zdjęciach jest wersja testowa czekająca na nabicie gazem.
To jest nówka czy używka, ile dałeś?
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » E-512 Reaktywacja
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo