581

Odp: Kukurydza Na Ziarno

Przed 2 godzinami grad zsiekal mi ponad 3ha kukuydzy. Stercza kikuty z kolbami i troche obszarpanych lisci. Sadze ze to juz po niej.

582

Kurde u mnie trochę mozaika na polach, jest bardzo ładna ale też i licha. Po sąsiedzku u Henia mają naprawdę ładną Ronaldinio

E 516 na części
Telefon 695 076 269

583

a u nas bardzo ladna tylko na piachach troche slaba siana koniec kwietnia ma moze z 50cm hehe a tak to gdzie sie nie spojrzy las porownujac do 323 to jest na niektorych polach wyzsza o dobre 30cm po prostu zrobila sie u nas kukurydziana kraina

Fortschritt zt 423 a razy 2

584

Wczoraj zaproponowano mi kontrakt na mokrą kukurydze po 370 netto. trochę się załamałem tą ceną. Nie wiem co robić mówią, że będzie jeszcze taniej.

585

Patrząc na ilość zasiewów w mojej okolicy to pewnie będzie tanio .

586

Tylko suszyć, posypać na magazyn i czekać na cenę. Patrząc na ubiegły rok to dopiero teraz cena ciut podeszła do góry a tak to przez cały rok równo. Ale gadałem z gościem od Dalgety bo oni wzięli najwięcej to też mówił że rewelacji na suchą nie będzie ale co zrobić, musi być dobrze i koniec. Nie ma co narzekać bo z tego i tak nic dobrego nie będzie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

587

koseś napisał/a:

Patrząc na ilość zasiewów w mojej okolicy to pewnie będzie tanio .

patrząc na kukurydzę w mojej okolicy gdzie większość kukurydzy ma 1,5m to pewnie bedzie drogo

588 Ostatnio edytowany przez sarast (2014-08-13 21:17:08)

frankiewicz podpisuje mokrą po 380 jeszcze niema dramatu . u nas kuku, piekne i bedą dawać .

Leszek   dla kolegów'

589

Ja mam kontrakt z Woźniakiem z marca po 450 zł netto.

590

też mam po 450 .myślałem o nadwyżkach  jak takowe będą.

Leszek   dla kolegów'

591

a w mojej okolicy w kukurydzę wlazł robak(biały ok 1,5 cm długości) który tnie jeszcze nie wykształcone kolby. Plony mogą być średnie lub fatalne

592

u nas kuku od cholery co do cen to nie wiem ale kukurydza jak las ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

593

Pietia napisał/a:

Słyszałem, że  unich można jeszcze w przyzwoitej cenie zakontraktować.

594

mw_marcin napisał/a:
Pietia napisał/a:

Słyszałem, że  unich można jeszcze w przyzwoitej cenie zakontraktować.

Jak ja robiłem kontraktację to od 500 ton była cena 500 netto tylko skąd uzbierać taki areał.

595

Cześć koledzy .Z tego co czytam o kuku to ceny zapowiadają się słabe na mokrą kukurydzę .Może warto będzie wysuszyć ziarno i załadować na magazyn smile.U mnie kukurydza dość możliwie się odbudowała po deszczach i katastrofy nie będzie .Ostatnimi czasy to  dziennie pada po 60 litrów wody na metr (15 sierpnia) na polu jest zupa i siedzę sobie w domku smile.4 sierpnia przeszła nawałnica z gradem i częściowo uszkodziło kukurydzę .Jedynym plusem jest to ,że dziki omijają moje pola smile

596

A u mnie z dzikami katastrofa, brat ostro do nich strzela ale jest tego tyle że ciężka sprawa, po sąsiedzku też jest dość sporo nasiane ale i tak chodzą gdzie chcą... Na przyszły rok zacznę grodzić pola stopniowo siatką + mocny pastuch

E 516 na części
Telefon 695 076 269

597

Aby nie zabic starego odynca bo bedzie katastrofa wtedy. Bo stary pilnuje i nie puszcza mlodych do mnozenia reszty. Bylo tak raz ze zabili to z 10 wyszlo 30pare a wtedy masakra sie dzieje.

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

598

A ja cały dzień prasowałem słomę u Odyńca .

599

Koledzy co słychać w waszej kukurydzy ,czy dziki się nią zajadają .Moja nadgoniła ładnie zaległości z lata i okresu suszy ,zapowiada się ładny plon .Odmiana Sl Silvano ma ładniejsze kolby od delitopa

600

dzików nie ma , ale dzieje się coś dla mnie dziwnego.... kolby zaczynają wypuszczać coś na kształt nowych liści, wyrastaja z końcówek liści owijających kolbę i odstają od niej na sztorc...

o co biega?