1,021

Odp: Kukurydza Na Ziarno

stasiu ja cie lubie ale takie pierdoły piszesz ze głowa mala.

1,022

jack napisał/a:

stasiu ja cie lubie ale takie pierdoły piszesz ze głowa mala.

Co masz na myśli pierdołą? To, żeby koło na swoją stronę przekupić?

1,023

u nas się dziki w hu,,, nie dają się robić!!!! nie ma im różnicy czy orane , talerzowane, czy nic nie robione , i tak na świeżo posianą kuku czekają.  tak mają!!!!!

Leszek   dla kolegów'

1,024

Ja polecam Wam to co zrobiłem! Fakt kuku nie mam ale od przyszłego roku będzie w tą i nazad siewnikiem w celu skupiska dzików blisko domu. Jestem w trakcie więc tak. Co roku chodziłem o szkody, których było coraz więcej. Gadu gadu z myśliwym a zarazem leśnikiem i doszliśmy do wniosku, że nie ma co łudzić się na odszodowanie do 20% szkody tylko wziąć sprawy w swoje ręce! Przystępuję na kursy, pozwolenia itp. Będę jako niezrzeszony myśliwy z możliwością bycia dewizowcem. W zamian za to, że nie będę żądał odszkodowań na piśmie będę mógł walić dziki, sarny i łanie na swoich polach poza jeleniami, kozłami itp. bo trza mieć selecjonera. Nie przynależąc do koła czego bardzo chciałem bo jak wiecie składki, gorzała i libacje!

1,025

dziki będą ryć nawet 2lata po kuku bo szukają zaoranych kolb.

1,026

Dzik nie bierze pola pod uwage pod względem widoku tylko zapachu więc takie bajki o sposobie uprawy jakoś mnie śmieszą. Tak jak Tomek napisał, szukały starej. A na świeżą i tak przyjdą.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,027 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2016-04-28 22:13:42)

jutro zamierzam zasiać kuku, dziki czekają :gun:

mdw

1,028

ja zaczełem  na kompie mam dziś 24 ha .. myśliwce zwarci i gotowi ja zjeżdzam do domu a oni czekają na polu.. w tamtym roku wschody upilnowali .

Leszek   dla kolegów'

1,029

ja miałem masakre w zeszłym roku na wschodach boje sie powtórki

mdw

1,030

A kumplowi na polu co ma 30 km od domu juz całość dziki wrąbały. 70 ha w 100%. Tragedia...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,031

aha...

mdw

1,032

Ledwie zacząłem a już będę przesiewał .......

1,033

następne  19 do przodu takie kliny, nie szło mi dziś ,, myśliwce pilnują, oby im sie udało. na jutro mam taki kawałek 18 ha,, 850 m długie w lekkim klinie  to migiem zejdzie , będzie półmetek.

Leszek   dla kolegów'

1,034

ja mam 15 zasiane na dzis, na jutro jeszcze 10 i koniec na razie chyba ze cos dojdzie z doskoku pózniej. jade jeszcze na dziki zobaczyc i kolo drugiej lulu

mdw

1,035

A nie stosujecie mesurolu? Nie trzeba dzików pilnować.

1,036

colibeer napisał/a:

A nie stosujecie mesurolu? Nie trzeba dzików pilnować.

stosowałem  to działa tylko przez chwilę , żurawie to się zniechęcą ale nie nasze dziki..  jak się koło myśliwskie do krawędzi bankructwa doprowadzi to się dopiero do roboty biorą i  coś z tego jest ale to i dla nich to wyzwanie..

Leszek   dla kolegów'

1,037

Coś zawsze pomoże ale jak jest duża inwazja dzików to nie ma szans. Colibeer skąd jesteś dokładnie bo widzę że CNA?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,038

U nas pomaga i od paru lat spokój.a nasze koło i tak ma wszystko w du.... , sasiad nie zaprawił 2 lata temu bo mu drogo się widziało to przesiewał już zaprawione.
ja mieszkam dokładnie w Górkach Zagajnych 13 km od Kcyni. kolo mnie w Dziewierzewie jest Lechpol chyba powinieneś go kojarzyć.

1,039

mam do ciebie +-25km

1,040

Z tego co słyszałem na dziki dobrze działa Prestiż (nie wiem jak to się pisze) jest to jakaś zaprawa na dziki ale do ziemniaków