Odp: Kukurydza Na Ziarno
stasiu ja cie lubie ale takie pierdoły piszesz ze głowa mala.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 50 51 52 53 54 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co masz na myśli pierdołą? To, żeby koło na swoją stronę przekupić?
u nas się dziki w hu,,, nie dają się robić!!!! nie ma im różnicy czy orane , talerzowane, czy nic nie robione , i tak na świeżo posianą kuku czekają. tak mają!!!!!
Ja polecam Wam to co zrobiłem! Fakt kuku nie mam ale od przyszłego roku będzie w tą i nazad siewnikiem w celu skupiska dzików blisko domu. Jestem w trakcie więc tak. Co roku chodziłem o szkody, których było coraz więcej. Gadu gadu z myśliwym a zarazem leśnikiem i doszliśmy do wniosku, że nie ma co łudzić się na odszodowanie do 20% szkody tylko wziąć sprawy w swoje ręce! Przystępuję na kursy, pozwolenia itp. Będę jako niezrzeszony myśliwy z możliwością bycia dewizowcem. W zamian za to, że nie będę żądał odszkodowań na piśmie będę mógł walić dziki, sarny i łanie na swoich polach poza jeleniami, kozłami itp. bo trza mieć selecjonera. Nie przynależąc do koła czego bardzo chciałem bo jak wiecie składki, gorzała i libacje!
dziki będą ryć nawet 2lata po kuku bo szukają zaoranych kolb.
Dzik nie bierze pola pod uwage pod względem widoku tylko zapachu więc takie bajki o sposobie uprawy jakoś mnie śmieszą. Tak jak Tomek napisał, szukały starej. A na świeżą i tak przyjdą.
jutro zamierzam zasiać kuku, dziki czekają :gun:
ja zaczełem na kompie mam dziś 24 ha .. myśliwce zwarci i gotowi ja zjeżdzam do domu a oni czekają na polu.. w tamtym roku wschody upilnowali .
ja miałem masakre w zeszłym roku na wschodach boje sie powtórki
A kumplowi na polu co ma 30 km od domu juz całość dziki wrąbały. 70 ha w 100%. Tragedia...
aha...
Ledwie zacząłem a już będę przesiewał .......
następne 19 do przodu takie kliny, nie szło mi dziś ,, myśliwce pilnują, oby im sie udało. na jutro mam taki kawałek 18 ha,, 850 m długie w lekkim klinie to migiem zejdzie , będzie półmetek.
ja mam 15 zasiane na dzis, na jutro jeszcze 10 i koniec na razie chyba ze cos dojdzie z doskoku pózniej. jade jeszcze na dziki zobaczyc i kolo drugiej lulu
A nie stosujecie mesurolu? Nie trzeba dzików pilnować.
A nie stosujecie mesurolu? Nie trzeba dzików pilnować.
stosowałem to działa tylko przez chwilę , żurawie to się zniechęcą ale nie nasze dziki.. jak się koło myśliwskie do krawędzi bankructwa doprowadzi to się dopiero do roboty biorą i coś z tego jest ale to i dla nich to wyzwanie..
Coś zawsze pomoże ale jak jest duża inwazja dzików to nie ma szans. Colibeer skąd jesteś dokładnie bo widzę że CNA?
U nas pomaga i od paru lat spokój.a nasze koło i tak ma wszystko w du.... , sasiad nie zaprawił 2 lata temu bo mu drogo się widziało to przesiewał już zaprawione.
ja mieszkam dokładnie w Górkach Zagajnych 13 km od Kcyni. kolo mnie w Dziewierzewie jest Lechpol chyba powinieneś go kojarzyć.
mam do ciebie +-25km
Z tego co słyszałem na dziki dobrze działa Prestiż (nie wiem jak to się pisze) jest to jakaś zaprawa na dziki ale do ziemniaków
Strony Poprzednia 1 … 50 51 52 53 54 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo