1,041

Odp: Kukurydza Na Ziarno

U mnie nie działała ...........

1,042

jack mieszkasz pod Janowcem?

1,043

To w Dziewierzewie Lechpol robi dni kukurydzy tak? Koło mnie też jest blisko Lechpol- w Krajence. Zawsze mieli największe wymagania i cena nie za bardzo ale ostatnio brali wszystko i to w najlepszej cenie.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,044

colibeer napisał/a:

jack mieszkasz pod Janowcem?

dokładnie

1,045

ja pilnuje swojej, znowu pól nocy na polu....

mdw

1,046

Już nie mam czym przesiewac bo tak dziki ryja ......

1,047

ja skończyłem wczoraj siać o 19 o 21 ojca zawiozłem by zobaczył "jak wyszło" to już były

1,048

koseś napisał/a:

Już nie mam czym przesiewac bo tak dziki ryja ......

Zbij 10 strachów najlepiej w białych koszulach na miedzach albo przy lasach i zapier...aj do miejscowego fryzjera po włosy ludzkie. U mnie pomogło! Jak byś jeszcze chciał to przy każdym strachu zapal najtańszego znicza a najlepiej kup duży wkład z czapką od znicza!

1,049

Z tymi włosami to tylko wystarczy jakoś uwiązać na kiju żeby pachniały?  U mnie nie ma tego aż w takim stopniu jak u Was, ale myślę czymś buraki zabezpieczyć. W zeszłym roku jak spaliłem kilka opon i powiesiłem szmaty na strachach nasączone przepracowanym olejem to puściły. Z tym, że u mnie to sarny robią większą stratę jak dziki, a jest ich zatrzęsienie...

1,050

Ja zasiałem 16 kwietnia ogrodziłem pole pastuchem i jak narazie spokój,a co do włosów to mam siostrę fryzjerkę i kiedyś próbowałem z włosami to działało ale krótko.koseś a co z kołem łowieckim u ciebie bo ostatnio chyba nie była problemu z nimi?

1,051

Chłopaki z koła pilnują ale nie dają rady ,właśnie wróciłem z pola bo wbijałem paliki i smarowałem jakimś śmierdzielem kupionym w agromie ,podobno ma dobrze działać , puki co to koło płaci za kukurydzę śmierdziela i przesiewanie ......

1,052

A może hukinol kupiłeś?

1,053

moi walczą skutecznie . opowiadał mi dziś myśliwy że na dyżurze w nocy zrobił autem 120 km, dają radę na razie , mamy u siebie taki kompleks z kuku, z 300 ha  w nocy łuny na polach, armaty walą, obserwowałem ich w nocy jak robiłem rzepak,   sam się bałem...

Leszek   dla kolegów'

1,054

Kukuraza posiana.. Dziś trzeba ogrodzic pola bo u nas jest koleszkow też... Po niedzieli walnąć oprysk na chwasta.. Kiedy najlepiej wskoczyć do kukurydzy z jakimś borem, cynk, magnez, siarczan ? Później planuje też rozsiac albo rozpuścić mocznik w opryskiwaczu + coś?  a potem spróbuję jak sąsiad że jak jest taka już do ramion QQ to sieje ręką mocznik. W tamtym roku mimo suszy jego QQ była the best....  Claas 695 z 6 przystawka jeczala jak stara.... big_smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

1,055 Ostatnio edytowany przez boberek666 (2016-05-06 06:30:36)

Po ilu dniach po siewie kukurydzy można prysnąć glifosatem pole ?  trafia się perz i oset ....

1,056

Ja planuje jutro siana w sobotę wczoraj sprawdzałem to sporadycznie kiełek gdzieś się trafia

1,057

3,5 już przesiane i czy to już koniec ? kolega przesiewa ponad 20 z 40 ha i idzie do sądu na wojnę .
"Moje" koło przynajmniej z szacowaniem nie robi problemów ,przed 11 myśliwy strzelił przy mnie  jednego  z siedmiu które wpadły na pole .
Dziś pilnowania ciąg dalszy ........

1,058

moja też siana w sobotę....  co dzień coś dolewa łącznie od soboty 45 litrów.... ciepło i kiełki już spore może nic się nie stanie puki jest pod ziemią...

1,059

boberek666 napisał/a:

moja też siana w sobotę....  co dzień coś dolewa łącznie od soboty 45 litrów.... ciepło i kiełki już spore może nic się nie stanie puki jest pod ziemią...

Daj ten deszcz do mnie bo wszystko siada...

1,060

miejscami już jare przesiewać trzeba bo albo nie powschodziły od nadmiaru wilgoci albo jak powschodziły to całe żółte sad