Odp: Kukurydza Na Ziarno
U mnie nie działała ...........
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 51 52 53 54 55 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U mnie nie działała ...........
jack mieszkasz pod Janowcem?
To w Dziewierzewie Lechpol robi dni kukurydzy tak? Koło mnie też jest blisko Lechpol- w Krajence. Zawsze mieli największe wymagania i cena nie za bardzo ale ostatnio brali wszystko i to w najlepszej cenie.
jack mieszkasz pod Janowcem?
dokładnie
ja pilnuje swojej, znowu pól nocy na polu....
Już nie mam czym przesiewac bo tak dziki ryja ......
ja skończyłem wczoraj siać o 19 o 21 ojca zawiozłem by zobaczył "jak wyszło" to już były
Już nie mam czym przesiewac bo tak dziki ryja ......
Zbij 10 strachów najlepiej w białych koszulach na miedzach albo przy lasach i zapier...aj do miejscowego fryzjera po włosy ludzkie. U mnie pomogło! Jak byś jeszcze chciał to przy każdym strachu zapal najtańszego znicza a najlepiej kup duży wkład z czapką od znicza!
Z tymi włosami to tylko wystarczy jakoś uwiązać na kiju żeby pachniały? U mnie nie ma tego aż w takim stopniu jak u Was, ale myślę czymś buraki zabezpieczyć. W zeszłym roku jak spaliłem kilka opon i powiesiłem szmaty na strachach nasączone przepracowanym olejem to puściły. Z tym, że u mnie to sarny robią większą stratę jak dziki, a jest ich zatrzęsienie...
Ja zasiałem 16 kwietnia ogrodziłem pole pastuchem i jak narazie spokój,a co do włosów to mam siostrę fryzjerkę i kiedyś próbowałem z włosami to działało ale krótko.koseś a co z kołem łowieckim u ciebie bo ostatnio chyba nie była problemu z nimi?
Chłopaki z koła pilnują ale nie dają rady ,właśnie wróciłem z pola bo wbijałem paliki i smarowałem jakimś śmierdzielem kupionym w agromie ,podobno ma dobrze działać , puki co to koło płaci za kukurydzę śmierdziela i przesiewanie ......
A może hukinol kupiłeś?
moi walczą skutecznie . opowiadał mi dziś myśliwy że na dyżurze w nocy zrobił autem 120 km, dają radę na razie , mamy u siebie taki kompleks z kuku, z 300 ha w nocy łuny na polach, armaty walą, obserwowałem ich w nocy jak robiłem rzepak, sam się bałem...
Kukuraza posiana.. Dziś trzeba ogrodzic pola bo u nas jest koleszkow też... Po niedzieli walnąć oprysk na chwasta.. Kiedy najlepiej wskoczyć do kukurydzy z jakimś borem, cynk, magnez, siarczan ? Później planuje też rozsiac albo rozpuścić mocznik w opryskiwaczu + coś? a potem spróbuję jak sąsiad że jak jest taka już do ramion QQ to sieje ręką mocznik. W tamtym roku mimo suszy jego QQ była the best.... Claas 695 z 6 przystawka jeczala jak stara....
Po ilu dniach po siewie kukurydzy można prysnąć glifosatem pole ? trafia się perz i oset ....
Ja planuje jutro siana w sobotę wczoraj sprawdzałem to sporadycznie kiełek gdzieś się trafia
3,5 już przesiane i czy to już koniec ? kolega przesiewa ponad 20 z 40 ha i idzie do sądu na wojnę .
"Moje" koło przynajmniej z szacowaniem nie robi problemów ,przed 11 myśliwy strzelił przy mnie jednego z siedmiu które wpadły na pole .
Dziś pilnowania ciąg dalszy ........
moja też siana w sobotę.... co dzień coś dolewa łącznie od soboty 45 litrów.... ciepło i kiełki już spore może nic się nie stanie puki jest pod ziemią...
moja też siana w sobotę.... co dzień coś dolewa łącznie od soboty 45 litrów.... ciepło i kiełki już spore może nic się nie stanie puki jest pod ziemią...
Daj ten deszcz do mnie bo wszystko siada...
miejscami już jare przesiewać trzeba bo albo nie powschodziły od nadmiaru wilgoci albo jak powschodziły to całe żółte
Strony Poprzednia 1 … 51 52 53 54 55 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo