1,061

Odp: Kukurydza Na Ziarno

Paweł według portalu co go Arureekk zapodał, małe szanse na większe opady u nas.
http://www.yr.no/sted/Polen/Masovia/Ojr … arsel.html

1,062

moja kuku 2 tygodnie temu siana i jeszcze w ziemi...
Prawie co noc jeżdxe strzelac petardami i byłem w piatek a lampki poprzewracane myslec o jest w sobote w dzień przyjechałem a tam pole przeryte, a lampkami dziki sie bawiły. Teraz nie wiem czy przesiewac wszystko czy tylko miejscami...
A jeszcze wieczorem paliłem ogniska słoma zeby był ogień i w to wrzucałem owcza wełne śmierdziało jakby palił ludzkie włosy. Jak myślicie to dobry sposób???

Rolnik z powołania:-)

1,063

Wiem że ludzie tak robią, słyszałem też o paleniu opon,  grodziłem też pastuchem. Ja rozstawiałem tyczki ze szmatkami a na szmatkę po kropelce kwasu masłowego. Specyficzny fetor. Jak się tym pobrudzisz to nie śpisz w domu.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

1,064

Ja wczoraj też grodziłem od strony lasku siatką a dalej drut ze sznurkami... Niestety ale żeby nie mieć problemów najlepsza jest siatka 1.5m... 15cm w ziemi żeby nie przerył coś pod spodem no i od zewnętrznej strony dać drut na wysokość kolana z prądem to wtedy odechce mu się przyłazić nawet połazić...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

1,065

Fenol napisał/a:

Wiem że ludzie tak robią, słyszałem też o paleniu opon,  grodziłem też pastuchem. Ja rozstawiałem tyczki ze szmatkami a na szmatkę po kropelce kwasu masłowego. Specyficzny fetor. Jak się tym pobrudzisz to nie śpisz w domu.

opon nie chce palic bo mi szkoda srodowiska naturalnego

1,066

moja zaczyna wschodzić po 17 dniach
na dziki to w teraz stosuje 4-krotny objazd pól co 1,25h poczynając od 21.20-21.30 i świecę halogenem po polu jak są lub były to dodatkowo petardy 

http://fajerwerkimarket.pl/jaja-dinozau … 0-szt.html

i do chwili obecnej zero strat

z środków zapachowych nic już nie działa
drut też zawodzi a siatka droga

1,067

ja podobnie jak kolega wyzej i na razie spokój, ale nigdzie sie nie pchaja, ale wątpie zeby to byla moja zasługa, chyba są po prostu na innym terenie

mdw

1,068

kulki molowe naturalne poniekąd rewelka. moja szpilkuje 1:0 dla myśliwych dają radę na razie.

Leszek   dla kolegów'

1,069

Siatka może i droga ale w dłuższej perspektywie patrząc że nie było by strat przez zwierzynę i narwanych kierowców aut terenowych to wcale nie jest tak drogo.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,070

sarast napisał/a:

kulki molowe naturalne poniekąd rewelka. moja szpilkuje 1:0 dla myśliwych dają radę na razie.

kiedy siałeś?
co do siatki to ja mam 10 ha kuku w 10 działkach rolnych wiec...

1,071

https://www.youtube.com/watch?v=STUAKDEU7Es

gg 5118068

1,072

To jest to ! Sąsiednie koło łowieckie ma kilka małych poletek na skraju lasu w które co kilka dni wsiewają gęstawo qq. Jest  to teren dosyć lesisty i szkody maja niewielkie a plantacji jest tam sporo, okolice krowiarzy.

1,073

pierwszą siałem 26 04 2016 ,

Leszek   dla kolegów'

1,074

a ja moja 24.04 i siedzi pod ziemia

1,075

28.04 i 70% na wierzchu

1,076

moja kuku siana 30 kwietnia juz wczoraj była na wierzchu, strat przez dziki jak na razie brak, wiecej sam sobie zrobiłem patrolując pola po nocach, a teraz nie moge odespać tego

mdw

1,077

Moje też już ładnie widać rzędy siana 28-29 kwietnia.
Kup sobie tabletki w aptece pomagają jedna przed snem   Nasen  tak się nazywają

1,078

palenie wełny nie pomogło. teraz mam jakiegos smierdziucha od mysliwych. przyznam ze w tym roku zaskoczyli mnie in plus bo ładnie wyszacowali dali pachniucha i obiecali pilnowac

1,079

Kukurydze po życie siał mi inny gość który też próbował różnych sposobów na dziki i u niego sprawdza się od paru lat podsiew fosforanem amonu (100-150kg/ha).podobno dzik nie lubi tego zapachu ,przyjdzie grzebnie i idzie do sąsiada.

1,080

mam wszystkie na 3 liściu po niedzieli jak pogoda dopisze jadę z chwastami.

Leszek   dla kolegów'