Odp: Kukurydza Na Ziarno
Nie przyjmują, Twoi sąsiedzi Andrzeju nie mają gdzie odwieźć. U każdego gdzie tylko mogli to wielka reja na placu. Znajomy suszy u kogoś prywatnie i wrzuca do siebie bo nie ma wyjścia a tyle kuku jeszcze.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 65 66 67 68 69 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie przyjmują, Twoi sąsiedzi Andrzeju nie mają gdzie odwieźć. U każdego gdzie tylko mogli to wielka reja na placu. Znajomy suszy u kogoś prywatnie i wrzuca do siebie bo nie ma wyjścia a tyle kuku jeszcze.
Ano właśnie patrzę że chłopaki zaczęli kosić i przerwali a mają ładną. Paweł, Waldka B a prędzej jego syna Łukasza powinieneś znać oni suszą dużo usługowo.
A u mnie firmy szukaja towaru
Andrzeju jakie odmiany kuku miałeś?
Abakus. Twoi koledzy a moi sąsiedzi mieli bombastic z tej samej firmy. Jak im sypała nie wiesz ?, bo na przepałach miała ładniejszą kolbę jak moja. Aczkolwiek sieli parę dni później a w tym roku miało to znaczenie.
Zapytam i dam znać. Bombastica dużo siał zawsze ten co mu odwożę zboże.
Danubio i Talisman ktoś siał?
A jakiej to firmy?
A jakiej to firmy?
Pierwsza Saatbau a druga Syngenta. Niektórzy Rosomaka chwalą też... Sam nie wiem co zasiać bo to dopiero początek przygody z kuku. Klasa 3 i 4
quentina szukałem na wiosnę ale był już nie osiągalny.
Laszek napisał/a:A jakiej to firmy?
Pierwsza Saatbau a druga Syngenta. Niektórzy Rosomaka chwalą też... Sam nie wiem co zasiać bo to dopiero początek przygody z kuku. Klasa 3 i 4
każda dobra w odmianach to naprawdę nie wielka różnica . wazne to potas i azot dobrze podane i najważniejsza woda woda i słonko.
dobra to ile dajesz NPK?
Ja mam zabezpieczone pod wiosenny siew qq na 1 ha : 200 kg soli potasowej 298 zł, wysiew i wymieszanie najwcześniej jak się da, 300 kg mocznika 387 zł wysiew i wymieszanie kilka dni przed siewem, 200 kg fosforanu amonu 396 zł do podsiewacza siewnika.
Ja mam zabezpieczone pod wiosenny siew qq na 1 ha : 200 kg soli potasowej 298 zł, wysiew i wymieszanie najwcześniej jak się da, 300 kg mocznika 387 zł wysiew i wymieszanie kilka dni przed siewem, 200 kg fosforanu amonu 396 zł do podsiewacza siewnika.
To pogłównie n nie dajesz?
nie
dobra to ile dajesz NPK?
tak standartowo po 300 polifoski ,8 i 300 mocznika przeważnie na raz przed siewem i w miare możliwości na 6 liść cynk,i inne mikro . taka gęsta zupka. i już . no chyba że po 10 t na ha kurzaka to inna bajka , przeważnie 5 i 6 klasa ziemi to woda to podstawa.
nie
Ja muszę opryskać dursbanem bo na części była łąka i myślę dać razem z rsmem.
Pajej napisał/a:dobra to ile dajesz NPK?
tak standartowo po 300 polifoski ,8 i 300 mocznika przeważnie na raz przed siewem i w miare możliwości na 6 liść cynk,i inne mikro . taka gęsta zupka. i już . no chyba że po 10 t na ha kurzaka to inna bajka , przeważnie 5 i 6 klasa ziemi to woda to podstawa.
ja zawsze dawałem więcej PK ale tylko 200kg mocznika i nigdy nie ukosiłem wiecej jak 10t mokrej
Strony Poprzednia 1 … 65 66 67 68 69 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo