1,321

Odp: Kukurydza Na Ziarno

Nie przyjmują, Twoi sąsiedzi Andrzeju nie mają gdzie odwieźć. U każdego gdzie tylko mogli to wielka reja na placu. Znajomy suszy u kogoś prywatnie i wrzuca do siebie bo nie ma wyjścia a tyle kuku jeszcze.

1,322

Ano właśnie patrzę że chłopaki zaczęli kosić i przerwali a mają ładną. Paweł, Waldka B a prędzej jego syna Łukasza powinieneś znać oni suszą dużo usługowo.

1,323

A u mnie firmy szukaja towaru

1,324

Zamieszczam wyniki znajomego gospodarza który prowadzi gospodarstwo nasienne.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a668471a1868.jpg

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

1,325

Andrzeju jakie odmiany kuku miałeś?

1,326 Ostatnio edytowany przez androl (2018-11-06 22:40:59)

Abakus. Twoi koledzy a moi sąsiedzi mieli bombastic z tej samej firmy. Jak im sypała nie wiesz ?, bo na przepałach miała ładniejszą kolbę jak moja. Aczkolwiek sieli parę dni później a w tym roku miało to znaczenie.

1,327

Zapytam i dam znać. Bombastica dużo siał zawsze ten co mu odwożę zboże.

1,328

Danubio i Talisman ktoś siał?

1,329

A jakiej to firmy?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,330

Laszek napisał/a:

A jakiej to firmy?

Pierwsza Saatbau a druga Syngenta. Niektórzy Rosomaka chwalą też... Sam nie wiem co zasiać bo to dopiero początek przygody z kuku. Klasa 3 i 4

1,331 Ostatnio edytowany przez jack (2018-11-11 14:29:31)

https://igp-polska.pl/pl/quentin
https://agrii.pl/produkty/es-inventive

1,332

quentina szukałem na wiosnę ale był już nie osiągalny.

1,333

Pawel21990 napisał/a:
Laszek napisał/a:

A jakiej to firmy?

Pierwsza Saatbau a druga Syngenta. Niektórzy Rosomaka chwalą też... Sam nie wiem co zasiać bo to dopiero początek przygody z kuku. Klasa 3 i 4

każda dobra w odmianach to naprawdę nie wielka różnica . wazne to potas i azot dobrze podane i najważniejsza woda woda i słonko.

Leszek   dla kolegów'

1,334

dobra to ile dajesz NPK?

Rolnik z powołania:-)

1,335

Ja mam zabezpieczone pod wiosenny siew qq na 1 ha : 200 kg soli potasowej 298 zł, wysiew i wymieszanie najwcześniej jak się da, 300 kg mocznika 387 zł wysiew i wymieszanie kilka dni przed siewem, 200 kg fosforanu amonu 396 zł do podsiewacza siewnika.

1,336 Ostatnio edytowany przez Pawel21990 (2018-11-11 20:13:22)

androl napisał/a:

Ja mam zabezpieczone pod wiosenny siew qq na 1 ha : 200 kg soli potasowej 298 zł, wysiew i wymieszanie najwcześniej jak się da, 300 kg mocznika 387 zł wysiew i wymieszanie kilka dni przed siewem, 200 kg fosforanu amonu 396 zł do podsiewacza siewnika.

To pogłównie n nie dajesz?

1,337

nie

1,338

Pajej napisał/a:

dobra to ile dajesz NPK?

tak standartowo po 300 polifoski ,8 i 300 mocznika przeważnie na raz przed siewem i w miare możliwości na 6 liść cynk,i inne mikro . taka gęsta zupka. i już . no chyba że po 10 t na ha  kurzaka to inna bajka ,  przeważnie 5 i 6 klasa ziemi to  woda to podstawa.

Leszek   dla kolegów'

1,339

androl napisał/a:

nie

Ja muszę opryskać dursbanem bo na części była łąka i myślę dać razem z rsmem.

1,340

sarast napisał/a:
Pajej napisał/a:

dobra to ile dajesz NPK?

tak standartowo po 300 polifoski ,8 i 300 mocznika przeważnie na raz przed siewem i w miare możliwości na 6 liść cynk,i inne mikro . taka gęsta zupka. i już . no chyba że po 10 t na ha  kurzaka to inna bajka ,  przeważnie 5 i 6 klasa ziemi to  woda to podstawa.

ja zawsze dawałem więcej PK ale tylko 200kg mocznika i nigdy nie ukosiłem wiecej jak 10t mokrej

Rolnik z powołania:-)