Odp: Kukurydza Na Ziarno
U nas w okolicy co koszą to plon 2-8 ton
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 88 89 90 91 92 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U nas w okolicy co koszą to plon 2-8 ton
Rafał wrzuć jakieś zdjęcia jak to wygląda, bo plon 2 tony to nie do uwierzenia.
tam gdzie było 2 tony to już pszenżyto rośnie. było bez nawozu tylko na gnojowicy, oprysk na chwasta i to wszystko ale prezes i tak zadowolony bo przy cenie 900 to i tak był na +. no to była już taka ekstremalna. pozostałe co nie wyglądają źle to plon 5-8 ton. U mnie w okolicy to już chyba 3 rok z rzędu co plon kukurydzy nie powala. wody brakuje i tyle w temacie. poprzednie lata było ok ale ostatnio słabo
Jutro będę kosił to w poniedziałek coś powiem mam Plantusa i delicao ... we wtorek jakiegoś LG Będę kosił to też coś powiem ale gadają ci co już kosza że od 7 do 15 ton a cena kuku na mokro przy 35% 900 netto
Pozazdrościć ceny. Na Podkarpaciu za 30% 750
Grzegorz89 napisał/a:Andrzeju wiesz co to za odmiana ta 240/? Ja jeszcze nic nie ukosiłem jak będę coś wiedział to dam znać jak wyszło.
F A R M O R I T Z
Gdzie kupujesz? Słyszałem dużo dobrego a farmsacie ale nigdzie nie mogę znaleźć nasion
Odmiany dobrze plonujące tej firmy, trzeba zamawiać już teraz, koniec listopada może być za późno.
kuku skoszone najgorszy kawałek 8t najlepszy 14.75 więc jest ok ) cena wyjściowa 900 netto przy 30 wilgotności . wydaje mi się ze cena suchej otrze się o 2 tys
Zapierdzielasz, tylko że strasznie wysoko kosisz. Robisz to później mulczerem ?
Odmiany dobrze plonujące tej firmy, trzeba zamawiać już teraz, koniec listopada może być za późno.
Gdzie zamawiasz?
U swojego lokalnego przedstawiciela.
wysoko kosiłem bo działki po ekologii i kamienie, dwa razy tralerzówka i zasiane
O kurcze, to jaka masz talerzowke...?
jak wysoko kosi to są małe straty bo jak ściąga kolbę na dół to nie ma dużej odległości i nie podskakują tak a jak hader puści całkiem na dół to kolba jest stosunkowo wysoko...
Hej u nas taka sama bieda na mocnych glebach jest na piaskach bez kolby. 7 ton z ha to sukces. Pozd
Rafał wrzuć jakieś zdjęcia jak to wygląda, bo plon 2 tony to nie do uwierzenia.
No stoi 3 metrowa kukurydza bez kolby.... I skąd te tony nabrac.. No sie u nas kuku pogniewała i bez wody nie plonuje. Będziemy bez kuku żyć. Pozd
Chłopaki jak kukurydza wyłuskana ręcznie ma 21 i 24 procent to ile może być po przejściu przez kombajn? Myślę, że śmiało już można kosić a jedna co wyszła 28 to niech jeszcze stoi.
3-5% na przyczepie będzie więcej. Moja pokazuje z kolby 26%, po 1.11 będę kosił.
Z 5 % trzeba będzie doliczyć. Po naszej kuku już pszenica rośnie. Pozdrawiam
Strony Poprzednia 1 … 88 89 90 91 92 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo