Odp: Miotła+dwuliścienne na wiosne
Działka była nowa dzierżawą i faktyczne było sporo przeu . Sporo spalił glifosat sporo wyciągnął gruber reszta została z pszenżytem . Przyhamuje go apyrosem, na jesień lub przed zbiorem roundup . Dzięki
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Miotła+dwuliścienne na wiosne
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 17 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Działka była nowa dzierżawą i faktyczne było sporo przeu . Sporo spalił glifosat sporo wyciągnął gruber reszta została z pszenżytem . Przyhamuje go apyrosem, na jesień lub przed zbiorem roundup . Dzięki
Taka historija...
Kumpel małorolny ma 3 ha żyta.
W kwietniu prysnął na chwasta chlorotoluronem. Prawdopodobnie po tym jak strzeliło w źdźbło.
Tydzień temu poszedł modus i fungicyd.
No i żyto się zważyło.... prawdopodobnie modus+ pozostałości chlorotoluronu
Tam gdzie były nakładki oprysku herbicydowego masakra... generalnie znikło.
tam gdzie chemia poszła raz widać przypalenia ...
A co do sposobu na chwaściory i miotłę to mam nowy patent. Jako że zamówiłem za mało atlantisu musiałem kupić coś innego na 2 ha. Kupiłem aneks SC dałem połowę dawki ale dosypałem 15g granstaru 75WG Widzę że się wszystko ładnie składa
W tym roku wszystkie zboża jakieś wrażliwe na jakikolwiek zabieg
¬le umyłem z ojcem opryskiwacz po pryskaniu Commandem rzepaku jarego i jak ojciec pryskał zboże na chwasty to tam gdzie zaczynał i tam gdzie mu opona strzeliła i po zmianie koła poprawił drugi raz to pożółkło ale się trzyma. Też stosowałem chlorotoluron, mam nadzieję że nic zbożu nie będzie.
W tym roku w większości poszedł Lancet i przeważnie jest OK ale na jednym kawałku miałem taką przerośniętą przytulię to dałem dawkę z górskiej półki to widać wszystkie nakładki, ale przytulia znokautowana. Tam gdzie w zeszłym roku był Lancet poszedł Mustang Forte z Axialem i to też ciekawa mieszanina, bo wygląda wszystko nawet lepiej jak po Lancecie.
W tym roku wszystkie zboża jakieś wrażliwe na jakikolwiek zabieg
a moja pszenica po moich manewrach tj jednego dnia grzyby i skracanie na drugi dzień herbicyd, pomimo suszy nic jej się złego nie stało
To masz szczęście
rok temu robiłem podobnie, z tym że nie było tak sucho
A u mnie nie wszędzie wzięło miotłę w pszenicy i pszenżycie. Tam gdzie nie jest gęstę, dwa miejsca aż zielono od miotły.
teraz tylko axial
U mnie widzę nasilenie owsa głuchego na granicy z sąsiadem -plantatorem. I w jednym dołku. Ile po herbicydzie można jechać w jarych żeby nie uszkodzić jęczmienia ?
teraz tylko axial
I atlantis od 12 w dawce 0,15l 0,2l jeśli to poprawka
Albo zostawić...
A u mnie nie wszędzie wzięło miotłę w pszenicy i pszenżycie. Tam gdzie nie jest gęstę, dwa miejsca aż zielono od miotły.
Chociaż kaszlnij co nie wzięło, bo nie wiemy, lub nie pamiętamy, czym pryskałeś.
U mnie Lancet przepuścił dużą miotłę, mała zdechła. Chyba nie będę poprawiał bo tylko na jednym kawałku. Gdzie pryskałem axialem komplet to czysto się wydaje.
a ten axial komplet dwuliścienne ładnie zamiata? bo mam nim ochote jęczmień pryskać
Na razie widzę, że wszystko skręcone, a czy coś bedzie jeszcze trzeba poprawiać? Nie wiem. Ja miałem go z jakimś innym środkiem, co też dwuliścienne bierze.
Pawel21990 napisał/a:A u mnie nie wszędzie wzięło miotłę w pszenicy i pszenżycie. Tam gdzie nie jest gęstę, dwa miejsca aż zielono od miotły.
Chociaż kaszlnij co nie wzięło, bo nie wiemy, lub nie pamiętamy, czym pryskałeś.
Zamiennik Pumy
MAREKPE napisał/a:Pawel21990 napisał/a:A u mnie nie wszędzie wzięło miotłę w pszenicy i pszenżycie. Tam gdzie nie jest gęstę, dwa miejsca aż zielono od miotły.
Zamiennik Pumy
Ale Fennoxin czy Foxtrot
I to i to bo nie mieli Foxtrota tyle i wziąłem trochę fennoxinu
Może było za zimno, na pumę musi być 12-15 stopni aby dobrze działało.
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 17 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Miotła+dwuliścienne na wiosne
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo