Odp: Miotła+dwuliścienne na wiosne
Ja, po kwitnięciu..... Nie widziałem skutków ubocznych
http://www.youtube.com/watch?v=oFEkZx2UT2s
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1072
http://www.klasyczny.com/forum/viewtopi … 6128#p6128
+103 / -1
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Miotła+dwuliścienne na wiosne
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja, po kwitnięciu..... Nie widziałem skutków ubocznych
Dzięki Krzysiek. Jedyne pole co nie poprawiałem, bo jako jedyna pryskałem axialem z winnetou i myślałem, że bankowo czysto, a tu niespodzianka.
Rozmawiałem z moim sprzedawca ze sklepu na temat oprysku pszenicy atributem. Mówił, że stokłosę zwalcza dobrze ale słabo radzi sobie z miotła. Czy może Ktoś to potwierdzić? Mam kilka hektarów, które chciałem opryskać, żeby poradziło zwalczyło stokłosę.
w zeszłym roku w pszenżycie miotłę i stokłosę załatwiłem atlantisem
Czytam właśnie o atlantisie, tylko niestety to wychodzi spora kasa, ale nie ma wyjścia. Przy jakiej dawce podziałało?
0,3l do tego granstar 20g i po problemie kasowo przyzwoicie
Rozmawiałem z moim sprzedawca ze sklepu na temat oprysku pszenicy atributem. Mówił, że stokłosę zwalcza dobrze ale słabo radzi sobie z miotła. Czy może Ktoś to potwierdzić? Mam kilka hektarów, które chciałem opryskać, żeby poradziło zwalczyło stokłosę.
Działa. Braciak ma problem ze stokłosą i nie tylko w pszenicy. Dawał nawet podwójną dawkę aż pszenicę miejscami przyłapało ale i perz zahamowało 😀
zamiast granstaru sekator 125od 0,1
Kurde 0.3l to faktycznie cenowo spoko, bo mi mówił, że trzeba chociaż 0.9. Mówimy tylko o tym starym czy o atlantis star?
co powiecie o lancecie? nie chodzi o stokłosę tylko o miotłę i dwuliścienne
Jak go odpowiednio zastosujesz to powinno być ok. Byle nie dawać przed przymrozkiem, bo miotły nie zwalczy.
Ogólnie daje jesienią ale rok temu na późno siane pszenicę dałem REXADE i było ok
Samo Rexade czy rexade pack
Ja z rexade pack nie byłem zadowolony. Zarówno rexade jak i esteron mają wymagania co do temperatury. Jeden by przez tydzień nie był poniżej 5⁰C drugi w dniu zaniegu poniżej 10. Znaleźć wiosną taki dzień i jeszcze bez wiatru graniczy z cudem. Rok temu po dwóch dniach przyszedł przymrozek i nie wszystko położyło. Miałem kępy miotły fiolki przetrwały i ostrożeń.
Lancet nie tani ale skuteczny sprawdzony. Pozd
Lancet nie tani ale skuteczny sprawdzony. Pozd
dzięki. większość pszenicy pryskałem jesienią, ale część późno sianej nie dałem rady
Samo Rexade czy rexade pack
Ja z rexade pack nie byłem zadowolony. Zarówno rexade jak i esteron mają wymagania co do temperatury. Jeden by przez tydzień nie był poniżej 5⁰C drugi w dniu zaniegu poniżej 10. Znaleźć wiosną taki dzień i jeszcze bez wiatru graniczy z cudem. Rok temu po dwóch dniach przyszedł przymrozek i nie wszystko położyło. Miałem kępy miotły fiolki przetrwały i ostrożeń.
REXADE pack.pszenica późno siana-pozno pryskania więc tego problemu nie było a kładło wyrośnięte mąki chabry i tobołki aż milo
Chabry przytulię i większość miotły wyczyściło może gdyby nie te ochłodzenie było by lepiej. Czekałem z miesiąc na pogodę (wg zapisu wjechałem 6 tygodni po azocie czyli 6 kwietnia) wszystko szło w górę a chwasty najbardziej. Jakieś 10 dni później były by dopiero warunki odpowiadające tym z etykiety. Dlatego w tym roku szczególnie będę zwracał uwagę na wymagania temperatury.
U mnie po 2.6l boxera i 0.3 dff miotła się trafia...
u mnie boxer 2,1 + dff 0,2 + 7g gleen i puki co czysto
Krzysiek napisał/a:0,3l do tego granstar 20g i po problemie kasowo przyzwoicie
Kurde 0.3l to faktycznie cenowo spoko, bo mi mówił, że trzeba chociaż 0.9. Mówimy tylko o tym starym czy o atlantis star?
Mówię o tm starym atlantis OD12. Nie wiem kto daje 0,9l nie dość że drogo to jeszcze może wykończyć pszenicę. Dla mnie maksymalna dawka to 0,4l choć nigdy tyle nie dałem zazwyczaj 0,25-0,3. Powiem szczerze że nawet nie wiem jakie dawki są na etykiecie :lol: Może jak miotła po kolana to i litr trzeba ale nie wiem czy nie lepiej i bezpieczniej dać lancet. Wali szybko i skutecznie...
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Miotła+dwuliścienne na wiosne
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo