Odp: Case devid brown
pajej kup sobie 5140 najlepiej takiego własnie za 30 tys jak znajdziesz i ciesz się z wygodnej pracy :stu:
mam znajomego co ma podobny model i będzie bardzo z niego zadowolony jak go sprzeda ....
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Case devid brown
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
pajej kup sobie 5140 najlepiej takiego własnie za 30 tys jak znajdziesz i ciesz się z wygodnej pracy :stu:
mam znajomego co ma podobny model i będzie bardzo z niego zadowolony jak go sprzeda ....
Niedawno zawoziłem koledze Fendta do brzezin koło nysy,jest tam majster od skrzyń i ceny też ma w miarę, za fenta serwis chciał 45000 plus robocizna a tam udało się naprawić za 20000
ale promocja!!!!
hmm pojęcie remont jest bardzo wielki .... )
Wojtas nie śmiej się .
nie no ja się nie śmieje ... jeden kumpel co własnie w tym casie 5140 robił skrzynię hmm remont 32 tys i dalej pozostawia wiele do życzenia
w przewornie koło nysy był robiony Fendt znajomego właśnie skrzynia za uszkodzony ciągnik dawali mu 60tys nie bo robi skrzynie więc go skasowali 48tys za skrzynie i sprzedał go za 98tys ... i remont polegał na wymianie 4 łozysk wałka i widełek od wstecznego ot dla tego mówię że remont to pojęcie względne ...
W zeszłym roku na moich oczach NH wyzionął ducha(skrzynia niedomagała). Napawa kosztowała podobno 11000 euro, normalnie. Po naprawie silnik umarł 16000 motogodzin. Paranoja.
U nas jednemu też laweta zabrała ciągnik na serwis fendt 312 w ful opcji. Pół roku po gwarancji zaczął olej gotować się w skrzyni nie szedł na chłodnicę, mówi że tylko jakiś oring poszedł.
Za remont maszyny która kawałek klamota ciągnie za sobą to rzeczywiście promocyjne ceny napraw, szczególnie na taki rok gdzie zboże po 50zł... Pajej popraw chałupę to będziesz żył jak człowiek, bardziej to pewne jak nowy ciągnik, a przyjdą może za dwa czy trzy lata lepsze czasy to wtedy zmienisz.
Teraz z tymi nowszymi ciągnikami jest jak Loteriada Jeden jeździ a drugi po 70mtg padnie i będzie klapa. Jednemu w Deutzu nowym skrzynia siadła ale dobrze że na gwarancji to przyjechali wyjeli wsadzili drugą i pojechali a ciągnik miał kilkanaście mtg... Jak niedawno byłem w Agromie to chłopy ze sklepu mówili że teraz ludzie ochłoneli na ten nowy sprzęt i coraz więcej kupują części do tych Ursusów Zetorów MTZ Case JD Deutz starej wiary i poprawiają remontują bo nowe nie wiadomo kiedy padnie...
Wojtas i jak bardzo zadowolony z 1255 ?
co do fendta to kumpel za 56 tyś zł miał całkowitą wymianę skrzyni na nową, oczywiście vario i w serwisie korbanka (926 Vario)
. Pajej popraw chałupę to będziesz żył jak człowiek, bardziej to pewne jak nowy ciągnik, a przyjdą może za dwa czy trzy lata lepsze czasy to wtedy zmienisz.
chałupa na siebie nie zarabia a ciągnik i owszem
To postępuj tak jak w cywilizowanym świecie gdzie wymyślono nasze dotacje.
Pieniądze zarobione na polu inwestuj w maszyny, a dotacje przeznacz na poprawę warunków socjalno-bytowych, w Twoim przypadku remont domu.
Jeśli pole nie jest w stanie utrzymać Ciebie i sprzętu którym pracujesz to odpuść sobie póki jeszcze czas.
Marek dobrze napisałeś .
Też podpisuję się pod wpisem Marka.
Dobrze Marek napisał. Wiadomo że i graty trzeba remontować lub wymieniać, bo to w końcu ''poprawa komfortu'', jednak jak przychodzisz do domu z dobrego ciągnika i nie możesz dobrze wypocząć to żadna poprawa komfortu. Mówię tu trochę o swoim przykładzie. Też wydawało mi się, że do dobry tok rozumowania,jednak patrząc na ludzi od których dzierżawię pole jest inaczej. Mianowicie nie wiele mają, nie wiele chcą. Troszkę zarobią, żyją skromniej nie tyrają po nocach po kosztach produkcji tak jak my, nie martwią się czy urośnie czy nie. Dom poprawią ile mogą przychodzi zmrok siedzą przed telewizorem i cieszą się życiem. A ja? A Ty? A My? Ja postanowiłem, że na wiosnę bierzemy jakiś kredyt i rozbudowuję chałupę, właśnie po to żeby poprawić sobie komfort życia, bo obecna sytuacja nie jest dobra bo mieszkam ciasno. I żaden to komfort moim zdaniem. Wbrew pozorom trzeba tak pracować, żeby jak najmniej siedzieć w tym traktorze, a zająć się rzeczami ważniejszymi. Pajej ożenisz się zrozumiesz Marek masz plusa.
MArek napisał jak chłop trzeźwo myślący z jajami i głową na karku )
KArol ya te pienidze co dałem czyli 30tys to żadnego 120 konnego ciągnika nie kupię co tą robotę zrobi zwrotniejszy jest od forsza nie sraczkuje się na górkach i nie opierdziela w transporcie ... jest wygodny spokojnie przez tel słuchasz radia i gadasz przez telefon wszystko mechaniczne więc elektroniki się nie boję ....
pajej dobrze główkujesz ale nie do końca ..... ile masz ha ? 30 ? to spokojnie obrobisz tym co masz więc siedź na dupie w chacie siedzisz co dziennie popraw dom bo znając nasze realia to pewnie równiez dom przedwojenny lub coś podobnego ... dciepl ściany popraw dach bo to bardzo ważne jedź sobie na wakacje dla odpoczęcia popatrz co się dzieje .. pszenica tanieje nawozy drożeją ? co za sens pakować się w kredyty na nowszy sprzęt ?? bo sąsiad jeździ lepszym ? niech jeździ .....
I za to masz ode mnie plusa.
Pajej ożenisz się zrozumiesz Marek masz plusa.
Jak sie orzenie, a nawet przed slubem remontuje dom to juz postanowione, ale na to sie nie zanosi. dom jestz hym mama co ma 50kilka lat pamieta jak go budowali, wiec bardzo stary nie jest. dach nie przecieka, a wszyscy sie miescimy, nawet kazdy z rodzeństwa ma własny pokój. ja miałbym sie rzenić to zrobi się ciasno i trzeba bedzie poddasze robic, ale teraz jest ok. Wojtek pisałeś: "co za sens pakować się w kredyty na nowszy sprzęt ?? bo sąsiad jeździ lepszym ? niech jeździ ....." ja powiem po co pakowac sie w kredyty i remontowac dom bo sąsiad ma ładniejszy? Pola obrabiam cos ponad 60 wiec forszaj sie nie nudzi. Czy kupie ciagnik nie wiem moze zainwestuje w kosz zasypowy i jeszcze jeden silos, na prawde nie wiem co zrobie. moze faktycznie z rok dwa dozbieram i zrobię cos w domu okaże się. puki co kasa ma być, bo jeszcze jej nie ma czekam na wypłaty za groszek i oczywiscie dopłaty
Pajej a czy jesteś prawnym właścicielem domu lub jego części ? bo jeżeli nie, to powiem tak poczekaj z tym remontem, bo różne ostatnio hece się zdarzają po ludziach i to również w rodzinach które o takie rzeczy nikt by nie posądzał.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Case devid brown
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo