Odp: Pronar 1221
mnie kręcą te ruskie na turbinkach własnie te 1025 i podobne ... kurde w porówniau do naszych to są przecinaki ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Pronar 1221
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mnie kręcą te ruskie na turbinkach własnie te 1025 i podobne ... kurde w porówniau do naszych to są przecinaki ...
Wojtas okolice Bolesławca stał ładny 1025 na allegro 2002 r.
Wojtas coś dla Ciebie
no ja moim 1025 to nawet dałem rade orać phx 5 ale przeszedłem na b201 zawieszanego 4 skiby ze względu na kształty pól a jak jadę bieg szybciej to na jedno wychodzi z wydajnością
czy to możliwe że ma tak mało nakręcone, kto sprzedaje traktor który się ledwie dotarł... sam nie wiem co o nim myśleć. Ładny fakt. to i tak jest gruba kasa.
Musiał by robić od nowości 220 motogodzin rocznie ..
mój wujo miał pronara 205 km i miał od 2002 roku zrobione 1800 mtg. chodził aby w pługu i gruberze. no i ciągał przyczepy. Chodził na jakis 35 ha
znajomy gonił belarusa 1025 na około 100ha jako główny ciągnik. Jak sezon to tylko kierowcy się zmieniali, a ciągnik caly czas w polu. Przez pierwsze 3lata ponad 5tyś mth. silnik wytrzymał 8tyś mth i żeby nie niedbalstwo ze strony tego co go naprawiał to by za wiele wycieków nie było (co popadło to smarowali jak nie sylikon to pakuła i pokost na to.... ) i technicznie też by lepiej wyglądał... Ogólnie ciągniczek naprawdę fajny.
Z kolei kuzyn szwagra ma pronara 1221. Za wiele o nim nie wiem, ale przez 4lata coś koło 1,5tyś mth i zero narzekania ze strony użytkownika...
Jak bym miał teraz brać coś nowego to na 99% belarus/pronar.
hmmm 1025 na 100 hektarów i taki przebieg? u mnie 75ha i 15ha łąk i też wszystko robi a po 3 latach ma 2 tyś mth. robi odwóz zobża, podorywka gruberem Silowolf 3m, orka b201 4 skiby, uprawa b255 4,8m, rozsiew nawozów sulky 1,5 tony, siew accord 6m, becker 6 rzędów, prasa JD550, gnojara 6 ton tandem itd...
ja mu w kwity nie zaglądałem, ale podpytam szwagra ile gość dokładnie ma tych ha. Z jego gadki wychodziło że jedyne 100, ale kto to wie... Co do belarusa to tak jak pisałem wyżej (dane sprawdzone bo znajomek u niego parę razy w roku pomaga).
mojemu stukło 7 tys mtg i jakoś chodzi ... więc ten szczyt techniki działa ..
Na moim 1025 dochodzi do 4000 tys. a silniczek jak pszczółeczka pracuje.
Co tu wiele mówić, za te pieniądze nie kupi się tańszego nowego traktora, przy tym spalanie jest na dobrym poziomie a przesiadając sie np z 360 to można powiedzieć nawet że jest to komfortowy traktor
Leszek mam dwa Belarusa 920 + tur i MTz 1025 osobiście lepiej mi sie jeździ 1025 minusem jest ta skrzynia ale można się przyzwyczaić chyba wiesz o czym mówie trochę źle zestopniowane biegi.
W sobotę jeździłem z ruską talerzówka 3,2 po deszczu pełna głębokośc małą dwójką dawał rade trochę miał ciężko ale szedł ścierniska mało co zostało wszystko wymieszane
a w 920 masz skrzynie 14/4? jeśli tak to jak ona jest zestopniowana? no w 1025 wiadomo jak ze skrzynią ale ja już się przyzwyczaiłem i idzie ogarnąć. W przyszłym roku o ile teraz dobrze żniwa pójdą to może kupie MF 3060. Wiem że zaraz pewnie ktoś napisze że to wadliwe sprzęty ale mam doświadczenie na kilku modelach pracujących niedaleko że jak kto dba i użytkuje to tak ma
Nie zawsze kto dba tak ma . Czasem trafi się jakiś szczególny przypadek znaczy "felerny " że jak byś nie chuchał zawsze coś padnie i się robi "dziura budżetowa" .
Chłopaki byłem dziś oglądać piękna maszyna tylko cena stoi w moich okolicach porównanie do moich rusków to jak malucha do poloneza
Pietia ty żeś ogladał monstrum kiedyś pisałem o takim co w sąsiedniej wsi kolega takiego zakupił .. ale ta cena jest dośc dziwna ... bo on 1.5 roku temu z turem zapłacił 147tys za nówkę .... więc 110 to troszke za wiele.... .dobra wracając do ciągnika to naprawde ma moc . Agregat kompaktora targa po polu jak Reksio Szynkę
kuzyn też ma coś takiego to agregat 4 metry półzawieszany z uni + siewnik amazona i śmiga. a gościu od którego kupiłem heder do kuku kupił włąśnie 1523 z czech, był roczny i dał za niego 110 tyś ale miał przedni podnośnik i jeszcze tura trac lift 260, w sumie to chyba dobre pieniądze i ogólnie traktor w ładnym stanie
Ma fajną skrzynie mały reduktor droda, pole i wsteczny i 6 biegów + dwa półbiegi na każdym biegu
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Pronar 1221
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo