Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problemy z hydraulika
Karl, w pierwszym poście na ten temat mówiłeś, że sprawdziłeś przewody.
Teraz mnie ręce opadły ...
Ano, trzeba to wiedzieć.
no właśnie wiedziałem ale po prostu nie myślałem że pompa od wspomagania może mi tak spienić olej bo przy niej nic nie grzebałem
widze ze epidemia padła na rolnikow wszystkim rece opadaja a juz sie bałem ze tylko mnie...:D
Dobrze Pepe że tylko ręce. Obciach mógłby być większy !
problemow z hydraulika na razie nie odnotowalem zona swiadkiem
Czasem w ramach testów hydrauliki można zrobić próbę ciśnienia na cudzym sprzęcie
Zmieszanie olejów różnego gatunku, czasem niewiadomego pochodzenia może doprowadzić do uszkodzeń elementów hydrauliki, oraz spadku jej mocy i wydajności (zważenie się olejów) czego konsekwencje mogą być tragiczne i nieodwracalne.
ja mam taki problem ze najpier to mi zapowietrzył sie podnosnik czyli dzwigło do okreslonej pozycji i koniec ) a teraz to przestala nawet podawac pompa oleju . czyli u mmnie tez zaobserwowalem tzw emulsje. pompowala olej i powietrze az w koncu zdecłla. ona pracuje ii podaje jakieś 0,5 aqtmosfery. a bylo 180
jak pompa da cisnienie to podnosnik sam sie odpowietrzy a pol atm. tak nagle?pompa nie pada w chwile chyba ze na sucho <no jaki ciagnik napisz model.>
Może nie w temacie ale czy może ktoś wstawic fotke dźwigni włanczania głównej pompy bo mam popsuta i chce cos dorobic a nie wiem jak to ma wygłdac
rolniku ja miałem kiedyś podobnie i problem wyjaśnił się po rozebraniu pompy. Z tyłu pompy jest coś takiego jakby sprzęgło w nowszych modelach jest ono metalowe a w starszych z jakiegoś tworzywa. jest to okrągły pełny pierścień z czterema otworami rozmieszczonymi symetrycznie na obwodzie w każdym otworze powinien być taki półksiężyc lub kilka dokładnie już nie pamiętam. U mnie to było popękane,kupiłem nowe metalowe założyłem i działa dobrze do dziś a przedtem nawet czwórki obracanej nie chciał podnieść odrywał ją tylko jakieś 10 cm od ziemi i stop.
mnie chodzi tylko o fotke tej dziwigienki w kabinie
mam zt 303
Jesienią ub.roku, słabo podnośnik podnosił. Pługa piątki nie dawał rady podnieść. Miesiąc wcześniej pękł główny przewód powrotny. Wywalił 50 l świeżego oleju. Pękł, bo nie był zbrojony a może lichy ?!
Dziś wyciągam przypadkowo filtr oleju, ten na górze zbiornika a tam z nowego filtra miazga ! Wewnętrzna dziurkowana blacha tak zgnieciona, że przepływu oleju przktycznie zero. Nie słyszałem o takim przypadku.
a jaki miałeś filtr oryginał czy zamiennik bo u mnie na zamienniku to coś nie bardzo chodzi, olej się grzeje i z wyglądu taki jakiś wygląda właśnie jak by był za gęsty wkład
Filtr kupiłem u Pantery. Nie wiem czy to oryginał, czy zamiennik. Rozciąłem stary filtr, pod metalową siadką jest jakiś gęsty materiał jak papier czy coś ? Jak dla mnie to trochę za gęsty.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problemy z hydraulika
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo