Odp: problemy z hydraulika
ja wyłączam do transportu,ajak nie chce się załączyć to pykne tą dżwigenke na dole i załacza się ,wyłaczając zawsze jest mniejszy opór i oleju nie słychać w rozdzielaczach no i mniej się zużywa
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problemy z hydraulika
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja wyłączam do transportu,ajak nie chce się załączyć to pykne tą dżwigenke na dole i załacza się ,wyłaczając zawsze jest mniejszy opór i oleju nie słychać w rozdzielaczach no i mniej się zużywa
a mi przyjaciel poradził aby była cały czas włączona a potweirdził to spec od hydrauliki siłowej i tak mam
karlis jak ci tak master od hydrauliki mówił to chyba mówił prawde wiec i ja bede sie tego trzymał
Kupiłem pompę po regeneracji z Tucholi. Jeżeli okaże się, że wszystko z nią w porządku to później przyznam się do ceny i podam namiary na fachowca.Pompa wygląda na robioną, a fachman niby daje słowną gwarancję na 8 miesięcy.Ale teraz muszę ją wymienić. Czytałem w postach sporo na temat demontażu pompy, no i to mi się przyda, ale mam zasadnicze pytanie: czy przy wymianie pompy głównej należy odkręcić przystawkę przy skrzyni biegów, która napędza przód?Mowa jest o 303.Być może ktoś już o tym pisał, ale trudno mi na to trafić.
czy przy wymianie pompy głównej należy odkręcić przystawkę przy skrzyni biegów, która napędza przód?
NIE!!!
Dział "Zrób to sam" dokładnie wszystko opisałem łącznie ze zdjęciami ZOBACZ
Nie wiedziałem gdzie to napisać i wkońcu zdecydowałem żeby napisać to tu.
Mam taki problem:
Kupiłem swojego 323, w którym był zdemontowany przedni tur. Po całym tym turze pozostała hydraulika dostosowana do niego tzn. jeden przewód gumowy wysokiego ciśnienia, w którym jest ciągle ciśnienie. Teraz moje pytanie. Gdzie ten przewód mógłby oryginalnie być wkręcony? Pytam się o to bo zaczoł mi olej z niego ciec:/
moze nigdzie niepowinien byc przykrecony oryginalnie tylko wmontowal go gdzies gdzie jest stale cisnienie na potrzeby własnie tura znajdz przyłacze odkrec weza i zaslep wyjscie i problem zgłowy
poradźcie co można zrobić, gdy pompa po regeneracji podnosi tak samo jak stara?
sprawdziłem ciśnienie na szybkozłączach i ma 130-150(na b.wysokich obrotach) Atm
troche za mało powinno byc ok 160 na kazdych obrotach.Podkręć zawor w rozdzielaczu 1 groszem
ścigaj gostka który ją sprzedał
Chwila !
Zanim zaczniesz go ścigać, sprawdź główny zawór ciśnieniowy i rozdzielacze.
ja sprawdzałem na 303 ma ciśnienie ok 180 a 323 ok 150 słabiej podnosi mam jeszcze dwie pompy spróbuje przełożyć a jak olej ciepły to bardzo wolno podnosi a obroty prawie na maksa
Zarejestrowałem się po raz drugi.Wcześniej nazywałem się Zenek,a teraz Zenek 6161.Otóż kupiłem wiosną używaną pompę główną,ale po regeneracji.Starą (97 r.)zostawiłem na zapas.Obiecałem,że napiszę jak z tą pompą wyszło.Grałem w ciemno i trochę ryzykowałem.No ale wszystko dobrze się skończyło.Zmieniłem pompę sam podpierając się instrukcją z Forum.Teraz to dopiero jest podnoszenie. Muszę trochę uważać z dźwignią do podnoszenia aby zbyt gwałtownie nie wyrywało pługa lub agregatu bo trochę mi szkoda traktorka.Wcześniej na zimnym oleju parę minut podnosiła ,a później to jak z łaską-wolno i nisko. A teraz namiary.Macher zajmuje się regeneracją pomp, nazywa się Henryk Wilkowski i mieszka w Tuchowoli tel.523343634.Dodatkowo dał ustną gwarancję na 8 miesięcy.Teraz praca traktorem to przyjemność.Przy okazji zapytam jak ustawić regulację podnośnika szczególnie pływające,siłowe no i te inne.Może ktoś porządnie by to opisał, a najlepiej z rysunkiem.Mam nadzieję, że komuś się zechce.Ja to nastawiam metodą prób i błędów ,ale teżdo końca nie jestem pewien. PS. Za pompę dałem 900 zł. No i jestem zadowolony.
witam mam maly problem olej z pompy glownej ucieka do skrzyni biegow simering i lozysko wymienilem a ona dalej przelewa do slrzyni
cisnenie oleju jest okimoze ktos cos doradzi
303
Może przewód masz uszkodzony. Bo z tego co wiem to w 303 przez skrzynie biegów przechodzą przewody hydrauliczne do podnośnika. Moge się myslić bo posiadam 323 więc nich mnie ktoś poprawi
nie przechodzą przewody przez skrzynie
w 303 cala hydralika jest na zewnatrz jedynym miejscem gdzie jest stycznosc to pompa skrzynia czekam na dalsze pomysly
a co do 303 mam 2 sztuki od 5 lat i kombajn 512 i troche sie nadlubalem ale tego puki co nie moge rozgrysc
Z siłownika podnośnika olej nie może lać się do skrzyni ?
a po zatym nie uzywalem go tylko hydraylike zewnetrzna do prasy lub kosiarki-podnoszenia pozawieszana
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problemy z hydraulika
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo