Odp: Malowanie na rdzę
na allegro są tańsze masz linka
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » Malowanie na rdzę
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
na allegro są tańsze masz linka
Krzysiek masz tą farbę? pytam bo trudno mi uwierzyć w jej jakość mnie malowanie sieczkarki kosztowało kilka stów, farba du pont droga jak cholera ale pomalowane elementy mogę odkształcać i nie pęka.
nie to nie był du pont ale też był droga
no nie mam przekonania do tych farb nupolux na pewno wszystko pomaluje chlorokauczukiem zastaje mi maska czyli farba niebieska moze akrylem ale litr 90dych do tego utwardzacz i rozcieczalnik czyli 150 zl gdzies
no niestety nie. ale to niemiecka jakość.....
50 zł za litr to nie mało. Tylko trzymałbym się z dala od tych w puszkach granitu bo to nie koniecznie to samo Puszka na maskę i błotniki to jest nic jak dla mnie to trzeba mieć przynajmniej 3 jak nie 4 . Ja jak malowałem swojego zużyłem 2 litry pomarańczowej było mało
polecam bardzo farbe NOVATIK podkładowa i nawieszkniowa. budowałem w tym roku obore na bydło opasowe i malwoałem konstrukcje metalową zurzyłem ze 70 litrów ale warto wydać pieniądze jak później człowiek jet zadowolony (10l=15kg 540zł)
Czyli co ten granit to lipa ?? bo szykuje się do malowania c330
czym wyczyścić silnik z oleju smaru tak żeby farba nie odłaziła ??
taki preparat piana aktywna ... jeżeli strasznie zabrudzony czyli brud za PRL-u to kup litra tej piany rozrób 1;1 i powinno za 2 myciem zejśc jak trzeba ... a gdzie było żle malowane wraz z farbą ...
Są różne preparaty do mycia w sklepach motoryzacyjnych np czysty silnik z produktów Moje Auto.Ładnie to działa i farba zostaje także z gumą i plastykiem może ieć do czynienia tylko nie długo. Ja na przykład wiele razy myłem silniki w osobówkach. I czytaj dokładnie ulotki bo są różne środki.Jeden musi być na silniku z 15min a drugi musisz od razu spłukiwać Pozdr.
z firmy K2 jest do mycia olei i smarów nazywa się AKRA i nie szkodzi na lakier
szykuje się do malowania c330
czym wyczyścić silnik z oleju smaru tak żeby farba nie odłaziła ??
Wrząca woda z proszkiem do prania lub dobrym płynem do naczyń - stara niezawodna metoda - jakbyś jeszcze na koniec spryskał przy pomocy opryskiwacza np kwazar to wszystko złazi, bo wiadomo pierwsze warstwy to szpadlem... potem szpachelka itd
Chłopaki najlepszy sposub na stary olej i fasrbę środek do zywania oleju ze straży to co chłopaki uzywają przy wypadkach na plamy paliwa na drodze. Dobrzr rozcięczyć w opryskiwaczu ręcznym i spryskać i za chwilę spłukać myją wszystko schodzi jak zrobisz za mocny roztwór potrafi farbę zmatowić
Ja swoją 330 przed malowaniem myłem deteorem i też wszystko schodzi.
aktywna piana, do kupienia wszedzie , roztwór 20% i wszystko schodzi, poprawić myjkąi extra, busa myje takim roztworem i rysy po gałęziach schodzą:)
Kret do udrażniania kanalizacji albo soda kaustyczna w mocnym roztworze i nic się nie oprze to z najtańszych środków .
Mam myjkę , środek jakiś dzisiaj kupie , potraktować po wyschnięciu rozpuszczalnikiem ??
a co sadzicie o tej farbie granit dobra czy szukać coś innego , dodam ze mogę ja nabyć u nas sklepie rolniczym
polecam dimer znacznie tańszy od akry (dimera rozcieńcza się wodą)
Witam kolegów mam do was pytanie mam zamiar pomalować swojego zt 303 na czerwono i nie wiem jaka farbę najlepiej kupić? Tak żeby było nie za drogo ale żeby ładnie się trzymała i miała połysk. A i jeszcze jedno pytanie do kolegów którzy już malowali swoje zt 303 ile farby mniej więcej potrzeba na pomalowanie maski i błotników?
kup sobie renolak ... ładnie kryje i jest połysk ..
Czytałem coś trochę o tym i piszą ludzie że nie trzyma się dobrze.
Zastanawiam się nad jakimś akrylem ale to trochę droższy interes.
renolak to tania dosyc dobra farba, wybacza błędy przy malowaniu:)
można nawet wałkiem,
jednego busa mam pomalowanego farbą chlorokauczukową, i też jest dobrze, wózek widłowy malowałem renolakiem +taki niby polepszacz, i farba wytrzymuje mycie myjką , czyli ok
generalnie , jak dobrze przygotujesz podłoże , to każda farba bedzie dobra
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » Malowanie na rdzę
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo