21

Odp: Siewnik zbożowy

Niewiem czego ten jeden nie działa?
takie miałem i takie wstawiłem bo niechce mi się go odkrywać i nie było to po złości PIOTRFIRE

22

Tomala wstaw je ponownie np  na stronie Zapodaj.net

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

23 Ostatnio edytowany przez ojanusz (2012-12-30 22:32:36)

To jest taki sam siewnik jak mój 6 m a Tomali jest 5 m ,waga 5 metrowego według instrukcji to 895kg.

Zdjęcia     < < Tu kliknąć big_smile

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

24

Robi ścieżki?

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

25 Ostatnio edytowany przez ojanusz (2012-12-30 22:42:25)

Mój niestety nie ,ale Tomali chyba ma.Fortschritem sieje bo do niego wchodzi pszenicy ok. 800 kg.Bardzo dobrze zaprawia ,wsypuję metr zboża i trochę zaprawy i tak do pełna włączam na 5 minut przekaźnik i zaprawione.

26

chyba większy od accorda (gabarytowo )   3 m to dużo a na 6 to już trzeba mieć  pola big_smile  na moich co niektórych kawałkach  to by sie nawkór......

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

27 Ostatnio edytowany przez ojanusz (2012-12-30 22:54:37)

Kwestia przyzwyczajenia ale hektary ubywają w oczach, sieję na 4  szybkiej polowej a gaz 1300 obrotów.Wcześniej siałem Ursusem c-330+poznaniak 2.7.
http://www.youtube.com/watch?v=7ItcJSVOjLU

28

ojanusz a masz instrukcje do niego

29

te rurki do lejków to za kazdym razem ??  trzeba wkładać ??

30

Mam instrukcje i tabele wysiewu ale po niemiecku.

31

No spodobał mi sie ten siewniczek, chętnie bym go kupił tylko muszę opchnąć aeromat do QQ.

32

ile rzędowy ten aeromat w jakim stanie i cena

33

Tomala a ile cenisz za siewnik?

34

To jest aeromat 2,rok '89, 4 rzędy do kuku+wyposażenie do buraków czyli 6 rzędów,kółka dogniatające gumowe, sprawny trzeba tylko wymienić łańcuszki napędowe na sekcjach jest ich 8 szt. pasują od roweru tak że koszt nieduży, a cena? wieczorem napisze bo jeszcze niemyślałem nad tym

35

czyli z krzesła spadniesz wink
hehehehee

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.&#8221;
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

36

3500zł bez targu

37

to ja wolę potargować :beer:

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

38

I na filozofi i pisaniu kończysz zakupy?

39

spokojnie targi zaczynam po nowym roku , przeraża mnie jego wielkość nigdy nie brałem takiego pod uwagę ale z drugiej strony obsiałbym wszystko w jeden dzień

40

Za  aeromat 4500-