Odp: Rozrusznik
Bendix Kolego.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » Rozrusznik
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bendix Kolego.
masz zajechany bendiks musisz wyciągnąć rozrusznik i sprawdzić stan tej zębatki albo rzeczywiście wieniec wyszlifowało pod kontem
dzięki koledzy będę patrzał może coś zakombinuje a jak nie to za nowym będę się oglądać
ja bym szukał przyczyn w bendixie (sprzęgle jednokierunkowym rozrusznika). Może być że nie jest już one jednokierunkowe?
Możliwe że po wymianie aku i przewodów na nowe padł rozrusznik ?? Po wymianach zakręcił kilka razy mocno i się skończył tzn zadymiło się z niego i się "skleił". Po rozkręceniu spalone były 2 szczotki i dość mocno przypieczony ten wirnik po którym ślizgają się szczotki.
Wreszcie popłynął przez niego prąd taki jak powinien, ale on biedny już tego nie wytrzymał?
witam. naprawiał już ktoś sprzęgło w rozruszniku? te rozruszniki nie maja bendix`a tylko takie sprzęgło jak w simsonie. ja wczoraj u kolesia w Bobolicach naprawiałem, 150 zapłaciłem za naprawę,
To jesteś farciarz! mój rozrusznik pękł
Okupowałem złom w nowej wsi spotkałem 3 silniki ify ale były już ograbione.
Na domiar złego nikt nie chciał wziąć go na wymianę, zabuliłem 320 zł za regenerację z Allegro, gość zgodził się go wziąć mimo pęknięcia.
Pali teraz bardzo ładnie, tylko żal dupę ściska bo ze złomu byłby za 30 zł.
To chyba nieźle go łotosiłeś he Ja też mam rozrusznik do remontu jak kręcił to tak iskrzył że można było papierosa przypalać
On do mnie taki dotarł, z czasem wszystko wyszło.
Fenol trzeba było wczesniej pisać ze potrzebujesz takiego rozrusznika za złomu,jak byłem ostatnio na złomowisku to leżał taki 2 zł za kg i byłby twój.
Witam ma takie pytanie padł mi rozrusznik i znalazłem coś takiego na allegro czy on się nada do forsza http://allegro.pl/rozrusznik-4-8kw-sw-4 … 85466.html
Zembatka nie pasuje i ty masz obejmy na rozrusznik a sw-400ma przykręcane na trzy śruby
czyli dać sobie spokój a chodzi o tryb bo mocowanie zawsze mozę by się dało coś wykombinowac
poszukaj z jelcza jak coś, bo w tym jest podpora z przodu i ona sie chyba nie zmiesci, niech sie wypowie ktoś kto wsadził albo mu sie nie udało.....
Z jelcza pasuje na obejmy ale zębatka nie pasuje trzeba ją wymienić (chyba że masz wybity wieniec to wystarczy lekkie szlifowanie) przerabiałem to.
Ja w jednym forszu mam oryginał na cewki a drugi ma od ursusa-6 ,oszlifowałem obudowę elektryk zmienił zębatkę i jest OK lepiej kręci jak oryginał.Znajomi przerabiają też od jelcza, liaza i co się da,bo kalkulując to ify są słabsze,drogie i najczęściej regenerowane.
6-stka ma rozruch na 24V ?
6-stka ma rozruch na 24V ?
oczywiście::wow::wow::wow:
No co, nigdy nie miałem doczynienia z dużym Ursusem :red:
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » Rozrusznik
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo