461

Odp: Wiosna 2013

U mnie też 20 cm a miejscami zaspy na pół metra .. Od 20 do rana tyle dowaliło, ziemia nie zmarznięta i odśnieżyć ciężko,

462

raz odśnieżyłem, a po południu powtórka...

463

Na pałukach śnierzyca,świata nie widać.

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

464

U mnie ciągle sypie i to dość mocno, dziś o 1 w nocy odśnieżałem a rano znów wszędzie biało, najgorsze że będzie trzeba dokupić opału.

465

u mnie miejscami pół metra nasypało...

466

http://i50.tinypic.com/24whl5h.jpg
Z rodzinką dorobiliśmy się dzisiaj nowego zwierzaka :-)

467

w tym pomarańczowym wdzianku to ty ? big_smile

468

fajny kolorek

469

Zarypiasty ! Tylko dobrze go karmcie smile

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

470

Fajna pamiątka ze śmigusa anno-domini 2013

471

przyrosty dzienne 200 kg i żre tylko świeży śnieg

472

podobny do Ciebie wink
tylko mu mokrej kończyny nie dawaj....

473

:smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley:
www.sat24.com/foreloop.aspx?type=2&continent=europa
http://www.sat24.com/error.htm?aspxerro … eloop.aspx
nadchodzi!!! 7-9 kwietnia widać zmiane kierunku wiatru z wschodniego na zachodni.
Moze nie w Polsce ale na zachodzie.... no i nad Bałtykiem.

Więc mozna powiedzieć że sezon błotny nadchodzi!!

A puki co czeka nas  szczególnie kolegów z południa Polski nie ciekawy tydzień. Jutro deszcz i śnieg temp na + jak to wszystko ruszy to będzie problem.....

474

a ja słyszałem że do połowy kwietnia zima i śnieg

475

Pisalem kiedyś że 20 KWIECIEN- wyjedziemy w pole   w 97r też wyjeżdzalem 20.

476 Ostatnio edytowany przez Rafał DKL (2013-04-02 18:48:53)

U NAS NA SZCZYTACH JUŻ PRAWIE PEWNE ŻE ŚNIEG DO PRZYSZŁEJ ZIMY BĘDZIE LEŻAŁ, NA DOLE KOŁO MOJEGO DOMU TEMPERATURA NIE PRZEKROCZY 20stu STOPNI JAK NIE STOPI SIĘ CAŁY ŚNIEG W GÓRACH WIĘC CZEKA MNIE ZIMNE LATO.:(  A JAK PRZYJDZIE GWAŁTOWNE OCIEPLENIE OKOŁO 20stu.STOPNI I DESZCZ TO KŁODZKO I NIŻEJ TONIE (zakładając scenariusz nierealny pod względem temperatury)

477

ciekawe rzeczy opowiadasz....
Przed chwila na tvn24 było o ociepleniu klimatu.
Paradoksalnie to ze mamy zimniej jest konsekwencją ocieplenia.
Ocieplenia ale w okolicy bieguna północnego. Lody te które co roku topnieją latem i zimą się tworzą zmniejszyły powierzchnie o połowę. No i ciepło / promienie słoneczne, zamiast się odbić od lodu- śniegu to ogrzewają wodę. Ciepła woda topi więcej lodu itd itp....  a u nas pizga zima i grzeje latem ruski wyż

478

Mówiąc w skrócie im cieplej tym zimniej, no i musimy walczyć z ocieplaniem się klimatu bo pozamarzamy, dokładnie tak to przedstawił Tomasz Olbratowski dziś w swoim felietonie radiowym big_smile

479

więc   co mamy robić my biedne ludki  by nie ocieplac klimatu ?  może przesiądźmy się na konie   nie będize tyle spalin ...  tylko  cześciej będą nawalały big_smile  te nasze koniki

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

480 Ostatnio edytowany przez Rafał DKL (2013-04-02 20:11:53)

ciekawie przedstawiono problem ocieplenia klimatu w filmie "POJUTRZE"GDZIE EPOKĘ LODOWCOWĄ ROZPOCZNIE OCIEPLENIE KLIMATU, PARADOKSALNIE OCIEPLENIE KLIMATU TOPI LODOWIEC,ZIMNA WODA WYPIERA CIEPŁE PRĄDY MORSKIE PŁYNĄCE OD RÓWNIKA NA PÓŁNOC OGRZEWAJĄC EUROPE W SKUTEK CZEGO SPADA ŚREDNIA TEMPERATURA KONTYNENTU WYDŁUŻA SIĘ ZIMA I LODOWIEC WRACA DO PIERWOTNYCH ROZMIARÓW Z PRZED WIEKÓW.OCZYWIŚCIE TO TYLKO FILMOWA FIKCJA ALE W KAŻDYM FILMIE JEST ZIARENKO HISTORII LUB PROROCTWA, FILM MA JUŻ PARĘ LAT ALE JAK BY SIĘ ZASTANOWIĆ I POOBSERWOWAĆ POGODĘ TO CORAZ WIĘCEJ W NIM FAKTÓW Z ŻYCIA TSUNAMI HURAGANU TRZĘSIENIA ZIEMI I CORAZ DŁUŻSZE ZIMY. :wow: