Odp: Wiosna 2013
u nas sucho a deszczy nie widać ot taka fabryka pod gołym niebem .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Strony Poprzednia 1 … 55 56 57 58 59 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
u nas sucho a deszczy nie widać ot taka fabryka pod gołym niebem .
U mnie spokojny deszczyk przeszedł ... jest dobrze
a ja wczoraj posiałem 3 ha trawy ale nie zdążyłem zebrać kamieni i zawałować. W nocy lało, dziś lało, noc deszczowa będzie i jutro jeszcze ma padać. W polu gąbka i raczej już nie zawałuję - do pierwszego koszenia ściągam wszystkie szyby w traktorze.
Pamiętaj o kasku na głowę.
eee tam kask od razu ja kosiłem w zeszłym roku łąkę z ugoru po prostu zarośnięta orka... kosiarką bez płachty i nawet szyby mi nie wybiło tylko trzęsło trochę ciągnikiem po tych dziurach
Mam zamiar przewaliić agregatem rano ten niedosadzony kawałek a po poludniu zasadzić - może sie uda? - jak nie poleje.
do kolegów z dolnegośląska ile spadło deszczu l/m2 bo moją miarkę psy przewróciły
sorki ze pare dni po fakcie , dolnośląskie , pow ząbkowicki gm ziębice sołectwo Kalinowice Górne u mnie koło pryzmy z kichą ( bardziej dokładnie sie nie da ) od 1 maja do 3 maja spadło 40 litrów na metr .
Pojechałem dokończyć oprysk pszenżyta na choroby grzybowe a tu 15 minut po oprysku przyszła burza i cała robota poszła w się p........
Ja prysnąłem 5ha pszenicy, przed chwilą skończyłem i k.... nie ma deszczu.... a chciałem go sprowokować. Prysnąć można zawsze jeszcze raz a podlać kilkudziesięciu hektarów ....
Sucho jak cholera jeszcze 2 dni i pszenica zacznie schnąć w oczach....
Tragedia u nas
U nas zaczyna tracić kolor tam gdzie zbyt mokro.
A mu mnie popiół...
http://www.generiks.pl/pl/Superomix.html
to jest dobry adjuwant. Sam używam go do wszystkich zabiegów. Dzisiaj przywieźli mi nową dostawę. cena za litr 6 PLN, a na ha 0.1 l czyli 60 groszy na ha. Polecam
szczerze mówiąc to te wszystkie adiuwanty jak dla mnie to masakra. Pryszczesz pryszczesz, a i tak w piz.u piany masz w opryskiwaczu...
Wczoraj 30 stopni było na podwórku a deszczu nie było przez całe zasiewy czyli od co najmniej miesiąca ...
A u mnie za duzo w polach mokro , kukutydzy jeszcze nie zacząłem siać , jeszcze troche i psychiatra się kłania , szok.
to woda podzieliła Polskę, ani po równo, ani sprawiedliwie
A u mnie wschody tragiczne. Wszędzie naokoło pada a u nas troche wczoraj spadło. Owsy wschodzą na raty. Na lepszej ziemi rzędów już nie widać na piachu dopiero szpilki a siane w tym samym dniu..
ja chyba zamiast kukurydzy ryż będę siał bo wczoraj tak dolało że w gumofilcach nie wejdziesz... sąsiad wczoraj chciał zacząć siewy owsa i pszenicy to władka prawie po kabinę utopił forszajem go wytargałem ale kultywator w polu został...
u mnie też mokro tzn jest ok jeśli chodzi o ilość wody dla traw i zboża ale dla mnie za mokro bo nie mogę uprawić pod truskawki (ziemia nie chce się uprawić). Od 6 dni mam naszykowane 20 tyś sadzonek i nie mogę posadzić a to dopiero początek tegorocznych nasadzeń.
Strony Poprzednia 1 … 55 56 57 58 59 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo