Odp: Uprawa jęczmienia jarego.
ale max 3/4 dawki aj tak zrobiłem 3lata temu i była różnica
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Uprawa jęczmienia jarego.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ale max 3/4 dawki aj tak zrobiłem 3lata temu i była różnica
To był mniejszy plon jak dałeś całą dawke
było krótsze i ładnie stało
Prysłem tak jak pisałeś dzięki za porade, dzisiaj musiałem jeszcze na grzyba prysnąć
Jęczmień wsiany w dniu dzisiejszym
Mój w ziemi od 2 tygodni i go nie widać . z reklamacją polecę do Wojtasa . pozdr.
Mój owies też ale to na pewno nie wina Wojtasa tylko pogody!
a mój sobie siedzi pod ziemią i sie korzeni
Te siane później mogą wyjść wcześniej, ale plonować będą słabiej, także spoko.
androl to ze wzejdą później to i później będą plonować
To nie jest tak, wcześnie siane budują system korzeniowy, nie śpiesząc się z wyjściem z ziemi. Później siane odwrotnie, korzonek ledwo co, a już na wierzchu. Największa różnica w plonie na + wcześnie sianych jest na owsie.
Oglądałem mój owsik! 2 tygodnie w ziemi na piasku. Korzenie ponad 2cm a kiełków brak. Moim zdaniem jest git!
Chłopaki chcę potalerzować owies, który wzszedł i wsiać jęczmień bo licho mi wyszedł na polu co regulowałem siewnik. Pytanie moje brzmi ile poczekać po talerzowaniu, żeby wsiać i czy nie będzie mieszanki?
pryśniesz axialem lub pumą i po owsie
ew foxtrot pół dawki i po balu
chyba że jęczmień wymarżnie to problem oprysku odpadnie.
Ale tak jak napisałem. Nie chce pryskać bo u nas zimno i przymrozki. Ile czasu po talerzowce z agregatem wjechać? Dzień dwa trzy?
nie zrozumiałeś, bo chodzi o to, że jak już posiejesz jęczmień i mimo uprawek wylezie ci owies, to możesz go później zwalczyć tymi środkami
tak jak ci radza chlopaki upraw i siej jeczmien jak juz urosnie wszystko ladnie prysni srodkiem i zostaje czysty jeczmien axial najpewniejszy moim zdaniem
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Uprawa jęczmienia jarego.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo