Odp: Ford TW-15
Ale jak przełączasz z 1-4 na 5-8 to używasz sprzęgła w dźwigni?
E-516 na części.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Ford TW-15
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ale jak przełączasz z 1-4 na 5-8 to używasz sprzęgła w dźwigni?
z 1 - 4 guzikami na dzwigni z 4 na 5 dzwignią i sprzegłem w podłodze bo na tej dzwigni niestety nie ma przycisku sprzegła i z 5-8 dalej guzikami
Na złomie w człuchowie leżą 2 zadki tj podnośnik, most i to przed mostem raczej to nie jest cała skrzynia nie wiem może rewers czy coś takiego. Do tego są 2 przednie mosty jeden kompletny drugi nie. Na pewno od forda są tabliczki z napisem ZF.
Całość dość duża czyli 120-200KM
Jak mozna na wagę kupić to może warto wziąć. Prawda jest taka że ford w wiele modeli wkładał to samo, a niestety o części używane, czy ciągniki na części trudno. Może można zarobić. Mi to w sumie przydałoby się rozebrać i uruchomić wałek, bo nie rozłącza i kręci się cały czas, ale reszta chodzi i nie chce dłubać....
Krzysiek a nie ma zwolnic, czy jakichś klinów czy piast na koła? to jest dopiero temat drogi i niespotykany niestety. Chętnie klin kupiłbym.
Most kompletny tylko koła przykręcać i jechać.
Nie przyjrzałem się ale wydaje i się ze w tym modelu nie ma tego patentu z klinem
Były takie?
Jak wystaja piasty jak w np. c360 to myślę że to już new holland, bo praktycznie wszystkie fordy te duże miały te *** piasty, kliny jak w białoruśce.... Jakby się dało przerobić u mnie to chętnie przerobiłbym to bo i tak, żeby luz na tylnej półosi zlikwidować, trzeba odkręcać pochwę......
Tylko znowu kupić felgi i półosie to kosztowałoby nie mało. Zrobiłem łożyska i uszczelniłem półosie i na razie nie ruszam, tego...
Może pojutrze się wybiorę rzucę okiem. Jutro mam wykopki na podwórku...
A może jakąś fotkę pyknąłbyś? Kurde to są drogie rzeczy i wydaje się, że nie potrzebne. A jak walnie to płacz bo nie ma skąd wziąć....
Będzie fotka. Dziś bym zrobił ale mój solid swoje przeszedł....
Wstaw na forum ,też chętnie popatrzę co tam leży.
Jutro pojadę. Bo wykopki na podwórku się przedłużyły. Proste zakopanie węża 100mb na 1,2m staje się skomplikowane gdy jest kurzawka....
Tak płytko woda? Czy śnieg pada? U nas w niektórych rejonach mają ludzie płytko wodę to masakra domy w grzybie, woda w piwnicach.
100cm stabilnego gruntu ( czarna gleba i glina ) i potem różnie od kilku cm do metra piasku z wodą. Nawet jak jest 10cm i wykop przetnie tą warstwę to po chwili piach wypływa i obrywa się reszta. Jeszcze przerwaliśmy zbieracz którego nie ma na mapie....
W piwnicy spokój....
fotosik mi nie działa kto chce fotki niech podaje maile
jeżeli chodzi o półosie to są z dwóch stron splaszcone
ojanusz@op.pl
Poszło
Generalnie chłopaki chcą po 2 zł za kg
Jeden przedni most już poszedł i kolega ( ten co sprzedawał Januszowi TW 15) go wystawił na tablicy.
https://www.olx.pl/oferta/os-zf-apl-365 … e;promoted
600kg
Mówiłem że sporo warte Jak możesz to wyślij na irencia20@wp.pl
poszło
Po tych opryskiwaczach to się domyślałem że to on.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Ford TW-15
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo