Odp: Pszenżyto
Boberek a co ze zwrotem do materiału siewnego,skoro brak polskiej etykiety?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenżyto
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
tak czy siak ja dodaje do wszystkiego od zeszłego roku speed Start koszt smieszny a efekt jest
co to jest ten speed start bo nic nie znalazłem
Dziś dojechało pszenżytko od osadkowskiego.... pszenżyto jak pszenżyto w BB.... Krótkie spojrzenie na etykietę a tam wszystko po Czesku.... na czeskiej etykiecie pisze że zaprawione ''kinto duo'' a na worku przyklejone jakieś nalepki od osadkowskiego że zaprawione jakimś innym specyfikiem z nawozem do nasiennym....
sprawdź datę pakowania i zaprawiania. W ubiegłym roku 2 razy odsyłałem partię: pszenżyto przywieźli mi zaprawiane rok wcześniej, a jęczmień zaprawiany 2 lata.
do zwrotu jest potrzebna tylko fv
Wojtas skąd to bierzesz i dokładnie co to jest. Może jakiś link do strony
Ja właśnie zamówiłem dynamit ale ciekawi mnie co to ten speed start.
Jak w laskach to odstąp kilka sztuk .
hehe krzyskowi chodziło dynavit. stosowałem to, ale odkat kupuje kawlifikat to nie zaprawiam po raz drugi strata czasu
boberek666 napisał/a:Dziś dojechało pszenżytko od osadkowskiego.... pszenżyto jak pszenżyto w BB.... Krótkie spojrzenie na etykietę a tam wszystko po Czesku.... na czeskiej etykiecie pisze że zaprawione ''kinto duo'' a na worku przyklejone jakieś nalepki od osadkowskiego że zaprawione jakimś innym specyfikiem z nawozem do nasiennym....
sprawdź datę pakowania i zaprawiania. W ubiegłym roku 2 razy odsyłałem partię: pszenżyto przywieźli mi zaprawiane rok wcześniej, a jęczmień zaprawiany 2 lata.
Data zaprawiania 09.2014.... a do innych zbóż do zaprawy to dodaję PRIMUS B z intermagu...
jak Wasze pszenżyta? U mnie dramat
http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/im … -leontino/
http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/im … -leontino/
jeszcze sie pozbiera, zimno i wszystko stoi w miejscu.
Pszenżyto jak nigdy zapier. w oczach ziemi nie zobaczy i gna do góry tylko to żadne pocieszenie bo przy takiej masie łatwo może mu susza zagrozić.
No u mnie sucho na jesieni i na wiosne, dopiero od czwartku dolewa. Rewelacji nie ma, ale nawet porównując z innymi pszenzytami w okolicy odstaje, niestety
Muszę zrobić foto swojego pszenżyta grudniowego co siałem bezorkowo po qq
Jak będę na polu to zrobię fotkę jak wygląda Twingo siane bezorkowo po rzepaku. Jest bardzo rozkrzewione . Teraz po tych deszczach lecę z mocznikiem na nie i od razu po tym jak zrobi się ciepło CCC i Modus na skrócenie i do tego na T1 i jakieś odżywki.
co na T1 dajesz?
Chciałem nie iść w koszty coś takiego co nie jest za drogie coś typu Atak 450, Mondatak , a wy koledzy co polecacie na T1 ?
ja t1 opieram na trzech substancjach:fenpropidyna(fenpropimorf)+prochloraz+propikonazol.Jakie to beda konkretnie miksy zdecyduje ekonomia
Twingo, jutro jadę z mocznikiem na nią.
Zupa na pszenżyto skomponowana przez mojego doradcę i takie komponenty zakupiłem na pierwszy zabieg na 1 ha będzie tak :
-corbel 0,5 l, 46,5 zł
-mondatak 0,6 l 27,2 zł
-do 1 l w zależności od pola antywylegacz płynny, 1 l 11,6 zł
-siarczan magnezu
-insol 1-1,5 l
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenżyto
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo