Odp: Pompa wspomagania
masz tu numer zadzwoń i zamów,ja zamawiałem jakieś dwa miesiące temu dużo nie zapłaciłem a i zamówienie zostało zrealizowane w ciągu doby telefon do nich-696054680
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Pompa wspomagania
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
masz tu numer zadzwoń i zamów,ja zamawiałem jakieś dwa miesiące temu dużo nie zapłaciłem a i zamówienie zostało zrealizowane w ciągu doby telefon do nich-696054680
Ta pompa jest od samochodu ify i sprawuje się super w moim 323.Wymiana pasków to parę minut.
http://www.allegro.pl/item896241879_pom … ucent.html Cosik mi się nie zgadza z wydajnością.
a czy taką pompę jak ma na zdjęciu Master można samemu zregenerować? Ciężko mi chodzi układ kierowniczy, szarpie kierownicą ( olej jest )
Są tam jakieś oringi do wymiany czy inne cuda robił to ktoś ???
Ja kombinowałem na wszystkie sposoby i nic nie wskórałem lepiej kupić nową albo od C330 dopasować bo ciśnienia i wydajność mają takie same.
a czy taką pompę jak ma na zdjęciu Master można samemu zregenerować? Ciężko mi chodzi układ kierowniczy, szarpie kierownicą ( olej jest )
Są tam jakieś oringi do wymiany czy inne cuda robił to ktoś ???
Ta pompa co ma Master i Marek323, to jest to najlepsze rozwiązanie wspomagania jakie można zrobić w traktorze. Lepsze niż oryginał, głównie ze względu na napęd paskami i bezproblemowe dojście, tak jak napisał Marek323. Jeśli jest to oryginalna ifoska pompka, to podobnie jak inne pompki ORSTA od wspomagania, regeneruję ją praktycznie "od ręki".
A czy na przykład pompa hydrauliki od E-512 nie dała by rady zastąpić tę oryginalną? I też jest na pasek SPA 1500
Witam kupiłem pompę do wspomagania razem z podstawą do mocowania podobną jak ma Master.Jest ona od samochodu ifa jest ona napędzana na dwa paski piszę na niej DDR ORSTA zamontowałem ją do mojego forszaja bo stara padła, jest ona przykręcona z prawej strony silnika w miejsce łapy co trzyma silnik i takie jest moje pytanie jakie tam zachodzą paski chodzi mi o rozmiar?
Witam dziś cały dzień się męczyłem ze wspomaganiem nie mogłem odpowietrzyc oczywiście pełen stan oleju tylko nie zakręciłem dekielka i jak tu kilku wcześniej pisało pompa łapała na chwilę i znów się zapowietrzała po zakręceniu tego wlewu bez odpowietrzania wszystko zaczęło działac więc jak by ktoś miał taki przypadek to już jest rozwiązany.
Ja wczoraj zakupiłem nową pompę od wspomagania kosztowała 600zł ale pasowała bez żadnych przeróbek i jak narazie jeszcze działa
Witam.
Panowie mały problem ze wspomaganiem w 323 otóż gdy olej jest gorący to na małych obrotach ( do 1100 ) ciężko mi się steruje.
Przy obrotach 1300 i powyżej kręci się paluszkiem
Pompa już się kończy.
Panowie lepiej kupić nową pompę wspomagania koszt około 1100 zł, czy lepiej zregenerować? ceny regeneracji nie znam.
kurde co ta pompa jest ze złota ? czy co ? kup z bizona za 300 albo podobną i przerób .. będziesz miał 2 pompy w cenie oryginalnej jednej ...
radek zt 323A kurcze ile razy mam powtarzać że ruskie się doskonale sprawują np.NSZ16 z hydrosiła.
Tydzień temu założyłem nzs 16 i wspomaganie działa wyśmienicie koszt śmieszny 120 zł z przesyłką
Panowie lepiej kupić nową pompę wspomagania koszt około 1100 zł
A gdzie tyle chcą ? W Pankowie po 500 z hakiem
Tydzień temu założyłem nzs 16 i wspomaganie działa wyśmienicie koszt śmieszny 120 zł z przesyłką
Jest coś przeróbek z tą pompą??
Oryginalne pompy ORSTA zawsze były bardzo drogie i faktycznie lepiej poszukać odpowiednich zamienników, nawet jeśli miałyby być trochę słabsze. Dobrze jest też zastanowić się nad założeniem pompy z boku silnika i napędzać ją paskiem lub paskami. Eliminuje to wiele problemów związanych z pompą przed silnikiem.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Pompa wspomagania
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo