81

Odp: Lato 2013

cena to sa jaja.nie dajmy sie robić w chuja.ja przechowuje

82

Znajomy zakontraktował rzepak w ostatnich dniach IV po 1700 zł 100 t no i w tym roku wygrał, już ma chętnych ze gdyby nie wykorzystał swojego limitu to na niego wstawią.

83

No i po jęczmieniu,jak pogoda się utrzyma to w środę pszenica.

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

84

jęczmień leży na przyczepach ...  nie sprzedaje nie oddam za darmo ...  dziś  założyłem stół do rzepaku i pojechałem skosiłem  0.5ha ...  na oko  wyjdzie 3 t z ha  dokładniej powiem pod koniec tygodnia ... śmiech ... cena 1500 wyjściowa huj z tym nie sprzedaję ,,,,za darmo nie oddamy ... chodź by trzeba na życie pożyczke zaciągnąć  ale żeby az tak nas w h... robić

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

85

wczoraj 2 hektary żyta wymłóciłem  dzisiaj zaraz jadę dalej kosić wink

86

U mnie żyto chyba dopiero w sierpniu, łodygi zielone. Skosiłem dziś drugi raz stadion i przy okazji zobaczyłem na kukurydze hmmmm na jednej działce woda stoi i nawet nie bardzo jest tam dojazd bo droga zalana i rozjechana ... Chyba tylko pozostanie tam skosić na kiszonkę i wozić polami sąsiadów dookoła

E 516 na części
Telefon 695 076 269

87

Lechu a tak ogólnie jak wyglądają Twoje kukurydze bo u nas 1/3 tragicznie fale Dunaju na całym łanie jedna ma ponad 2 metry druga 70 cm. za mokry rok

88

Laszek napisał/a:

U mnie żyto chyba dopiero w sierpniu, łodygi zielone. Skosiłem dziś drugi raz stadion i przy okazji zobaczyłem na kukurydze hmmmm na jednej działce woda stoi i nawet nie bardzo jest tam dojazd bo droga zalana i rozjechana ... Chyba tylko pozostanie tam skosić na kiszonkę i wozić polami sąsiadów dookoła

Laszek ja byś miał ziemię pozaklasową jak ja to byś już żyto młócił big_smile
ja właśnie dopijam kawę odpalam forszaja i jadę

89

Wczoraj skosiliśmy resztę pszenżyta, dzisiaj czekamy do wieczora aż się troszkę ochłodzi i wozimy słomę

90

Z kukurydzą to tam gdzie kanał nie odbiera i jest mokro to też jest lipa ale na szczęście nie ma tego za dużo, koło domu też jest pare miejsc takich. Słabego będzie może z 2 ha a i tak koło 5 pójdzie na kiszonkę, na ziarno zostanie około 25. Ta wczesna Ballada FAO 180 ładnie się prezentuje, ciekawe jaki będzie plon a przede wszystkim wilgotność w niej

E 516 na części
Telefon 695 076 269

91

jakiej hodowli to cudo fao180?

Panowie zaczeliśmy na próbę rzepak , wzrokowo nie jest najgorzej jutro pochwale się wilgotnością zanieczyszczeniami i wydajnością z ha, kosi u mnie sampo 2075 na przerobionym sicie do rzepaku z mojego bizona , zasówa aż miło, jutro coś nakręcę i wstawie . Łodygi zielone bo nie randapowany ale idzie nawet na 2 biegu , ale stara się jeździć na pełnej jedynce .

93

Jutro idzie wszystko zboże pod kose bo już dobre. A jak znajomy dziś kosił rzepak to rewelacji nie ma ale co się dziwić jak połowę dobrą to przez grad na polu została. A kukurydza to tak jak było wyżej napisane "Fale Dunaju" bo za mokro teraz by trochę jeszcze podrosła ale jak już trzy tygodnie bez deszczu prawie a to co pokropi to znaczy tyle co nic...

94

No tak patrze i przy tej pogodzie to za dobry tydzień padnie pszenżyto i pszenica ozima...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

95

u mnie żniwa w pełni dzisiaj nadal haratam żyto, jutro w planach pszenżyto.

96

no tak rewelacji w plonie nie ma to cena powinna być.....

97

Z tą cena to niebardzo

mdw

Próba wyszła 6,1 wilgotnosci to z jednego kawałka, zanieczyszczeń nie mierzyłem jutro będę odstawiał to powiem jak to wygląda. Rzepak suchy ale łodygi zielone zjechaliśmy pół godziny temu , kuzyn zabił całego sampo czujnik na sieczkarni nie dał znać że się zatrzymała i tak jest załatwiony od młocarni do sieczkarni. Zostało 3ha do skoszenia. Cena wyjściowa na dziś 1510zł

99

tadek a gdzie taka cena? pielaszkowice?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

100

Tadeuszchelinski napisał/a:

Próba wyszła 6,1 wilgotnosci to z jednego kawałka, zanieczyszczeń nie mierzyłem jutro będę odstawiał to powiem jak to wygląda. Rzepak suchy ale łodygi zielone zjechaliśmy pół godziny temu , kuzyn zabił całego sampo czujnik na sieczkarni nie dał znać że się zatrzymała i tak jest załatwiony od młocarni do sieczkarni. Zostało 3ha do skoszenia. Cena wyjściowa na dziś 1510zł

Również ponawiam prośbę, gdzie można dostać taką cenę?
Pzdr wink