341

Odp: Mdw 524

Bez stołu big_smile Pieniedzy za dużo to nigdy nie ma , strat nie było dużo , a można powiedzieć że kupiłem ziemie z rzepakiem na pniu , no i jak kombajn swój na podwórzu to spróbowaliśmy swoim i naprawde całkiem nieźle szło, ale na kolejny sezon bede kupował stół smile

342

Mam pytanie może będziecie wiedzieli jaka może być objawa , jak podnoszę heder na wysokich i niskich obrotach to podnosi super a jak chce opuścić na niskich obrotach to czasami nie chce lub tak stopniowo opuszcza bo na wysokich obrotach dobrze opuszcza. co może być grane ??

343

Jest chyba zawór który otwiera się przy pewnym ciśnieniu, tak że na zgaszonym też nie opuścisz. Może on sprawiać kłopoty. Choć skoro na wolnych da radę podnieść to ciśnienie oleju powinno dać radę  podnieść zawór aby ten pozwolił na zejście oleju z siłowników. Trochę zagmatwałem ale tak mi się wydaje że powinno być.

344

A poziom oleju?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

345

A może przy rozdzielaczu jest dławik i nie puszcza oleju...

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

346

zwykle w układach jest dzielnik przepływu z zaworem priorytetowym, który zapewnia dopływ oleju do najważniejszego odbiornika ( orbitrol ). Na małych obrotach może być za mały przepływ i inne odbiorniki nie dostają zasilania.

347

Ponoć te kombajny mają dziwne rozdzielacze może jakiś zawór się tnie u mnie tak samo dzieje się z wysówem motowideł a co do rzepaku to za cholere 516 bez stołu nie idzie, staje na ślimaku i kupami iedzie na młocarnie jak opuszcze motowidła to kruszy i kolega 56 ze stołem musiał skończyć

348

Tomek a to nie Ty jakiś rok czy dwa lata temu mówiłeś, że stół do rzepaku to zbyteczność ??

349

Nie no stół jest potrzebny ale chcielismy spróbować i tak można powiedzieć że plon z tego dobry był. Dzięki za podpowiedz , sprawdze własnie czy gdzieś jakiegos dławika nie ma

350

Wiem gdzie leży kompletny heder do 516 ze stołem myślę że po 1 zł./kg

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

351 Ostatnio edytowany przez Laszek (2014-07-19 19:37:27)

rudemenes napisał/a:

Tomek a to nie Ty jakiś rok czy dwa lata temu mówiłeś, że stół do rzepaku to zbyteczność ??

Samo sedno Rudemenes, tak od 30 postu się zaczyna. No jak "ktoś nie umie kosić rzepaku to zakłada stół" ... smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

352

Tylko że wtedy miałem new holland i szło bajka a tym ni cholery

353

Dopasowałem czujnik indukcyjny do 524, koszt na alledrogo z przesyłką 37 zł, czujnik przetestowany i działa elegancko, jakby ktoś potrzebował to pasuję taki: M18 NPN NO 5mm 6-36 VDC

354

MAREKPE napisał/a:

Wiem gdzie leży kompletny heder do 516 ze stołem myślę że po 1 zł./kg

Marek - a znalazłbyś jakiś heder w tej cenie do 512 ?? Najlepiej z wózkiem...
Mam powoli już dość zakładania i ściągania stołu do rzepaku......

355

Tu jest http://olx.pl/oferta/fortschritt-e514-i … cd1bf0bd3b

356

Co do opuszczania hederu na niskich obrotach, to nie jest tak że po prostu ten typ tak ma? Bo mój tez tak ma

357

Sprawdzaliście może jaka temperatura silnika jest przy 2 zielonych diodach a jaka przy 3 ? Można jechać jak świecą 3 diody ? Oczywiście chodzi o 524

358

Chlopaki potrzebna jest kosa do 524, naped mam zwykły nie Schumacher. Wie ktoś może coś?

359

W Pankowie robią jaką chcesz do czego chcesz.

360

Panowie potrzebuję pilnej odpowiedzi jaką temperaturę wody powinna mieć 524 podczas pracy ?
Powinny świecić się 2 zielone diody czy 3 ?