Odp: Mdw 524
Tegoroczni nabywcy 524, jak jesteście z nich zadowoleni?
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Mdw 524
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 … 36 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tegoroczni nabywcy 524, jak jesteście z nich zadowoleni?
No właśnie? Laszek Ty zmieniłeś 516 na 514 i widzę, że jesteś zadowolony, natomiast ja myśle nad zmianą 514 na 517, warto?
Panowie potrzebuję pilnej odpowiedzi jaką temperaturę wody powinna mieć 524 podczas pracy ?
Powinny świecić się 2 zielone diody czy 3 ?
2. Jak 3 sie zapala to zawsze albo chlodnice przeczyszcze czy cos. Jak mi sie pozatyka to sie pali wlasnie 3
Przemo a ile masz do koszenia? Mnie w 514 najbardziej zadowala zużycie paliwa i porównując podzespoły do 516 to wszystko można samemu wziąć pod pache i gitara a w 516 to wszystko we dwóch a najlepiej jeszcze tur. A może właśnie 524? Jedno co mi się nie podoba w 514 i trak samo w 516/517 to rura wysypu a 524 ma już stale zamkniętą na składaniu. Jak bym opierdzielił 514 razem z kukurydzą to 524 pewnie coś bym już wybrał a na qq to wtedy bym chyba najmował bo wioskę dalej kolega ma nowego Tucano 320 właśnie z qq i chętnie jeździ na usługi. Prawdę mówiąc mam już dosyć tego rozkręcania kombajnu...
Ok 100 ha z usługami, 514 jakoś daje rade, tylko że trzeba się "nabiegać" bo wszyscy chcą kosić na już...
Mieliśmy parę przygód z 524, najbardziej denerwuję mnie to że mam gdzieś nieszczelność między chłodnicą a "bębnem " z siatki i chłodnica się przytyka, jak ją wyczyszczę to temperatura trzyma 2 diody a pod koniec dnia już zapala się 3, ogólnie jestem zadowolony w kabinie cicho ( można przez telefon rozmawiać ), duży zbiornik i właśnie rura z której nic nie wylatuję przy składaniu, wydajność lepsza niż w 512. Kosiliśmy wujaszkowi na dwa kombajny to 512 zostawała sporo w tyle
Jaka jest realna wydajność e524 w ha/godz przy założeniu że mamy żyto z plonem 6ton zboża (około 10 ton masy na ha do przerobienia). Da rade 1,8ha wykosić? Zastanawia mnie ile bizonowi brakuje do takiego 524. Cały czas się zastanawiał czy włożyć w remont bizona dość sporą kasę czy może właśnie coś z niebieskich MDW kupić...
Jaka jest realna wydajność e524 w ha/godz przy założeniu że mamy żyto z plonem 6ton zboża (około 10 ton masy na ha do przerobienia). Da rade 1,8ha wykosić? Zastanawia mnie ile bizonowi brakuje do takiego 524. Cały czas się zastanawiał czy włożyć w remont bizona dość sporą kasę czy może właśnie coś z niebieskich MDW kupić...
1.5 ha to max
bizonem hektara nie skosisz takiego zyta
No a w takim razie jak jest zboże z plonem 6-7 ton z hektara no i oczywiście stojące to kosząc w godzinę 1,5 ha ile paliwka łyknie?
Ja jestem zadowolony naprawde, miałem przygodę jedynie z kosa i łożysko na szarpaczu , skosił już z 45 ha i jeszcze trochę mam na usługach. Wydajność to 1,5 ha .
Paliwa dużo nie pali. W pszenicy 10t z haczykiem/ha robilem hektar w godzine. Moj wlasnie wrocil na linie, rozpadlo sie kolo od przyspieszacza, rozerwalo pas i zrobilo dziure w podajniku
Co do spalania to wychodzi mi między 12-15 litrów na godzinę, w porównaniu do 512 pali dużo ale 512 zrobi mniej
Sławek mam prośbę mógłbyś zmierzyć dokładną szerokość hedera po zewnątrz. I wysokość na jaką podnosi się heder. Mam coraz większą ochotę się zainteresować tymi sprzętami.
Czyli jeśli chodzi o spalanie to na poziomie 10l/ha, podobnie jak 14
wydaje mi się to tak z1,5- 2 litry więcej niz 514
Kamil będziesz mieć jeszcze tego 524 na sprzedaż?
Sławek mam prośbę mógłbyś zmierzyć dokładną szerokość hedera po zewnątrz. I wysokość na jaką podnosi się heder. Mam coraz większą ochotę się zainteresować tymi sprzętami.
Jutro postaram się zmierzyć heder, niestety mam już go zdjętego i nie zmierzę ci na jaką wysokość podnosi
A powiedz czy dużym problemem byłoby dopasowanie hedera od 514? Bo ten co oryginalnie jest nie pasuje i byłoby kłopotliwe częste składanie i przejazd z wózkiem. Ewentualnie jakie najmniejsze hedery miały e524?
najmniejsze to 4,2 ale bardzo rzadko a po za tym on się nudzi z 4,8
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 … 36 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Mdw 524
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo