Odp: Mdw 524
paweł a powiedz jak u ciebie z napedem sieczkarni z czego to idzie jaki naped
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Mdw 524
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 36 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
paweł a powiedz jak u ciebie z napedem sieczkarni z czego to idzie jaki naped
z tego co pamiętam to Paweł miał w swoim sieczkarnię bisso a te mają napęd prosto z silnika załączany przez elektromagnes
U siebie też mam biso i napęd jest od silnika przez elektromagnes
Ja również tak mam . A wcześniej miałem załączanie ręczne.
z tego co pamiętam to Paweł miał w swoim sieczkarnię bisso a te mają napęd prosto z silnika załączany przez elektromagnes
Dokładnie tak
Koledzy mam takie pytanie, ponieważ właśnie zakupiłem mdw 524 niebieski z sieczkarnią biso i widzę że kończy się już pas od napędu sieczkarni, ten który idzie od koła pasowego z silnika do elektrosprzęgła, czy ktoś wymieniał taki pas i jaki symbol tego pasa, w katalogu niema takiego pasa a ja nawet nie wiem co zamówić. Proszę o pomoc bo żniwa blisko. pozdrawiam.
Leszek pochwal się co za forsza kupiłeś
Koledzy mam takie pytanie, ponieważ właśnie zakupiłem mdw 524 niebieski z sieczkarnią biso i widzę że kończy się już pas od napędu sieczkarni, ten który idzie od koła pasowego z silnika do elektrosprzęgła, czy ktoś wymieniał taki pas i jaki symbol tego pasa, w katalogu niema takiego pasa a ja nawet nie wiem co zamówić. Proszę o pomoc bo żniwa blisko. pozdrawiam.
Ja zmieniałem ale mój już jakiś czas temu sprzedany. W Pańkowie albo Pszennie powinni wiedzieć jaki to nr itd. Albo weź stary ze sobą do jakiegoś sklepu
Paweł i co kupiłeś nowego ?
Jeszcze nic
to uwijaj się bo zniwa niebawem . A czego konkretnie szukasz?
Dominator 108 SL, Mega 204-218
Wuja ma dominatora super maszyna ale cena części to już porażka.
Panowie posiadacze 524 jak w waszych kombajnach spisuje się poziomowanie hedera? Gadałem kiedyś z gościem co wcześniej miał 517 to mówił że w 524 o wiele lepiej to się sprawuje. Jak jest z tym u Was?
Jak dla mnie super sprawa, kładę heder na płozach delikatnie podbijam do góry żeby nie leżał całym ciężarem na ziemi i rura.
Ostatnio coraz bardziej myślę nad 524... Sprzedaż 514 razem z qq a 524 kupić i tylko zboże nim ciachać. Łeb za łeb już powinno coś dać. Kamil swoją 514 z qq za ile sprzedałeś jeśli można spytać?
Leszek dokładnie nie pamiętam ale 49 z groszami z całym kompletem
U mnie pierwsza konkretna awaria w nowym forszu,
Co nawaliło ?
Z prawej strony przekladnia co podaje ziarno do zbriornika...
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 36 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Mdw 524
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo