Odp: Mdw 524
łożyska na tej krzywej oście ( targaniec) za duży luz i szarpie lub kosa za ciężko pracuje idzie ręka ruszyć ja 517 dwoma rękami spokojnie ją przesuwam przód tył
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Mdw 524
Strony Poprzednia 1 … 21 22 23 24 25 … 36 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
łożyska na tej krzywej oście ( targaniec) za duży luz i szarpie lub kosa za ciężko pracuje idzie ręka ruszyć ja 517 dwoma rękami spokojnie ją przesuwam przód tył
Tak jak kolega wyżej napisał, nie może być luzów w układzie napędowym kosy. Poza wymianą łożysk sprawdź też, czy nie poluzowały się te kątowe przystawki, w których zamocowany jest targaniec. Potem sprawdź, czy kosa dobrze docina, tzn. żyletki powinny chodzić od bagnetu do bagnetu.
I znazała się przyczyna był napeknięty od spodu targaniec az pękł całkowicie ...
4 ha i koniec na dziś, trzeba szukać nowego targańca
Znowu problem.... hydraulika, nagle przestało wszystko działać, podoszenie hedera , przyspieszasz i tym podobne. elektrka sprawna 100 %.co może być ??
W rozdzielaczu nad zbiornikiem wykręć zawór na klucz chyba 36 najprawdopodobniej poszedł oring
witam serdecznie. jak pisałem w "powitalni" szukam "normalnego" 524. Powiem szczerze masakra do kwadratu oglądałem dziś kilka na południu kraju, zrobiłem 650 km i na koniec uśmiałem się do łez. lepiej niż te sprzęty wyglądała i działała moja snopowiązałka którą sprzedaliśmy 35 lat temu . jutro jak wszystko się ułoży to dalej na poszukiwania. Taka prośba, jeśli któryś z Was forumowicze wiecie o jakimś rodzynku 524 to proszę o jakiś namiar.
Nie wiem czy w dobrym dziale pisze ale nawet na drodze można dostać pouczenie
Kolega ma na sprzedaż 514 z silnikiem perkinsa. Cena wysoka ale stan mówi wszystko za siebie.
http://olx.pl/oferta/kombajn-fortschrit … 7b616f960f
Dzięki za odzew <Laszek> ale 514 nie wchodzi w grę. oglądałem 527 i ciekawie wygląda. jak nie wypali z 524 (chodzi o dobry stan) to dołożę kilka miedziaków i skłonie się ku 527. dzisiejszy dzień powalił mnie na kolana, te kombajny były warte 35 groszy za kilogram !!!!
Skoro twierdzisz że te 524 są w takim stanie to w takim razie puki co nie będę się rozstawał ze swoja 514. Żeby nie było jak to mówią zamienił stryjek...
Jak my szukaliśmy to też były same trupy, ale masz czas do następnych żniw więc trochę cierpliwości i coś znajdziesz
Wróciłem z kolejnego objazdu i kolejne 660 km. Tym razem owocna wycieczka .
Kombajn zadatkowany.
Jest gdzieś wystawiony na necie to się pochwal
Bezawaryjnej pracy.
Jaką wydajność ma taki kombajn??
Na obrazku to całkiem niczego sobie ,rozrzutnik plew bardzo dobry wynalazek,heder trochę mały ale to moje zdanie i szkoda że nie na szumacherze.
No to Darek 77 kupiłeś w moich okolicach. Napisz dokładnie gdzie, bo ze zdjęć nie mogę skojarzyć. No i życzę bezawaryjnej pracy.
Wygląda ładnie, bezawaryjnej pracy życzę
No to Darek 77 kupiłeś w moich okolicach. Napisz dokładnie gdzie, bo ze zdjęć nie mogę skojarzyć. No i życzę bezawaryjnej pracy.
Niwa Babicka przy samej trasie z Ryk na Kołbiel po lewej stronie. Facet sprowadza ze Szwecji, kilkanaście kombajnów stoi, nawet w dobrym stanie.
Strony Poprzednia 1 … 21 22 23 24 25 … 36 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Mdw 524
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo