501

Odp: Mdw 524

joker-konin napisał/a:

ja panowie myśle żeby do 524 założyc silnik od perkinsa albo volvo nie wie moze ktoś jakie oryginalnie były typy tych silników w tym montowane i jak to wyglada z cena i przeróbką wzglednie moze jakiś inny silnik

za volvo silnik coś koło dychy krzyczą,  perkins nie mam pojecia.

mdw

502 Ostatnio edytowany przez Pawel21990 (2016-04-10 01:20:46)

joker-konin napisał/a:

w oryginale szły też z silnikami volvo i prekinsa i były dużo lebsze bo niemcy już ify nie zakładali do mdw niebieskich

Zakładali i do niebieskich. Silnik Volvo to Penta, nie pamiętam dokładnie oznaczenia 4 czy coś takiego.

503

joker-konin napisał/a:

w oryginale szły też z silnikami volvo i prekinsa i były dużo lebsze bo niemcy już ify nie zakładali do mdw niebieskich

Wiem że były montowane silniki volvo i perkinsa, raczej chodziło mi o to co dolega ifie że chcesz go wymienić na inny

504

Błąd E4 czujniki strat ziarna na wytrząsaczach
E5 czujniki na sitach
E6= E3+E4
E3 chodzi o ten nosek w gardzielu

505

Dzięki za kody jak byś znał jeszcze jakieś to się podziel swoją wiedzą

506

kurcze był jakies 2 miechy temu za nie dużą kase, sam bym łyknoł ale ta kasiorrra... jeszcze popatrze

mdw

507

Podajcie maila to wyśle wam wszystkie błedy.
Mógłby ktoś z was mi zrobc fotki jak lecą kable i jak są podłączone  kable od strat z śit i wytrząsaczy?  casperek_88@o2.pl pozdr

508

Z tymi kablami też mam burdel i dopiero coś tam będę grzebał więc na razie nie pomogę, a jeśli możesz to kody prześlij na vatras240@wp.pl z góry dziękuje

509

sławek pytasz czemu myśle o innych silnikach to już ci mówie dostępność częsci
mam w swoim miske olejowa do wymiany i nie moge kupić za normalna kase a moze ktoś ma do forschritta 524 z silnikiem ifa za  rozsądne pieniądze miske olejową

510

Dużo wołają za miskę ?

511

dużo za dużo wołają
a masz coś sławek na sprzedaż
a własnie mam 2 pytanie widzieliście moze 524 z silnikiem ifa chłodzonym powietrzem

512 Ostatnio edytowany przez sławek77 (2016-06-21 20:52:26)

Nie mam, pytam z ciekawości
A widziałeś to ogłoszenie
http://olx.pl/oferta/ifa-l-60-CID5-ID4f … 2f50025f34

513

to jest miska od ciężarówki śruby te same ale za wysoka

514

a typu tego volvo nikt nie pamięta typu silnika
a panowie tak mi sie zrobilo olej mi sie zaczoł hydrauliczny grzac w 524 rury  do elektrozaworu pażą za elektrozaworem zimne hydraulika jakoś działaja nie wiecie co może być

515

Może zaciął ci się główny elektrozawór utrzymujący ciśnienie w rozdzielaczu i jest cały czas zamknięty

516

sławek a jak to wygląda i jak zresetowac to

517

Zawór się zaciął.

518

dobra ale kurde jak go naprawic
jak to wyglada czt to ten ze śrubką jak w kole

519

To jest ten zawór na dole rozdzielacza z przyciskiem. Spróbuj wdusić ten guzik może puści, sprawdź czy przypadkiem nie dochodzi prąd cały czas do tego elektrozaworu ( prąd powinien być tylko gdy podnosisz, opuszczasz heder itd. ) Jeżeli to nic nie da zawór trzeba rozebrać

520

czy to to na rozdzielaczu u góry czy na środku