Odp: Mdw 524
Witamy Nowego kolegę;)
Walka z silnikiem może być ciężka i kosztowna z tego co czytałem wątki. A może okazać się też błaha.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Mdw 524
Strony Poprzednia 1 … 30 31 32 33 34 35 36 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witamy Nowego kolegę;)
Walka z silnikiem może być ciężka i kosztowna z tego co czytałem wątki. A może okazać się też błaha.
Podejrzewam wymiennik lub uszczelniacze tulei.Słyszałem ze pasuje silnik od ify l 60 wiec jak remont będzie sprawiał problemy poszukam innego silnika.
Cześć. Żebyś tą zmiana sobie nie pogorszył.
witaj. co masz na mysi?
Zawsze lepiej wyremontować ten silnik co jest i wiesz co masz ,jak kupisz drugi to nie wiesz czy będzie dobry ,nie prześwietlisz go przecież.
Jak wyjmę tamten silnik rozbiorę to dopiero podejmę decyzje co robić. gościu zauważył wodę w pierwszym dniu koszenia rzepaku wiec obstawiam wymiennik...
Niech się przyzna ktoś z forum kto mu sprzedał tego MDW
jeszcze go nie kupiłem w sobotę po niego jade...
a ile wazy cały fortschritt z hederem i wózkiem?
Nie piszemy posta pod postem tylko edytujemy. Jest wtedy bardziej czytelne.
A oglądałeś go ? Czy dopiero jedziesz oglądać. Waga ponad 8 ton. Zależy jak szeroki heder.
Tak oglądałem jest 10 km odemnie więc przyciągnie go na sztywnym holu.
Tak oglądałem jest 10 km odemnie więc przyciągnie go na sztywnym holu.
Jak już będziesz miał u siebie tego 524 to zobacz czy górne sita pasowalyby do 514.
Ok niema problemu.
Nie umiem edytować posta na telefonie... Ile może kosztować remont silnika w 524 co bym wtopy nie zaliczył.?
Zadzwoń do PiotraK to powie ci wszystko co o jak. Numer masz w zakładce u góry serwis
Też wszystko zależy od tego ile dajesz za to MDW. Bo jeśli korzystne pieniądze i z remontem wyjdzie w podobnych pieniądzach co sprawny to bym się na to pisał bo przeważnie jak ktoś sprzedaje to silnik już degustuje Olej. Oglądałem kilka i dwa brały rzekomo po 1.5-2 litry na dzień więc sporo...
Mój 525 ma silnik Volvo i ile wlałem przed sezonem tyle ma do teraz.
Jeśli piszesz z Telefonu to pod postem masz z prawej strony opcję Edutuj. Wybierasz i już edytujesz.
Mam nadzieję że pójdzie zrobić ten silnik za rozsądne pieniądze. Na robotę silnika i przygotowanie kombajnu mam przeznaczone 15 tys mam nadzieję że starczy...
U mnie wszystko chodziło do końca a przed sezonem wrzucilem 4400 ... a tylko łożyska, toczenie osi. Trochę elektryki i dwa pasy.
A mi rekord połyka 4-5 litów oleju dziennie i jeszcze kilka lat bez remontu nim porobię bo cóż to jest 20 l oleju na sezon wobec remontu za min 10 tyś .......
Strony Poprzednia 1 … 30 31 32 33 34 35 36 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Mdw 524
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo