Odp: Wiosna 2014
Dziś był mniejszy, ogólnie szkód na razie nie widać, chociaż na zdrowie np. rzepakom na pewno nie poszedł.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 … 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dziś był mniejszy, ogólnie szkód na razie nie widać, chociaż na zdrowie np. rzepakom na pewno nie poszedł.
U nas przez cały weekend majowy spadło 32 mm deszczu
sprawiedliwośc.......
Gdzie ,gdzie ...???????
kurde pasuje pryskać pszenicę na T2 i rzepak ale przymrozek i dziś zimno.
Gdzie ,gdzie ...???????
koses mój ty miiły kolego w Rawiczu czyli wielkopolska
koseś napisał/a:Gdzie ,gdzie ...???????
koses mój ty miiły kolego w Rawiczu czyli wielkopolska
sprawiedliwość ?
W tym roku dotychczas sprawiedliwość z pogodą jest po naszej stronie
Pietia mi chodziło o sprawiedliwość Piękne chmury dziś na niebie były ale nawet nie zapłakały od kilku tygodni susza i zimno a na łąkach torfowych trawy bardzo słabe .
a propos trawy to gdyby nie mokro to już bym robił pierwszy pokos, a od środy znów deszcze.
u nas w tym roku wiosna prawie książkowa tylko teraz zimno ... ehh a tu byłem na jęczmieniu zimowym i trzeba na grzybki jechac .... ehhh a myślałem że tego uniknę
u mnie wczoraj popadało i było ciepło w nocy, ale dzis jest bezchmurne niebo i boje sie przymrozku, bo rzepak
Małe sprostowanie co prawda w sobote padało i to dość mocno ale jak wczoraj siałem groszek to kurzawa straszna a sucho takie ze po przejeżdzie agregatu upr-siewnego nie wyciągała sie na wierzch wilgotna ziemia
Zimno bez deszczu niby są chmury ale deszczu brak i na dodatek mocno wieje byłem dziś na łubinie pojawiaja sie wiednące roślinki pojedyńcze sztuki wykopałem te kilka sztuk na kilku roslinkach pokazał sie taki jak gnijący korzeń a na innych dziura z robaczkiem czy sa jakieś opryski mieliście coś takiego byłem w stacij ochrony i naśiennictwa nic mi nie powiedzieli ciekawego
nie posmarowałeś
Wczoraj skończyłem pszenice na T2 dziś pierwszą kukurydzę na chwasta ma trzy liście miejscami aż grubo drobnego zielska od juta straszą opadami do soboty włącznie z burzami
Dziś objechałem okoliczne pola swoje i kumpla. Nie wygląda to dobrze na piachach wszystko siada może poza rzepakiem.
Niby prognozują deszcze ale coś mi się wydaje że moze mnie wszytko ominąć.
Poczekamy zobaczymy..... zimno i sucho
Wczoraj skończyłem pszenice na T2 dziś pierwszą kukurydzę na chwasta ma trzy liście miejscami aż grubo drobnego zielska od juta straszą opadami do soboty włącznie z burzami
tzn ze ma 5 lisci tak? bo pierwszych dwóch sie nie liczy
Suuuchooo ... opady mile widziane bo to co na razie pada to nawet poranna rosa lepiej nawilża .
u mnie nadal wilgoci nie brakuje, robię ogrodzenie dołki kopie się bez problemu na glinie, jak się trafia piach to tez mokry na całą głębokość dołka. Pół godziny temu przegnał nas deszcz chyba nadchodzi zapowiadany front z burzami.
od wczoraj przelotnie pada .... do godziny 15 dziś było nawet ciepło teraz trochę chłodno ale dalej coś tam co jakiś czas pada
Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 … 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo