Odp: Wiosna 2014
U mnie kolejna pompa idzie i zimno pewnie z gradem.... Przypomniałem sobie jak na wiosnę gadałem ze znajomym na temat suszy majowej, w tym roku ma inne znaczenie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U mnie kolejna pompa idzie i zimno pewnie z gradem.... Przypomniałem sobie jak na wiosnę gadałem ze znajomym na temat suszy majowej, w tym roku ma inne znaczenie.
błyska się ale daleko i chyba przejdzie bokiem
Patrząc na prognozy długoterminowe, przewidywanego suchego roku przynajmniej u mnie nie widać. Jest natomiast na pograniczu mokrego i idealnego co do rozkładu opadów.
Powrót do rzepaku po kilkunastu latach przerwy zacząłem od dwóch najsłabszych, najsuchszych działek, póki co dzięki temu że rok jest mokrawy wychodzi na to że była to słuszna decyzja.
Krzysiek u mnie koło 5 nad ranem spadło koło 10l/m
A mi tak mało ze nawet nie strawdzałem ile dokładnie. 2-5 I na jakiś tydzień musi starczyć
Umnie całą noc lało mam mieszkanie na poddaszu tak grał deszcz ze spać nieszło a wody tyle nalało ze pola pozalewane
Pogoda wyśmienita deszczu zero temperatura 25 stopni. Sianko zebrane bez kropli deszczu i przy niewielkim nakładzie pracy, w przeciwieństwie do zeszłego roku.
Z dużej chmury mały deszcz 2l
u mnie dzisiaj nic ale od piątku z 25 litrów napadało co najmniej
Tydzień upałów no i przepały zaczęły się pokazywać, pierwszy raz tej wiosny. Zapowiadane deszcze do mnie jeszcze nie dotarły, w Ciechanowie do którego mam 10 km w linii prostej, wczoraj była godzinna ulewa.
u mnie tez sa place juz takie
Krzysiek co tak słabo? W sobotę u mnie przeszła jedna fala to w 20minut spadło około 30-40l/m a wieczorem zaczęło poprawiać i przez 4godziny spadło kolejne 20l/m.
Ziemiami z lekka wypłukałlo. Na jutro kolejne burze zapowiadają....
Oby cos przylazło.
U nas sucho trza sołtysa opieprzyć. Ktoś winny byc musi.
A poważnie to dla moich okolic na najbliższe dni nie przewidują deszczu no ale cuda się zdarzają moze jakaś chmura w końcu tu się spuści a nie obok. Puki co nadchodzi słonaczne ochłodzenie....
Tydzień upałów no i przepały zaczęły się pokazywać, pierwszy raz tej wiosny. Zapowiadane deszcze do mnie jeszcze nie dotarły, w Ciechanowie do którego mam 10 km w linii prostej, wczoraj była godzinna ulewa.
u mnie było widać tylko krople na ziemi, nie zmoczyło wcale...
Krzysiek ja myślę plebana opierdzielić za brak deszczu
jak sie modlicie tak wam pada.
u mnie w sobotę 16mm w kwadrans troche wiało ale bez strat.
W zeszłym tygodniu w moich okolicach przeszło takie gradobicie, i coś często ten grad się pojawia.
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc … amp;Ref=PH
na szczęście kilometr od moich pól, pogoda szaleje.
u mnie w gminie szykują się chyba na armagedon. Kilkadziesiąt straży z łódkami i pontonami się porozstawiało, w powiecie cała murawa na stadionie boiska zastawiona wozami strażackimi. Oby scenariusz jaki zapowiadają się nie sprawdził.
Obejrzałem własnie prognozę na 2 tygodnie. Prawdopodobnie ani kropli......
A dziś ominęły mnie 2 chmurki, na kaszubach padało i u nas po kropiło ale tak ze wycieraczki nie byly potrzebne.
Piździ jak cholera i zimno. Chociaż temperatura jest znośna.....
U nas znowu chmury poszły bokiem, na szczęście bo takich to nie chcę.... Jeszcze takich ciemnych chmur na przemian z siwymi nie widziałem. Dwie chmury się ścierały z obu pioruny biły a ja na pagórze pryskam... dobrze że tylko trochę kapnęło, i przeszła bokiem bo nic dobrego nie niosła...
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo