281

Odp: Zakup ciągnika

ciekawy http://olx.pl/oferta/kirowiec-t150k-CID757-IDam8UZ.html

282 Ostatnio edytowany przez maksx (2015-09-09 20:34:29)

New Holland miał teraz w ofercie jakiś ciągnik koło 80 koni rozłożony na cztery raty . Wychodziło to cos około 4x25000 netto. Nie wiem czy warto ale zobaczyć można .Przepraszam sprawdziłem na ich stronie 4x28000netto  http://agriculture1.newholland.com/eu/p … nansowania

283

Co do Kuboty to ciągniki dość fajne:skrętne,proste ale w moim w ciągu 200 mtg padł już alternator,filtr DPF, orbitol i sprężarka jakoś dziwnie zaczęła pracować choć serwis bardzo szybko reaguje na moje telefony i wymieniają część od razu na nową  to jestem już troszkę zniesmaczony.

284

A to dopiero początek , chociaż jak kupiliśmy nowego rekorda to przez dwa lata wszystko się psuło a potem już pracował normalnie .

285

Przejrzana skrzynia - zdiął wieko zajrzał i zamknął....
Wole je w oryginale. Niedaleko mnie stoi ładny egzemlarz i jak stykniexkasy to se sprawie traktor harkov, bo tak one faktycznie sie nazywają. Tylko poczekam az z ceny troche zejdzie....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

286

Ostatnio widzialem Pronara 5340 a obok ursus stal 10014 chyba. U Pronara wszystko grubsze i masywniejsze.. tylko ciekawe jak by sie sprawowal...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

287

Wiem gdzie stoi Kubota 9540 - taka jak moja. Jest już po wymianie rewersu, więc teraz nic z nią nie powinno się dziać (przynajmniej z moją się już teraz nic nie dzieje). Gość wystawi fa vat. Jak do prac pomocniczych to to jest idealny ciągnik. Jako główny koń jest trochę za lekki.....

288

w poprzednim numerze poradnika rolniczego jest artykuł o kubocie. Nawet nie wiedziałem że one są składane w Polsce. Z Japonii przyjeżdżają w kontenerach i u nas je składają - w którejś Agromie.

gg 5118068

289

kamilz napisał/a:

Co do Kuboty to ciągniki dość fajne:skrętne,proste ale w moim w ciągu 200 mtg padł już alternator,filtr DPF, orbitol i sprężarka jakoś dziwnie zaczęła pracować choć serwis bardzo szybko reaguje na moje telefony i wymieniają część od razu na nową  to jestem już troszkę zniesmaczony.

wujek ma napykane ponad 300mth i serwis tylko mu naprawił zwarcie, bo bezpieczniki paliło

Rolnik z powołania:-)

290

zorak napisał/a:

w poprzednim numerze poradnika rolniczego jest artykuł o kubocie. Nawet nie wiedziałem że one są składane w Polsce. Z Japonii przyjeżdżają w kontenerach i u nas je składają - w którejś Agromie.

W Polsce dokładane są koła i pneumatyczny układ hamulcowy...

291

http://olx.pl/oferta/ciagnik-rolniczy-h … 00ab8695c5 co to za wynalazek?

Rolnik z powołania:-)

292

to stajnia same - deutz- lambo

293

To też stajnia same z tego co pamietam to chyba szwajcarska produkcja

294

kurcze naogladałem sie tych używek i albo wszystko na wykończeniu albo coś jest na wybuchu, jak nie pompa wtryskowa to coś ze skrzynią nie tak, także po moich poszukiwaniach chyba bede szedł w kierunku case mx 150-170KM, ale sensownego nic na horyzońcie nie widać

mdw

295

a patrzyłeś na mccormiki, to to samo co mx-y, tylko z perkinsem. Do 100 tyś widać całkie ładne sztuki 
https://www.olx.pl/rolnictwo/ciagniki/q … rom%5D=150

296

niby to samo a rzeczywistości nie to samo, z cumminsem tez były, teraz mi sie nie pali, może do sierpnia coś sie trafi ciekawego.

mdw

297

Ja się też rozgladam za MX ale  chociaz z miękkim przodem .. 150 starczyła by

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

298

yukoslaw a o fiata dzwoniłeś tego z Brzegu jak on to ceni.

299

dzwoniłem, wyskoczył z 8 dychami, 12 tys mtg, łyse kapcie, pół ciągnika robił i wymienił, dałem spokój.

mdw

300

MX 180  NA BOLESŁAWCU na olx ktoś wystawił ?

Leszek   dla kolegów'