Odp: Agronom Roto
Poulm przy tych ścinaczach skiby nie ma problemu zapychania/zaklejania się mokrą ziemią?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Agronom Roto
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Poulm przy tych ścinaczach skiby nie ma problemu zapychania/zaklejania się mokrą ziemią?
Nie zauważyłem moze jak są jeszcze przyrdzewiałe... Wystarczy przed pierwszą robotę prysnąć olejem napędowym olej silnikowy się chowa.
B 201 robi taką samą robotę z takim zielskiem
Nie zapycha i kiedy jest zardzewiały.
Dziala to wiele dobre roboty,orka bez tego jest zla.
Zapcha się gdy korpus jest niski rama zaraz nad ścinaczem. Miałem grudziądza 4 sztywną ze ścinaczami już nad odkładniami sięgały prawie ramy i na zwięźlejszej mokrej zapychał się, trzeba było odkręcać ścinacze.
Tak juz mam dalszy korpus i chce zrobic sześći skibowego Agronoma.:play::cool:
poulm, czy dostałeś ode mnie PW i email'a?
mam plug agronom roto , nowe lemiesze i wszystkie silowniki, 5cio skibowy z mozliwoscia sciagniecia 5tej i skrócenia ramy, jak ktos szuka prosze o kontakt
Ile prosisz za takie cudo ?
oskar sprzedałeś forsza z silnikiem dafa
forsz sprzedany, poszedl do lasu , bedzie ciagał przyczepe z napędem ( napęd kół przez przekaznik
agronoma kupilem od urzytkownika forum, w zeszlym roku. Mam za małe pola do niego. Więcej czasu się obracam jak orze
pług na olx wystawiony jest
Mam ten samy plug jestem z niego bardzo zadowolony,dla Forscha jest idelany.
to oskar: dobra cena.
Teraz dopasuje Packer Fortschritt B601 i hydrauliczne ramie do pluga,bede to ladny zestav. :hmmm:
Juz dlugo tu jest ten Agronom 5skib bardzo tanio:
http://olx.pl/oferta/plug-agronom-roto- … 8dc337c964
Mam ten samy a do Forsza jest idelany.I nie ma 3tony,ale 2,5t.
Wymieniłem wiele plugow,ale ten mi robi najlapiej.
he he pewnie ode mnie :walka:
przyjrzałem się mu to mój
Szkoda,ze teraz mam dlugo zwolnienie chorobowe.:(
Dla tej ceny bym go kupilem do drugiego Forscha lub na na części.
moze ktos z forum mieszka nie daleko tego pługa i kupi dla ciebie, ty jak wydobrzejesz to przyjedziesz po niego. Ja niestety zbyt daleko mieszkam
Mam takie pytanie odnośnie tego Agronoma roto? czy to jest na elementach roboczych b-200[lemiesze,odkładnice itd] i jak zachowują się zabezpieczenia.
nie sa na bazie b200 to czeski wynalazek niby na bazie kewerlanda . zrywa się śruba i wymieniasz na nową nie zrywa się pod naporem twardej ziemi musi trafić na kamień i trach na pewno nie podskoczy niezmiernie rzadko odskakuje na bok jest zbyt ciężki
Tak,korpusy sa kopie Kvernelanda.
Ja tam mam śruba wyższej jakości i nie jest problem.
Te odklanie bardzo dobrze zawiera pozostałości na polu:
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Agronom Roto
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo