241

Odp: Żniwa 2014

A może sito dolne za mocno przymkniete. I ziarno idzie jeszcze raz na młucqrnie

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

242

Sito dolne otwarte optymalnie bo jeszcze jeden ząbek to syf leci . Dzięki za sugestie spróbuję się do nich zastosować , aha wilgotność to 11,8%

243

Tadziu a jak jesteś zadowolony ze Sampo?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

244

Tadeuszchelinski napisał/a:

Ja dziś można powiedzieć że żniwa u siebie zakończyłem , jak w nocy nie popada to skoczę 30 arów za ogrodem i jadę do ludzi męczyć leżaki :nooo:

https://www.youtube.com/watch?v=Cmubvk6 … e=youtu.be

chyba bizona miałeś predzej , nie chwaliłeś sie że kupiłeś kombajn. czaiłem sie na troszke nowszy ale kupiłem 525.

mdw

245 Ostatnio edytowany przez vgrzes (2014-07-31 11:04:23)

panowie, zarwał się pasek napędowy okrągły od zegara obrotów  młocarni w E 514 , zastąpiłem go jakąś uszczelką (za 40zł) która wytrzymała tylko kilka godzin. Kupić oryginał ? , jeżeli tak to gdzie ? , czy może jest jakiś inny patent na to  ?

246

U góry strony zakładka sklep

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

247 Ostatnio edytowany przez Tadeuszchelinski (2014-07-31 12:55:02)

Sampo nie licząc dwóch pasów i oberwania się jednego nagarniacza na hederze to można powiedzieć że bez awaryjnie, ale najprawdopodobniej idzie na sprzedaż po żniwach i będziemy szukać MDW527, w mojej okolicy ciężko z częściami do sampo , niby to to samo co deutz ale ludzie pracujący w Jaskocie w Budziszowie nie potrafią nic znaleźć do niego, po pasy goniłem w poniedziałek aż do Poznania.
Bizon był wcześniej teraz z kuzynem wzięliśmy tego sampo, jeżeli się nie sprzeda to w przyszłym sezonie trzeba będzie klime nabić i nagarniacz poprawić . Złego słowa na niego powiedzieć nie mogę, hydrostat i szumacher w nim to piękna sprawa smile
Lesiu Ty miałeś jakiegoś znajomego czy kuzyna który renówkami handluje ma coś teraz może u siebie ? powoli rozglądam się za następnym ciągnikiem bo dzierżawy przybywa.

248

Koseś a moze sproboj zrobic sztuczke z ostrzeniem cepow? Przelec troche szlifierka po cepach i powinna byc roznica

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

249

Że co, jeszcze za tępe dlatego robią sieczkę ?  nic nie rozumiem ?

250

zapowiadają pogodę u mnie może w końcu  pokoszę .

Leszek   dla kolegów'

251

Oj koseś Sorki źle zrozumiałem to co Pisałeś. Przepraszam smile Myślałem że Ci kłosów nie wymłuca..

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

252

Ja dziś skończyłem rzepak.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

253

Dziś dolało porządnie o godzinie 14 więc jutro pewnie nie pokoszę , przyjrzałem się kłosom tego nieszczęsnego pszenżyta i wyglądają bardziej na żyto bo ziarnka są na wierzchu ,naprawdę niewiele potrzeba aby je wymłócić .

254

Więc jak doradza Scoda zmniejsz obroty, i zwiększ szczelinę.

255

vgrzes napisał/a:

panowie, zarwał się pasek napędowy okrągły od zegara obrotów  młocarni w E 514 , zastąpiłem go jakąś uszczelką (za 40zł) która wytrzymała tylko kilka godzin. Kupić oryginał ? , jeżeli tak to gdzie ? , czy może jest jakiś inny patent na to  ?

Kolego z mazur.....  ja mam ten pasek zastapiony linką 4- 6 mm w oplocie. Nie pamietam jak ojciec to zrobił ale ucioł kawałek złączył końce , jakoś bez supła, nie wiem chyba na klej i dratwę i całość lata od 1998r do dziś bez awaryjnie

256

Jeżeli chcesz oryginał to w Szeronimku koło Płońska ma na pewno za 40 zł.

257

kolego Krzysiek, co to za linka , z czego zrobiona ?

258

Teraz ma też sklep w Szelkowie , praktycznie na mazurach, dzwoń do gościa to się dowiesz ewentualnie przesyłka.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

259

Niestety żniwa u mnie ciężkie co chwile pada .Woda stoi w zbożu nijak wjechać.Żniwa się na dobre nie rozkręciły na pniu jest 90% zasiewów .Miało być tak wszystko wcześniej itd. a wyszło do bani

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

260

U mnie też leje może w niedziele lub poniedziałek się wiedzie

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży