Odp: Żniwa 2014
Teraz pada a jak wcześniej susza to u jednego niedaleko nas 200ha poszło z dymem...
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2014
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 26 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Teraz pada a jak wcześniej susza to u jednego niedaleko nas 200ha poszło z dymem...
A właśnie jakby mój kombajn puścił iskrę to ja osobiście płaciłbym jakieś odszkodowanie z tytułu strat poniesionych, jakby się komuś zboże spaliło? Oczywiście nie mam żadnego wykupionego ubezpieczenia.
O to u mnie delikatnie bo 35l w 5 godzin zmokło 250 balotów na polu i 2ha żyta .
Grzegorz płacisz OC gospodarstwa. Chyba jest obowiązkowe.
200 też poszło niedaleko mnie
Koło mnie 15 żyta i 5 ugoru , mogło mniej ale straż miała wyładowany akumulator i kapcia w kole.
Grzegorz płacisz OC gospodarstwa. Chyba jest obowiązkowe.
Mieszkam na tej samej posesji co rodzice i nie wiem jak to jest muszę się zapytać. Dopiero dziś mnie tknęło zapytać, a i numer gospodarstw mam swój.
To wykup polisę oc gospodarstwa na własne nazwisko i po kłopocie .
groszowa sprawa...
Dolało nie kiepsko .Jeszcze jedno nie wyschło a drugie poprawiło,a został tylko hektar.
ja jeszcze 7 ha... żeby kombajn psikusa nie zrobił to by było już skończone...
Mnie też wygoniło z pola dolało jakieś 40l na metr troche się przeciągnie
Krzysiek ta burza gdześ musiała skręcic bo nic u mnie nie padało.
Nie pamiętam takich żniw mokrych.Dziś z samego rana deszcz przypomniał o sobie .Trzeba czekać .Poda co drugi dzień i SKOŃCZ TU ŻNIWA JAK W GUMIAKACH TRZEBA PO ZBOŻU CHODZIĆ.
jeszcze 1ha pszenicy i po żniwach. Z małymi przygodami ale ogólnie pozytywnie. W piatek miałem okazję byc w ok. opoczna to porównując pola to u nas sahara
ja dawno pozniwach ale tych lezanków w koło jest tyle że na robotę nie narzekam dzień w dzień coś do koszenia ... na lezakach już zmęczyłem pas napędowy motowideł zaorałem kose spaliłem sprzęgłlo ślimaka i zdechło łozysko wariatora młocarni w sumie wczoraj kończyłem na buczącym ale trudno dziś sobiue daje spokój bo nie ogarniam praca i koszenie na kombajnie to za dużo
plony u nas są zadawalające i to bardzo pomagałem koledze skosić 4.2 ha totalnego leżaka nakosiliśmy 39ton (przez wagę )
Mi jeszcze zostało ok 1,4 ha bo deszczprzerwały. deszcze... to duzo powiedziane. ani deszczu ani pogody...
ja dawno pozniwach ale tych lezanków w koło jest tyle że na robotę nie narzekam dzień w dzień coś do koszenia ... na lezakach już zmęczyłem pas napędowy motowideł zaorałem kose spaliłem sprzęgłlo ślimaka i zdechło łozysko wariatora młocarni w sumie wczoraj kończyłem na buczącym ale trudno dziś sobiue daje spokój bo nie ogarniam praca i koszenie na kombajnie to za dużo
plony u nas są zadawalające i to bardzo pomagałem koledze skosić 4.2 ha totalnego leżaka nakosiliśmy 39ton (przez wagę )
Ale sypie nie żle taki lezak .Są plusy i minusy jak w życiu .Od jutra do pracy koniec urlopu ,od 15 -stej do roboty aby szczęśliwie zakończyć żniwa.
Wojtas ale jakie sa u was ziemie tylko pomarzyć.
Dziś właśnie skończyłem żniwa ,plony bardzo dobre ,ale co drugi dzień pada i jeszcze słomy sporo do prasowania .
Strony Poprzednia 1 … 15 16 17 18 19 … 26 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2014
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo