Odp: Dodatkowe siłowniki wspomagające podnoszenie
Explorer. Natchnęło mnie Twoje zapytanie, zainstalowałem Firefoksa i widzę już wszystko :beer:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Dodatkowe siłowniki wspomagające podnoszenie
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Explorer. Natchnęło mnie Twoje zapytanie, zainstalowałem Firefoksa i widzę już wszystko :beer:
http://img72.imageshack.us/img72/7034/imag0070z.jpg
Uploaded with ImageShack.us
to jest zdjęcie rozdzielacza od mojego 303 zrobione od strony fotela mam pytania
od czego mogą być zaślepione otwory w rozdzielaczu 1 i 2 może to fabryczne wyjścia na silowniki wspomagające?
dlaczego nie mozna się wpiąć w rurkę 3 która zasila siłownik podnośnika? przecięż właśnię nią wpływa i powraca olej?
Tutaj jest ladne schema:
twoje 1 i 2 sa VR1 i VR2
Tak mam zrobione dalsze ulepszenia,
Zawór dławiący dla silowniki wspomagające dla sterowanie prędkośći opadania pluga na ziem.
I jeszcze dodatkowe obciazniki :-)
do zaworu hydrauliki wpiąłem się podobnie jak Poulm ( przyspawałem króciec do rurki) a siłowniki zamontowałem od jakiejś renówki od wywracania kabiny. ( tak powiedział mi kolega od którego je wziąłem ale niestety nie wiem jaka to była dokładnie ciężarówka). Trochę je skróciłem, zarobiłem końcówki, sworznie u góry są oryginalne co była na nich zaczepiona linka do dolnego zaczepu tylko je lekko stoczyłem i odwróciłem. Efekt jest taki:
http://imageshack.com/a/img716/6594/4q5o.jpg
http://imageshack.com/a/img716/1560/oz17.jpg
Dobra robota, ladne i proste, masz plusika.:brawo:
Panowie powiedźcie gdzie dokładnie się wpiąć starych zdjęć nie mogę otworzyć a nie bardzo mogę zrozumieć z opisu gdzie się wczepić
Dzięki za pomoc
Zakładał ktoś akumulator hydr może ? Jeśli taki od bizona był by odpowiedni można by go wpiąć bo jazda z obrotówką trochę buja ciągnikiem
Szukaj na 270atm. Od bizona za słaby. Raz pożądanie zabuja i wywali gaz.
zakladając silowniki jednostronnego dzialania do ktorego kroćca w rozdzielaczu musze podlączyć przewody? gora(zaslepiony) czy dol (rurka)
duł
No to i mój je dostał. Założyłem nieduże jednostronne i trafiłem w 10 podnosi szybciej bo pompa nie przemiela oleju gdy ma ciężko. Dwutonowy klamot też mu nie straszny podnosi na maksa na wolnych obrotach.
Ja u siebie myślałem założyć większe, miałem 2 z bizona z wysuwu grabi. Teraz mam jeden ale mało pomaga bo nie jest duży. Ogólnie nie chcę robić z niego potwor, bo teraz forszaj ma mieć lżej, tylko do wyorywacza trzeba mu trochę udźwigu na plecach.
Bizonowskie za słabe, założyłem od zetora tłoczysko 32 mm, są one takie same jak wspomagający w c C-385 tylko krótsze.
kiedyś przeliczałem, to chyba koło tony miał podnosić, ale już dobrze nie pamiętam. Przymierzam się do założenia z kombajnu buraczanego. Jak skok podpasuje to takie poszukam, bo mają ze 4cm średnicy.
ja mam założone przy 303 ale jak ktoś by potrzebował to mogię odsprzedać bo ich nie używam
Ile byś chciał za w 1 szt?
150
A pasowało by i do 323 ? Bo już nie wiem czy jest różnica czy nie... :hmmm:
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Dodatkowe siłowniki wspomagające podnoszenie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo