Odp: Dodatkowe siłowniki wspomagające podnoszenie
Witam.
Siłowniki do podnośnika forstchritt to muszą być dwustronnego działanie czy mogą być jednostronnego??
Jakie najlepiej kupić siłowniki i gdzie??
dziekuje i pozdrawiam.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Dodatkowe siłowniki wspomagające podnoszenie
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
Siłowniki do podnośnika forstchritt to muszą być dwustronnego działanie czy mogą być jednostronnego??
Jakie najlepiej kupić siłowniki i gdzie??
dziekuje i pozdrawiam.
Mam pytanie odnośnie osób które zamontowały siłowniki wspomagające i wczepili się w stopę rozdzielacza.Chodzi mi dokładnie o to, czy przed wierceniem otworu wykręcaliście stopę (nogę),bo wiadomo jak w każdym wierceniu są opiłki, a nie wszystkie wiertło wyciągnie w stronę wiertarki....
Ja mam siłowniki dwustronnego działania podłączone jako jednostronnego działania, w drugie śrubunki wkręciłem dławiki aby powietrze swobodnie wchodziło ale kurz nie. Jak wierciłem otwór to noga była zdjęta bo ja przyspawałem śrubunek gazami.
Witam. Mógłby mi pan wytłumaczyć jak ma pan zamontowane siłowniki u siebie bo chcę tak samo tylko niech mi pan dobrze opisze podłączenie tak jak pan zrobił u siebie.
Na zdjęciach widać że pan ma podłączone do rozdzielacza dwa węże i każdy wąż idzie do siłownika czy jeden daje olej a drugi jest powrotny??
Dziękuje pozdrawiam
siłowniki prosta sprawa ja mam od ursusa 914 kupowałem nowe w agromie podpiąłem się w rozdzielaczu na doledo tej sekcji która unosi cięgła wykęciłem śrubę z tej sekcji wywierciłem w niej dziurę nagwintowałem wkręciłem kolanko aby ładnie podpiąć przewód z boku dalej trójnik i rozgałęzienie na dwa siłowniki
to co wy podnosicie że oryginalny udźwig nie wystarcza ?
A jaki ma wogóle oryginalny udźwig??
mi poprzedni właściciel mówił że około 4 ton
323 mozesz mi wysłac zdięcia na poczte jak przy rozdzielaczu montowałeś te węże??
radek.pachelski@vp.pl
dziekuje
Mój 2T to maks a zawór przelewowy ustawiłem na 180 bar.
Na stronie konedata jest podane zt 323 2940 kg udźwigu natomiast zt 303 1800 kg udźwigu
to co wy podnosicie że oryginalny udźwig nie wystarcza ?
Plug B-010/2 ok 1,5 tony no i na ciepłym oleju bieda. A jeszcze trzeba go obrócić...
Ciekawe...zawsze myślałem że oryginalnie to 303 i 323 mają takie same podnośniki...
U mnie jak dam dociążnaie to aż tył sie unosi a to jest ponad 1,5 tony nawet na ciepłym oleju daje rade
dużo pomogą siłowniki żeby lepiej unosił??
mam pług o wadze 1800 kg
Inaczej. Bez siłowników na dłuższą metę nie da rady.
Mam pług o podobnej wadze 5obrotową dowdeswell na zabezpieczeniu kołkowym podwójnej ramie i powiem tak że 4skiby bez problemu dźwiga a 5to ciężko mu strasznie dlatego,ja będe zakładać siłowniki, bo szkoda i pompy i rozdzielacza i sama konstrukcja(obudowa,pokrywa)ma ciężko.Nie ważyłem go dokładnie ale potrafi mi przód podnieść, to musi być ciężki pług.
pokaż fotke zestawu
Mam pług o podobnej wadze 5obrotową dowdeswell na zabezpieczeniu kołkowym podwójnej ramie i powiem tak że 4skiby bez problemu dźwiga a 5to ciężko mu strasznie dlatego,ja będe zakładać siłowniki, bo szkoda i pompy i rozdzielacza i sama konstrukcja(obudowa,pokrywa)ma ciężko.Nie ważyłem go dokładnie ale potrafi mi przód podnieść, to musi być ciężki pług.
Oj bardzo ciężki. Stawiam na 1600-1800kg.
Kumplowi podobnej wagi Ovrum rozerwał tłok, ale po tym jak wjechał w dziurę i mocno zabujało zestawem.
http://www.agrofoto.pl/forum/topic/1419 … owdeswell/
post nr 6 i już mamy znajomych
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Dodatkowe siłowniki wspomagające podnoszenie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo