aj chłopaki nie oto mi chodziło że tys godzin w sezon ... tylko pomyslałem w iny sposób
np bierzmy bizona ma powiedzmy 3 tys godzin od narodzin niech godzine kosi hektar to wychodzi 3 tys hektarów przez całe swoje zmagania i tam już masz żyletki albo tylko rama została oryginalna a reszta nowa w zachodnich masz np tys w sezon i z tych kombajnów nie zrobisz żyletek w 3 lata bo się nie da
w spółdzielni obok mieli dominatora 204 i robili nim 800ha w sezon jednym a remont kombajnu robili po 5-6 latach znaczy łańcuchy łożyska pasy itp dla tego takie pojęcie mtg w kombajnie jest trochę mylne jak dla mnie ... nie wiem czemu nigdy na te liczniki nie zwracam uwagi zawsze na stan techniczny poszczególnych elementów nie zawsze jest tak ze jak nie zbyt piękny z zewnątrz to i w srodku kupa złomu ... oglądałem pięknego claasa ale środek do wymiany a godzin miał chyba coś koło 3 tys
a innego zaś coś ponad 5.5 tys i był wart oglądania ale pieniądze nie te
koseś mam ładnego case 1660e 4x4 ale kurde kuku nie sieje i raczej nie będę już siał
a tam wszystkie łożyska itp są w calach do tego pasy co prawda całe 5 sztuk na kombajn ale na zamówienie a nie na półce i ceny nie te .... trzeba coś brać na nasze kieszenie w razie co
Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z......