81

Odp: Kupno kombajnu ... case czy claas ?

Nie sądzę aby kombajn mógł zrobić 1tyś godzin w sezonie , to trzy miesiące po 12 godzin dziennie , jak wpadną dwa dni deszczowe w każdym tygodniu to już trzeba 4 miesiące ciąć .Wliczając że sezon zaczyna się od rzepaku a kończy na kukurydzy to i tak nie wykonalne . Wojtas a może jakiś rotorowy ?

82

aj chłopaki nie oto mi chodziło  że tys godzin w  sezon ... tylko  pomyslałem w iny sposób
np bierzmy bizona  ma powiedzmy 3 tys godzin od narodzin  niech godzine kosi hektar to wychodzi 3 tys hektarów przez całe swoje zmagania i tam już masz   żyletki  albo tylko rama została oryginalna   a reszta nowa  w  zachodnich masz np tys w sezon i z tych kombajnów  nie zrobisz żyletek w 3 lata bo się nie da
w spółdzielni obok mieli dominatora 204  i robili nim 800ha w sezon jednym  a remont kombajnu  robili po 5-6 latach znaczy łańcuchy łożyska pasy itp   dla tego  takie pojęcie mtg  w kombajnie jest trochę mylne jak dla mnie ... nie wiem czemu nigdy na te liczniki nie zwracam uwagi  zawsze na stan techniczny poszczególnych elementów   nie zawsze  jest tak ze jak nie zbyt piękny z zewnątrz to  i w srodku kupa złomu ... oglądałem  pięknego claasa ale środek do wymiany  a godzin miał chyba coś koło 3 tys
a innego zaś  coś ponad 5.5 tys  i był wart oglądania ale pieniądze nie te

koseś  mam ładnego case 1660e 4x4   ale kurde  kuku nie sieje i raczej nie będę już siał 
a tam wszystkie łożyska itp są w calach  do tego pasy  co prawda całe 5 sztuk na kombajn ale na zamówienie  a nie na półce i ceny nie te .... trzeba coś brać na nasze kieszenie w razie co

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

83

Właśnie ten z 3 tyś. na karku był w oryginale czyli nic nie wymieniane . A ten po wyżej tego przebiegu już po wymianie podzespołów . U mnie 512 klepisko i cepy były jak nowe przebieg 1500  . Teraz pytanie dla czego ? Wymieniane czy oryginał ?

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

84

no oczywiście że wymienione

85

koseś napisał/a:

Nie sądzę aby kombajn mógł zrobić 1tyś godzin w sezonie , to trzy miesiące po 12 godzin dziennie , jak wpadną dwa dni deszczowe w każdym tygodniu to już trzeba 4 miesiące ciąć .Wliczając że sezon zaczyna się od rzepaku a kończy na kukurydzy to i tak nie wykonalne . Wojtas a może jakiś rotorowy ?

w 2013 roku u znajomego kosił na usłudze NH CR9080 w trzy pełne sezon miał ponad 4,5 tyś godzin. Jak w miesiąc wywalił 500ha u znajomego  kukurydzy to uwierze w duzo. Co ciekawe pojechał dalej kosic i miał jeszcze do skoszenia 300 ha. Kosili cała dobe. Przerwy małe i pogoda była. Kosiło 2 operatorow.

86

wojtas a może ten, blisko ciebie no i w sumie nie duży http://olx.pl/oferta/sprzedam-kombajn-n … c6bdcb52b0

mdw

87

Dzwoniłeś na ten numer co ci podałem?

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

88

yakosłąw tego NH wystawia brat hanusiaka ....  ładnie wygląda na zdjęciach .... i nic więcej  widziałem go już na wiosne jak stał na jeszce case 1440  to szkoda słów i ciągnik case 1255 w którego bym się wpakował jak śliwka w kompot ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

89

borys23455 napisał/a:

605837546 zadzwoń do tego gościa,ma dwa ładne claasy w dobrej cenie,okolice Strzelna.

kujawsko pomorskie kurde troszkę daleko ... dzwoniłem

90

Wojtek a tego widziałeś?
http://olx.pl/oferta/kombajn-zbozowy-cl … 1289932184

91

Jak są zdjęcia robione z daleka to w 80% maszyna w kiepskim stanie. Z wyglądu mimo wszystko ładny.

92

widziałem  i jest tam coś trochę dziwnego znaczy pewne nieścisłości
sita  górne  od claasa ale nie wiadomo jakiego  bo na pewno nie od tego i jakies trochę dziwne
z poczatku był wystawiony za 75 jak wyszło ogłoszenie dzwonie i gośc mówi ze urwany łańcuch kłosowy  ale go zrobi no ok ale jak jechałem  w tamte rejony to gośc nagle czasu nie miał i  zapomniał powiedzieć iz do tej ceny trzeba doliczyć VAT   i brak negocjacji co w wyniku wszystkiego 75+ vat robi się sumka nie za tą maszynę ...
klima jest  w ogłoszeniu a nie w kombajnie  a reszta niby sprawna

93

a ten ?           http://otomoto.pl/claas-dominator-66-A483898.html

mdw

94

Modele 66 jak dla mnie to nowszy ,mercator strasznie wąski, chodź fajne zgrabne maszynki.

95

nie no motorynki nie kupię big_smile  bez przesady  to jak bym siadł na bizona  big_smile ogladałem coś takiego małe to że szok smile) i skąd ta cena

96 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2015-01-19 21:25:12)

no małe, ale myslałem że szukasz coś mniejszego.

mdw

97

ale bez przesady big_smile

98

a ten http://olx.pl/oferta/kombajn-zbozowy-de … 1e5fe610ff

mdw

99

własnie już parę razy zaglądałem   za tym kombajnem ale jakoś  hmm nie przekonany do tego typu maszynerii  z relacji urzytkowników  szału nie ma totalnego  nie przemyslana maszyna  ponoć ale ? nie wiem nie ogladałem

100

http://olx.pl/oferta/kombajn-zbozowy-ne … ca0a2c9ec2 kompletny komplet, na uslugi w sam raz