21

Odp: cena koszenia zbóż

troche stary temat odswiezam, no ale cóz, tak mi wyszukiwarka znalazla

moje pytanie jest takie, ile mozna krzyknac w tym roku za godzine koszenia E-512? Rok temu bralismy bodajze 300-320zł/h. Jakie ceny u was? Kosicie od hektara czy godzin? Z góry dzieki za odpowiedzi

22

W zeszłym roku szwagier brał ode mnie po 250zł/h. Normalna cena była 320- 370(z szarpaczem). Podejrzewam że cena pójdzie tak z 10-20zł w góre... w poniedziałek jadę po "warmiankę" Z056 i myślę się trochę w temat wstrzelić, obniżając 20-30zł na cenie tych co usługi robią...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

23

to ja was zaskocze rzepaki  w tym roku  450zł  od ha ..   wiele osób tak mówi   co kosza bizonami ..  ja mówie że jak mi ktoś zaoferuje  50 ga do skoszenia zejde  z ceny   ile .. nie wiadomo ale pszenica tez  będzie ponad 400 za ha

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

24

No no cena niczego sobie tylko kto tyle będzie chciał zapłacić . A ja myślę że cena niezbyt wzrośnie jakieś 50 dych to max .Było 250-270 myślę że będzie 300

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

25

marek2011 napisał/a:

No no cena niczego sobie tylko kto tyle będzie chciał zapłacić . A ja myślę że cena niezbyt wzrośnie jakieś 50 dych to max .Było 250-270 myślę że będzie 300

Za godzinę, a w przyzwoitym łanie to 1,5 godziny trzeba bizonkiem, 512 czy 514 dłubać, żeby wszystko ładnie pozbierać.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

26

Ile w lubelskim koledzy bierzecie za koszenie? I jak lepiej jest brać za godzinę czy za hektar mówie o koszeniu bizonem czy podobnym gabarytem.. Wydaję mi się że lepiej za godzinę tylko co zrobić gdy ktoś ledwo zbiornik jęczmienia ma z ha? Chyba zrobić co trzeba i do następnego...

27

jak dba tak ma... ty nikomu nie jesteś winny ze tylko tyle z ha sypło

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

28

Już dawno nie przejmuję się tymi ''gospodorzami'' z Bożej Łaski.... tylko jak kosisz na godzinę to nie powiesz mu że taki namłot że nic nie podgonisz... wiesz  o co chodzi a każdy przejazd z pola na pole jest za darmo.

29

Grzegorz89 napisał/a:

Ile w lubelskim koledzy bierzecie za koszenie? I jak lepiej jest brać za godzinę czy za hektar mówie o koszeniu bizonem czy podobnym gabarytem.. Wydaję mi się że lepiej za godzinę tylko co zrobić gdy ktoś ledwo zbiornik jęczmienia ma z ha? Chyba zrobić co trzeba i do następnego...

W lubelskim nie ma takiego zagęszczenia kombajnów jak na przykład u nas, więc drzyj skórę z bliźniego swego aż zejdzie z niego. Jak zejdzie z jednego bierz się za następnego.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

30

sypie mu mało i to  tragicznie to  30zł  niżej i już .. wkoncu jeździłęś szybciej ..

rzepaki  rzuciłęm cene 450zł  za nierandapowany . i sa klienci ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

31

bierzcie jak za zbiór groszku 0,25 zł za kg przy plonie ok 6tha wyszło im 1500 z ha i więc zbiór zboża to taniocha

Rolnik z powołania:-)