101

Odp: świnie ?

To wyślij go do Niemiec niech tam broni dzików, ASF jeszcze nie mają, a przez rok 830 tyś ich wybili.

102

Tłumaczyłem mu, ale... brak słów

Rolnik z powołania:-)

103

To choroba polityczna. Ograniczenie dzików jak najbardziej ale znowu bez skrajności że do zera. Dziki były zawsze i jakoś to wszystko funkcjonowało. Tak jak napisał Koseś to kolejna próba sklocenia ze sobą społeczeństwa

E 516 na części
Telefon 695 076 269

104

Zgadzam się z posłem PSL który powiedział że walka z ASF powinna być poza jakakolwiek dyskusją polityczną. W Niemczech nie dyskutują tylko robią swoje.

105

Jak była ptasia grypa to też dzikie ptactwo wybijano  do zera ? Bo obsada 1 dzik na 1000ha to tak jak nic......
Jak tylko mam dzika w krzyżu i nie jest to locha prosna albo z małymi  to strzelę bez wahania , bo dziki i moje łąki niszczą .

106

Od jakiegoś czasu można zauważyć, że w Europie i nie tylko, dzieją się różne niespotykane dotąd sytuacje. Miliony imigrantów szturmujących granicę UE i USA bezkarnie pętają się tu i tam, próby destabilizacji całych krajów (KODy i Ekolodzy u nas, Imigranci w Niemczech, Brexit, Kamizelki we Francji, Separatyści w Hiszpanii i na Ukrainie i HGW kto i gdzie jeszcze) W niektórych mediach, od czasu do czasu, ktoś kaszlnie, że ktoś za tym stoi. Ktoś, kto ma dużo kasy i jeszcze więcej umie złowić w mętnej wodzie, więc ją mąci. Ktoś tam mówi, że za dzień protestu ekoterroryści w Polsce dostają 1500 zł, Ktoś wyposaża miliony Afrykanów i Azjatów w smartfony i organizuje transporty, przeprawy, sprzęt itp. Coraz mniej w tym wszystkim przypadkowości i spontaniczności. Wystarczy sięgnąć pamięcią wstecz, od czego to się zaczęło? Ano od momentu jak wyborcy pokazali Fucka tzw ESTABLISHMENTOWI i do rządów doszli ci co mieli zawsze być w mniejszości Fidesz,PIS, Trump itp. itd
W tej chwili są to próby blokowania odstrzału dzików, a petycje podpisują i lansują dalej te same twarze, które lansowały KOD, broniły sądów, konstytucji i są gotowe o każdej porze dnia i nocy stanąć ramię w ramię z każdym kto podnosi rękę na legalnie wybrany Rząd i Parlament i ma zamiar destabilizować ich prace. Mam świadomość, że nie jest to władza którą sobie wymarzyliśmy, ale jeszcze przynajmniej przez kilka miesięcy jest to legalnie wybrana władza i na tej podstawie ma realizować społeczne oczekiwania, a jednym z nich jest redukcja populacji dzika. Ponad miliom zarejestrowanych gospodarstw rolnych to 2-3 miliony potencjalnych wyborców. Trzeba rozsądnie się zastanowić po której stronie się opowiedzieć.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

107

Dla mnie to woda na młyn i już jest szum .. a jak jest szum to można znów jakiś przekęcik upchnąć  w tym szumie  i nikt niczego nie zauważy ...:))

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

108

A media mają tylko oglądalność

E 516 na części
Telefon 695 076 269

109

Destabilizować wszystko a potem pod byle pretekstem albo wojsko wkroczy dla porządku albo dla zwiększenia bezpieczeństwa będą mogli na legalu wszystkich śledzić i podsłuchiwać ...

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

110

to już nas na legalu podsłuchują i śledzą w internecie bez powiadamianiu prokuratury pis w 2016 roku wprowadził uchwale inwigilacyjna dla policji i służb specjalnych

111

Komitet Obrony Dzików....
Ręce opadają ....

112

Może nie wszyscy obejrzeli, bo trochę długi, a warto go też obejrzeć https://www.youtube.com/watch?v=iRIrpCpMFQc

113

https://www.youtube.com/watch?v=7l57AywM134    ciekawe czy ten filmik się ekologom podoba, ale pewnie świnie są gorsze od dzików

114 Ostatnio edytowany przez androl (2019-01-16 22:47:14)

Zapewne o takich filmikach mówił Kołodziejczak, przez które wymiękł ekolog i nie zgodził się na wspólny wywiad.
https://www.rp.pl/Rolnictwo/301169946-A … ploty.html

115

Do ciężarnych dzikich loch - nie strzelać ! A dla rolnika wytłuc w pień czy to warchlak czy tucznik bądź prośna locha to można było. Gdzie byli wtedy Ci wielcy obrońcy zwierząt ?

Rolnictwo - moja pasja. Pamiętaj, rób to co kochasz, a nigdy nie będziesz musiał pracować.
TraktorPedia

116

Bijecie pianę i tyle ......... Żaden szanujący się myśliwy nie zastrzeli ciężarnej ani z małymi  matki jakiego gatunku by to nie było .  Jeszcze do niedawna to rolnicy *** po całości myśliwych a teraz się okazuje że są regiony kraju gdzie to rolnicy idą w nagankę aby myśliwi mogli pozyskać więcej dzików .
Więc puki co to tylko dobra wola myśliwych że jeszcze im się chce wychodzić w łowisko  mimo takiej medialnej nagonki  .

117

To do rolników niech strzelają.

118

Kto

119

Myśliwi.

120

Pogieło  Cię?  Do człowieka strzelać??
Robisz problem że maciory  w chlewniach zabijali i co z tego  taki ich los bo weterynaria tak zarzadzila, jakoś nikt nie płakał jak likwidowali rolnikom bydło po wykryciu białaczki u jednej sztuki A krowy się cielily nawet na rzeźni.
Rolnicy dostali odszkodowania i było ok  i teraz też dostają.