201

Odp: Żniwa 2016

u mnie to samo, idzie ochu....

mdw

202

Mamy 05.08 a u mnie nie ma dnia żeby nie padało. W sierpniu spadło już ok. 80l. Zboża nie ruszone w okolicy w ogóle, nawet rzepaki jeszcze stoją, o ile coś z nich będzie ...

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

203

Juliusa mam w zeszłym roku super  a w tym mimo super wygląda u sypał tak sobie został mi jeszcze na innej działce zobaczymy i mam jeszcze Linusa do skoszenia ale mimo 2 krotnego skracania 3/4 wyległo  miejscami przywalcowany do ziemi zobaczymy ile tego będzie i jak to będzie wyglądało. W nocy popadało i na cały dzień przewidziany deszcz.

204

Weź tu coś skoś jak co chwilę dopaduje...

205

Wczoraj U sąsiada kosili ale nie wszystko jeszcze było dobre ziarno. Dzisiaj ja ruszam ok 12 bo ładna pogoda o dziwo....

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

206

poprawka od  rana 30 litrów na metr

Leszek   dla kolegów'

207

Pietia napisał/a:

Juliusa mam w zeszłym roku super  a w tym mimo super wygląda u sypał tak sobie został mi jeszcze na innej działce zobaczymy i mam jeszcze Linusa do skoszenia ale mimo 2 krotnego skracania 3/4 wyległo  miejscami przywalcowany do ziemi zobaczymy ile tego będzie i jak to będzie wyglądało. W nocy popadało i na cały dzień przewidziany deszcz.

Nie miałem linusa za wiele, ale 1.5l ccc dało radę i przy 200kg N ustało wszystko.

208

Miał ktoś w tym roku rzepak Hybrirock lub Sherlock? Jesli tak to jak sie spisywał

209

Grzegorz89 napisał/a:
Pietia napisał/a:

Nie miałem linusa za wiele, ale 1.5l ccc dało radę i przy 200kg N ustało wszystko.

Grzesiek zrobię  zdjęcie to sam ocenisz jak wygląda było CCC + Modus

210

ukradłem dzisiaj trzy przyczepy owsa i dolało ....

211

U nas dzisiaj jak nie leje to pada, idę na piwo :beer:

212

A u nas prawie wszystko skoszone ... zostało może 10%  wszystkiego tak że  nie jest źle ... pod rzepaki już  pola zaczynają orać

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

213

mi zostało prawie 5 dych, ledwo 10 ha pszenicy wykoszone, a dolało 35 litrów dzisiaj.

mdw

214

28 litrów od rana i ciągle pada

215

u mnie tylko 20l.

216

Właśnie *** i to tak fest .......  pada co dziennie albo i dwa razy dziennie ..... od zeszłej środy kombajn stoi i moknie .......

217

Dokładnie koseś, nie było u mnie dnia żeby nie popadało, odpuszczam sobie siew rzepaku w tym roku bo się nie wyrobie w terminie, a poźno siać to słabo wychodzi.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

218

Jak na ten rok i Jak wiecie Jak to zostało posiane wszystko jest bardzo dobrze. I nawet słomę widać a nie znika w rzysku jak w tamtym roku.. Skoszone 3.5ha owsu są 3 przyczepy... Ziarna jest sporo ale masy mało... Ale to już ostatni rok tego owsu... By było więcej skoszone ale oczywiście Bizonek pokazuje swoje chumorki.... Dziś składamy jutro ma być pogoda do obiadu lecim na dalsze pole po oziminy...

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

219

Juz prawie się udało wjechać na pole!  *** ! Pada  ... a tu pod rzepak trzeba powoli myśleć orac 😕 w tym roku będą późniejsze siewny  ...

220

Dziś początek koszenia 12 ha łubinu skoszone o 18 wróciłem pijemy piwko a tu burza 11 litrów w 20 minut więc wolne się zapowiada.