Odp: Żniwa 2016
u mnie to samo, idzie ochu....
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2016
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
u mnie to samo, idzie ochu....
Mamy 05.08 a u mnie nie ma dnia żeby nie padało. W sierpniu spadło już ok. 80l. Zboża nie ruszone w okolicy w ogóle, nawet rzepaki jeszcze stoją, o ile coś z nich będzie ...
Juliusa mam w zeszłym roku super a w tym mimo super wygląda u sypał tak sobie został mi jeszcze na innej działce zobaczymy i mam jeszcze Linusa do skoszenia ale mimo 2 krotnego skracania 3/4 wyległo miejscami przywalcowany do ziemi zobaczymy ile tego będzie i jak to będzie wyglądało. W nocy popadało i na cały dzień przewidziany deszcz.
Weź tu coś skoś jak co chwilę dopaduje...
Wczoraj U sąsiada kosili ale nie wszystko jeszcze było dobre ziarno. Dzisiaj ja ruszam ok 12 bo ładna pogoda o dziwo....
poprawka od rana 30 litrów na metr
Juliusa mam w zeszłym roku super a w tym mimo super wygląda u sypał tak sobie został mi jeszcze na innej działce zobaczymy i mam jeszcze Linusa do skoszenia ale mimo 2 krotnego skracania 3/4 wyległo miejscami przywalcowany do ziemi zobaczymy ile tego będzie i jak to będzie wyglądało. W nocy popadało i na cały dzień przewidziany deszcz.
Nie miałem linusa za wiele, ale 1.5l ccc dało radę i przy 200kg N ustało wszystko.
Miał ktoś w tym roku rzepak Hybrirock lub Sherlock? Jesli tak to jak sie spisywał
Pietia napisał/a:Juliusa mam w zeszłym roku super a w tym mimo super wygląda u sypał tak sobie został mi jeszcze na innej działce zobaczymy i mam jeszcze Linusa do skoszenia ale mimo 2 krotnego skracania 3/4 wyległo miejscami przywalcowany do ziemi zobaczymy ile tego będzie i jak to będzie wyglądało. W nocy popadało i na cały dzień przewidziany deszcz.
Nie miałem linusa za wiele, ale 1.5l ccc dało radę i przy 200kg N ustało wszystko.
Grzesiek zrobię zdjęcie to sam ocenisz jak wygląda było CCC + Modus
ukradłem dzisiaj trzy przyczepy owsa i dolało ....
U nas dzisiaj jak nie leje to pada, idę na piwo :beer:
A u nas prawie wszystko skoszone ... zostało może 10% wszystkiego tak że nie jest źle ... pod rzepaki już pola zaczynają orać
mi zostało prawie 5 dych, ledwo 10 ha pszenicy wykoszone, a dolało 35 litrów dzisiaj.
28 litrów od rana i ciągle pada
u mnie tylko 20l.
Właśnie *** i to tak fest ....... pada co dziennie albo i dwa razy dziennie ..... od zeszłej środy kombajn stoi i moknie .......
Dokładnie koseś, nie było u mnie dnia żeby nie popadało, odpuszczam sobie siew rzepaku w tym roku bo się nie wyrobie w terminie, a poźno siać to słabo wychodzi.
Jak na ten rok i Jak wiecie Jak to zostało posiane wszystko jest bardzo dobrze. I nawet słomę widać a nie znika w rzysku jak w tamtym roku.. Skoszone 3.5ha owsu są 3 przyczepy... Ziarna jest sporo ale masy mało... Ale to już ostatni rok tego owsu... By było więcej skoszone ale oczywiście Bizonek pokazuje swoje chumorki.... Dziś składamy jutro ma być pogoda do obiadu lecim na dalsze pole po oziminy...
Juz prawie się udało wjechać na pole! *** ! Pada ... a tu pod rzepak trzeba powoli myśleć orac 😕 w tym roku będą późniejsze siewny ...
Dziś początek koszenia 12 ha łubinu skoszone o 18 wróciłem pijemy piwko a tu burza 11 litrów w 20 minut więc wolne się zapowiada.
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2016
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo