21

Odp: Oczyszczalnia Ścieków Przydomowa

wojtas napisał/a:

Jak  wam wyszło 15 tys za oczyszczalnie jak  sama oczyszczalnia to koszt około 4tys   koparka niech weźmie 500 zł  kamień i co tu może tyle kosztować  ??  ja mylę że z tą oczyszczalnią chcę się w 5 tys zmieścić

To zależy jaką oczyszczalnie montujesz. Jeżeli aktywną (ze sprężarką) to będzie z montażem ok 10-12tyś. Jeżeli gnilną (stara drenażówka) to do 5tyś się zmieścisz. W swoim nowo budowanym domu montowałem oczyszczalnie z castoramy za 1850zł + materiał 1800zł + robocizna 900zł. Montaż w grudniu 2017r.

Musisz się dowiedzieć w urzędzie gminy czy mają przeciwwskazania do oczyszczalni gnilnej (niby nie wolno takiej montować bo nie spełnia wymogów unijnych).

Jeżeli chodzi o oczyszczalnie drenażowe podstawą jest odpowietrzenie dolne i górne. W domu rodzinnym oczyszczalnia drenażowa działa 25 rok bez awarii

22

Jeśli jest taka możliwość, to warto jest ulokować oczyszczalnię w pewnej odległości od miejsc ,w których często przebywamy, ponieważ z odpowietrzników czasem wydobywa się niezbyt przyjemny zapach.

misiek napisał/a:
wojtas napisał/a:

Jak  wam wyszło 15 tys za oczyszczalnie jak  sama oczyszczalnia to koszt około 4tys   koparka niech weźmie 500 zł  kamień i co tu może tyle kosztować  ??  ja mylę że z tą oczyszczalnią chcę się w 5 tys zmieścić

To zależy jaką oczyszczalnie montujesz. Jeżeli aktywną (ze sprężarką) to będzie z montażem ok 10-12tyś. Jeżeli gnilną (stara drenażówka) to do 5tyś się zmieścisz. W swoim nowo budowanym domu montowałem oczyszczalnie z castoramy za 1850zł + materiał 1800zł + robocizna 900zł. Montaż w grudniu 2017r.

Musisz się dowiedzieć w urzędzie gminy czy mają przeciwwskazania do oczyszczalni gnilnej (niby nie wolno takiej montować bo nie spełnia wymogów unijnych).

Lepiej jak z szamba idzie drenarka,albo zwykła rura,wtedy wymogi spełnia smile

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

24

jeśli chcesz zamontować oczyszczalnie przydomowe to polecam zajrzeć tutaj http://primeko.pl

25

Użytkownik qasanek ma 8 postów z czego tylko 8 to reklamy !!!

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38