Odp: Żniwa 2018
6km ode mnie lało. U mnie nie. Robota pięknie szła Aż nie poszedł pas od młocarni. . . Pas zmieniłem ale gardzieli do teraz nie wyskubałem. Burzuje naokolo.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2018
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
6km ode mnie lało. U mnie nie. Robota pięknie szła Aż nie poszedł pas od młocarni. . . Pas zmieniłem ale gardzieli do teraz nie wyskubałem. Burzuje naokolo.
Matey kto późno zasiadł qq to teraz wschodzi... dla pyrów to teraz raj. Chociaż z nich może będzie jakiś piniądz. U mnie w ciągu dnia dało 10 litrów a u brata co jest ode mnie 2 km w linii prostej dało 27. Teraz jeszcze też dość fest dawało to ciekawe ile będzie rano
Moja kukurydza siana w czerwcu ciągnie pięknie i równo do góry. Ta siana w pierwszych dniach maja jest gorsza.
Ja właśnie wróciłem z koszenia rzepaku. Jutro zawioze ostatnią przyczepę to podlicze średnią. Najgorszy kawałek sypal na pograniczu 1.8 z ha a najlepszy dokładnie 4.43 tony z hektara bo było 13.3 tony z 3 ha.
Ja póki co żniwa mam zakończone. Na pole wjechać można pomarzyć. Nie chce mi się sprawdzać i moknąć ale pewnie już coś koło 130l. Dop...la całą noc.
wjechałem w pszenice tragedia, 4 ton srednio chyba nie ukosze z całosci..a o kukurydza wywiechowała.
Ja, już można powiedzieć, prawie po żniwach. Został hektar pszenicy jarej. Jęczmień sprzedany, to mogę powiedzieć, że średnia wyszła 4,5 t/ha. Rzepak na magazynie - średnia ok 3,0 t/ha, pszenica na magazynie - średnia ok 4,8 t/ha.
Ja po żniwach wczoraj ... zostało co prawda 2ha pszenicy i bobik .... po południu założyłem stół i do ludzi na rzepaki można jechać ... a u mnie można brać się za uprawki
I padało o 23. Także koniec żniwowania. Na dwa dni minimum
Może w przyszłym tygodniu przestanie padać to bym coś wykosił wreszcie...
Nie zapowiada się że do niedzieli coś skosi. Od tygodnia tylko na 3 godziny udało się wyjechać kombajnem i godzinę prasą . Na jednym polu słomę częściowo zaorałem by siać poplon bo szkoda czekać za pogodą na jej zbiór. Gorczyca poplonowa posiana na pierwszym skoszonym kawałku już 5 cm ma.
A u mnie praktycznie wszystkie zboża stoją na polach ,kilku nagłych wyjechało przed niedzielą i w niedzielę ale nie wiem czy było sens to kosić skoro w życie i pszenżycie ziarno się jeszcze gięło...
U mnie deszcz zaczął padać 20minut temu a parno było do południa jak cholera, dobrze że jakieś gradobicie nie przeszło, niektórzy dopiero rzepaki zaczęli kosić ale to początek i jęczmienie ozime walnięte a tak wszystko stoi, rzepaki i przenica to aż czarne na polach
I taki to żywot chłopa, orobi się, dopieści, słońce ususzy, na końcu deszcza dobiją i gówno z tego zostanie a rok przeżyć trzeba
Piękne kły w kłosach pszenżyta...
no ja u siebie w melomanie zobaczylem ale tylko w miejscu ktorym byl zawsze zielony i wiekszosc dnia zacieniony...
U mnie wszędzie na tej samej odmianie. Ale dop***dala deszcz... Teraz dopiero pompuje.
Paweł to jak będziesz kupował kombajn to weź pod uwagę kombajn ż napędem 4x4
Jest jak w piosence, " ciągle pada ......." mogło by się zmienić na " niema niema wody na pustyni .....
oj tam narzekacie i narzekacie, a przecież był czas przywyknąć
ja już się wyleczyłem z wkurzania się bo szkoda zdrowia. Są rzeczy na które nie mamy wpływu.
Można napisać A NIE MÓWIŁEM że żniwa mokre będą ?? pierw wysuszyło teraz zaleje ....
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 … 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2018
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo