Odp: Żniwa 2018
Cóż to my musimy się dostosować do pogody ,ona się do nas nie dostosuje.;)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2018
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cóż to my musimy się dostosować do pogody ,ona się do nas nie dostosuje.;)
Paweł to jak będziesz kupował kombajn to weź pod uwagę kombajn ż napędem 4x4
W tamtym roku i gąsienice nic nie dały
bo gąsienice pomogą jak je założysz do czegoś wilekości bizona a nie do kloca który waży pusty z 15t....
Mi od wczorajszego południa wlało 75l i ciągle pada.
Nawet nie idę zobaczyć czy porzeczka nadaje się do czegokolwiek.
Kombajn ma 4x4 ale nie wiem czy wjadę....
Ta pogoda zaczyna mi przypominać pogodę z 1997r. Oby się nie powtórzyła w całości.
Rzekomo opadu ustąpić mają pod wieczór. Ile w tym prawdy ?
no 120l....
Ja dopatruje się dobrych stron tego deszczu i chociaż w pyry pomoże
Dobre strony zawsze jakieś znajdzie się. QQ. Ziemniaki. Łąki jak kto miał suche. Ale o ziarne dobrej jakości jeśli w tym roku o jakiejkolwiek jakości można było mówić to już można zapomnieć. *ujowe zbiory *ujowej jakości. Ciesze się, że chociaz mój rzepak zebrałem bo się osypywał.
Prognoza uparcie mówi ze od 16.15 nie będzie padać
Spokojnie panowie mówicie że plony marne a znam debili bo inaczej nie można mówić że im tego roku rzepak ponad 5 t sypał ..... szkoda słów
pszenica ma wszystko prócz wyrównania ... rzędu 76 itp a jak by na biało patrzyli to po niżej 15 się nie znajdzie ...
Ja wiem ze sypnął tyle ile napisałem. 1550kg/ha.
Spokojnie panowie mówicie że plony marne a znam debili bo inaczej nie można mówić że im tego roku rzepak ponad 5 t sypał ..... szkoda słów
pszenica ma wszystko prócz wyrównania ... rzędu 76 itp a jak by na biało patrzyli to po niżej 15 się nie znajdzie ...
moja ostroga do wczoraj miała wszystko i 6 ton ha nawet lekko dawała,:dance: ale to by bylo !, szkoda, ale kuku idzie ,mam nadzieje ze w kolbe chociaź 140 l wody na dzis i pada, ps, rzepak 2500 z ha.
Zastanawia mnie jedna sprawa, piszecie koledzy że u jednego spadło 70l na m2 u drugiego 50l czy koledzy macie porobione jakieś miary na te pomiary?
Co do deszczu to w Lublinie padało od 4 rano do 8 a teraz od 17 padało godzine i teraz grzmi porządnie bo straszna parnota jest
zwykły deszczomierz wystarczy.
https://allegro.pl/przyrzad-do-pomiaru- … 13295.html
Ten to się nadaje jak jest susza....
Dziś przekroczyło mi 130l
U mnie za deszczomierz służy 10l wiadro o prostopadłych ścianach i płaskim dnie i zwykła miarka 3m. Mierze poziom i wiem ile jest 1mm = 1L/m2. Aczkolwiek zazwyczaj maczam palca i na palcu mam podziałkę
A oblizujesz palca przed pomiarem 🤣
Zrobie takie wiadro sobie
Deszczomierz to obecnie polityczna rzecz, tak było w czasie suszy i aktualne nadał https://www.youtube.com/watch?v=IBzWeHEMP3E
To mój jest chyba popsuty albo za mało tu pada bo ledwie 30 litrów na metr
Moze zapomniałeś wylać :beer:
Rzepak podliczony . 40.04 tony sprzedane za 63870 zl z 14 ha co daje średnio za tonę 1595 zl brutto i 2.86 t z hektara .
145l
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2018
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo