Odp: Żniwa 2018
Krzysiek Ty masz ten deszczomierz pod rynnę postawiony czy jak?😮
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2018
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Krzysiek Ty masz ten deszczomierz pod rynnę postawiony czy jak?😮
Nie musi jak dodaje od początku tygodnia w nocy tak dolało że rano w oborze 3 cm wody na stanowiskach a w całym powiecie brak prądu do 10
wiadro wskazało opad 45 l/m² od 19 do 6 rano
155.... k..a zaraz mi się wiadro skończy. Radar pokazuje jeszcze godzinę dwie deszczu...
A u nas mży i mży stwierdziłem że gówno nie deszcz i stalerzowałem 10 ha po pszenicy po ścierni idzie jak marzenie ale wjechać na gołą ziemię i się stoi w miejscu ...
U mnie też mżawka od rana. Wojtek a jak Ci się ten jeleń sprawuje ?
Jestem ciekaw czy cokolwiek zdążymy udziabać do tego następnego deszczu.
A u nas mży i mży stwierdziłem że gówno nie deszcz i stalerzowałem 10 ha po pszenicy po ścierni idzie jak marzenie ale wjechać na gołą ziemię i się stoi w miejscu ...
Pozazdrościć tych problemów na gołej ziemi.
Zyto badane przed chwilą z kłosa 19,6% tak że jeszcze trochę mu brak ....
Byłem dziś w Człuchowie potwierdzam nalało wody ze hoho rowy pełne , u mnie gdzieś 100
W stawie przybyło mi ponad metr wody. Tyle napadało, że drenarki ruszyły. Rowy, Pobocza i pola w dołkach pod wodą. Będzie ciekawie.
Odrobiło susze;) ,tylko czemu dopiero teraz...
U mnie też mżawka od rana. Wojtek a jak Ci się ten jeleń sprawuje ?
Co ci mam powiedzieć ciągnik jak ciągnik ma niby 100 koni ale ruską talerzówkę 3.5m ciągnie od 10 do 17 km/h czyli nie ma tragedii ... spalanie ciężko powiedzieć skrzynia mi się podoba a silnik chodzi jak kupa złomu ... jak w każdym jeleniu twardo ... w kabinie przyzwoicie ... tur dźwiga i robotę robi ... to nie nowe ale działa i nie cieknie
Dzięki za odpowiedź. U mnie w okolicy chodzi trochę tych jd różnych typów i z tego co widzę to parę lat tym robią... Z kolei czytałem opinię raczej negatywne na temat tej marki. Ale dobra temat o żniwach ,dziś już słonecznie i ciepło ale wczoraj późnym wieczorem dolało jeszcze 10 litrów.
Wróciłem z miasta rodzice z porzeczkowego pola i mówią że jeden rządek tj. 4-5t owoców po deszczu nie nadaje się do zbioru. Mam nadzieje że się mylą zjem coś i jadę sprawdzić czy da się wogóle wjechać kombajnem na pole, albo zerwę to dziś albo wcale...
Ludzie rwią ręcznie i też w jednej odmianie już jest około 20-30% gnoju który się nie nadaje. Łączne straty szacuję na 10t....
U mnie codziennie dopaduje... Chciałem dziś wyjechać na rzepak i pompa
U mnie wczoraj oberwanie chmury było, płynęło przez podwórko, kolega kilometr ode mnie miał drobny grad, dziś kosiłem trawę to miejscami kałuże na domowym ale wykosiłem, kosiara ***, dziś od 17stej zlewa 30 minutowa a dalej drobny deszcz pada nawet słońce świeci i drobnie pada
Ja już się zaczynam zastanawiać, jak to wszystko bedzie. Codziennie pada, i nie zdąża schnąć.
Krzysiek jak tam w porzeczkach?
Soufflet obniżyło parametry skupowe browaru na: do 13 % białko i do 70 % wyrównania bez potrąceń. Skupują już tydzień i wg normalnych parametrów nie mieli by ani tony browaru.
Ja już się zaczynam zastanawiać, jak to wszystko bedzie. Codziennie pada, i nie zdąża schnąć.
Krzysiek jak tam w porzeczkach?
OPierdzieliłem dziś z 0.5 ha reszty nie ruszałem bo woda stoi.
Słońce przyprażyło pleśń gdzieś znikła popękane owoce zaczęły zasychać. Tragedii nie ma tylko i aż 10-20 % masy poszło ... cena spadła o kolejne 10 gr do 1,1zł. Kolega namawia mnie na ekologie w porzeczkach.
Chyba się skuszę Gdybym miał wczesną to bym się drapał po głowie ale przy późnej chyba nie stracę.
Ja dziś rozpocząłem żniwa ,żyto u sąsiada wilgotność 7,8 %.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 19 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2018
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo